sepolia logo

Αντιπροσωπεία του συλλόγου Σεπολίων  «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» βρέθηκε την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου έξω από το 50ο λύκειο και 50ο γυμνάσιο για να εκδηλώσει την συμπαράσταση του συλλόγου στους αγώνες των μαθητών.

Την Τετάρτη 14/10 ο σύλλογος, σύμφωνα με ανακοίνωσή του προγραμματίζει παρέμβαση στο 54ο λύκειο και στο 128ο δημοτικό σχολείο.

Με την ίδια ανακοίνωση καλεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να συμμετάσχουν και σε αυτή την πρωτοβουλία που έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί έχει να κάνει με την ολόπλευρη μόρφωση των μικρών παιδιών αλλά και την προστασία της υγείας τους, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών!

anagennisi 50olykeio 2020 10 12

Παράλληλα αυτές τις ημέρες Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ διακινεί την παρακάτω ανακοίνωση, εξηγώντας τις θέσεις της για το ζήτημα των μαθητικών κινητοποιήσεων και καλώντας όλους να σταθούν στο πλευρό του μαθητικού και εκπαιδευτικού κόσμου

Με το μυαλό μας… Με τη ψυχή μας… Με τη καρδιά μας…

Είμαστε δίπλα στους μαθητές που αντιστέκονται στην κυβερνητική κοροϊδία και ζητάνε τα αυτονόητα! ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ! ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Καταδικάζουμε τον αυταρχισμό και την καταστολή ενάντια στους αγώνες τους!

Η κυβέρνηση, με ΜΑΤ, χημικά, συλλήψεις και εισαγγελείς, επιτίθεται σε 15χρονα και 17χρονα παιδιά που ζητάνε αίθουσες, καθαρίστριες, καθηγητές και κονδύλια για την παιδεία. Έχει «λερωμένη τη φωλιά της», ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και δε θέλει να την αναλάβει γιατί βλέπει τις ανάγκες για ολόπλευρη μόρφωση και προστασία της δημόσιας υγείας σαν…υπέρογκο κόστος!

Το ίδιο πράττει και στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς με τραγελαφικά αποτελέσματα και απίστευτη ταλαιπωρία των μικρών παιδιών και των γονιών τους…

Το ίδιο πράττει και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με επιβάτες-σαρδέλες…

Το ίδιο πράττει και στα νοσοκομεία με τρομερές ελλείψεις και προσληψεις με το σταγονόμετρο εν μέσω πανδημίας…

ΚΑΤΑ Τ’ ΑΛΛΑ…ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΜΙΛΑΝΕ;

ΠΟΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΗΡΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ που είχανε στη διάθεσή τους επειδή ακριβώς ο λαός μας έδειξε πειθαρχία και ατομική ευθύνη!

Τώρα που βλέπουμε μπροστά μας τις συνέπειες και το που οδήγησε το «άνοιγμα» του Τουρισμού (βλέπε συμφέροντα πρακτόρων, ξενοδόχων, ακτοπλόων, μεταφορών κλπ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΘΕ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ & ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ και για το που άραγε θα οδηγήσει η λειτουργία τους χωρίς ουσιαστικά μέτρα πρόληψης της διασποράς του Κορωνοϊού.

Καθημερινά στη γειτονιά μας και τα σχολεία μας η ανησυχία μεγαλώνει και μαζί της μεγαλώνει και η ταλαιπωρία που υφίστανται οι γονείς και τα παιδιά!

Ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» καταθέτει τους προβληματισμούς του στις εργατικές – λαϊκές οικογένειες της γειτονιάς και καλεί σε εγρήγορση!

Να μη δεχτούμε τη ζυγαριά της περίφημης λογικής «ΚΟΣΤΟΣ/ ΟΦΕΛΟΣ» σε ότι έχει να κάνει με την υγεία των παιδιών μας!

Τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν με όρους ασφάλειας και προστασίας της υγείας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών και Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ!

Άμεσα και ουσιαστικά μέτρα θα ήταν:

Μαζικά επαναλαμβανόμενα test στους χώρους των σχολείων, των νηπιαγωγείων & των βρεφονηπιακών σταθμών για την έγκαιρη πρόληψη της διασποράς της πανδημίας.
Προσπάθεια για μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη με αξιοποίηση των σχολείων που έκλεισαν ή συγχώνευσαν οι κυβερνήσεις την τελευταία 10ετία. Η κατεύθυνση πρέπει να είναι οι 15 μαθητές ανά τάξη.
Άμεσες προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού για να καλυφθούν όλα τα κενά.
Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.
Με ευθύνη υπουργείου Παιδείας, Περιφέρειας και Δήμου να βρεθούν λύσεις σε σχολεία, νηπιαγωγεία & βρεφονηπιακούς σταθμούς με σοβαρά κτιριακά προβλήματα.

Τα προβλήματα είναι πολύ σοβαρά!

Δε θα τα λύσει η πολιτική που τα δημιούργησε και τα διόγκωσε…

Δε θα τα λύσουν ούτε τα ΜΑΤ και οι ΔΙΑΣ, ούτε οι εισαγγελείς ούτε οι λιγοστοί ευτυχώς διευθυντές/γονείς «ΡΑΜΠΟ»…

Τα προβλήματα απαιτούν οργανωμένους αγώνες και διεκδικήσεις από τα μαθητικά συμβούλια και τους συλλόγους γονέων & καθηγητών!

Ο Σύλλογος «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» θα βρεθεί δίπλα σε κάθε τέτοια προσπάθεια!

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί της γειτονιάς μας μπορούν να υπολογίζουν στην έμπρακτη συμπαράστασή μας! Ενημερωθείτε για τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των μαθητών από το site http://www.mathites.gr/

 

πηγή πληροφοριών και φωτογραφιών: https://anagennisisepolion.wordpress.com/