sepolia logo

Ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η Αναγέννηση» καταθέτει επείγοντα αιτήματα πρόληψης και προστασίας της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συλλόγου

Ο Σύλλογος «Η Αναγέννηση» απευθύνει στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία των Σεπολίων την αυτονόητη έκκληση να φροντίσουν τους ανθρώπους τους, την οικογένειά τους και ταυτόχρονα να βοηθήσουν αν χρειαστεί και εφόσον μπορούν τον συνάνθρωπό τους, τους γείτονες τους, ιδιαίτερα τους πιο «ευπαθείς» και τους ηλικιωμένους.

Ο Σύλλογός μας δεν αναστέλλει τη δράση του! Είμαστε εδώ και εφόσον μπορούμε θα βοηθήσουμε το λαό & την τοπική κοινωνία της περιοχής μας να σταθεί όρθιος Σε αυτές τις ανησυχητικές και δύσκολες ώρες πρέπει όλοι να δείξουμε κουράγιο, θάρρος και αλληλεγγύη!

 ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!

Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Σας καλούμε να  απευθυνθείτε ΑΜΕΣΑ  στο Σύλλογο για οποιοδήποτε πρόβλημα!

Αν πιστεύετε ότι πρέπει οι αρμόδιες αρχές να πάρουν άμεσα μέτρα για κάτι.

Αν κάποιος συμπολίτης ή κάποια οικογένεια χρειάζεται βοήθεια και άμεση κινητοποίηση του κράτους και των υπηρεσιών του.

            Για εμάς είναι αυτονόητη η υπεύθυνη τήρηση των μέτρων για τη μη διασπορά του ιού όμως για την κυβέρνηση δεν φαίνεται να είναι τόσο αυτονόητη η ανάγκη λήψης μέτρων πρόληψης και προστασίας της υγείας του λαού.

Η εντύπωση ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί έρχεται σε αντίθεση με τις γνωστές ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ στα νοσοκομεία για τις οποίες έχει ευθύνη και πριν την επιδημία πόσο μάλλον τώρα.

 Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα:

 • Να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας!
 • Να προσλάβει μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
 • Να ανοίξει όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.
 • Να μετατρέψει σε 24ωρη τη λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να μη τρέχουμε τους επόμενους μήνες στα μεγάλα νοσοκομεία για κάθε ζήτημα.
 • Να ξανανοίξει άμεσα -γιατί θα τα χρειαστούμε- τα νοσοκομεία που έκλεισαν στο παρελθόν όπως Πολυκλινική Πατησίων που είναι και κοντά στην περιοχή μας.
 • Να φροντίσει τη δωρεάν παροχή από το κράτος στον πληθυσμό των απαραίτητων μέσων προστασίας όπως μάσκες και απολυμαντικά! Μας έπιασε ΑΗΔΙΑ με την απαράδεκτη αισχροκέρδεια.
 • Να εξασφαλίσει άμεσα επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στήριξη και προστασία των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων.
 • Να αποφασιστούν μέτρα εξασφάλισης της εργασίας & του εισοδήματος για μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους. Να ακυρώθούν οι απολύσεις που συνέβησαν από τις αρχές Μαρτίου και πριν τις εξαγγελίες. Να δοθεί ακέραιο και στην ώρα του το «Δώρο¨του Πάσχα. Τρέξανε να χαρίσουν ένα κάρο ωφέλη και προνόμια στις επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι δε ξέρουν τι τους ξημερώνει…
 • Να εξασφαλιστεί άδεια, επιπλέον της κανονικής, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση:α) σε όσους εργαζόμενους αρρωσταίνουν οι ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειας.β) στις οικογένειες με παιδιά ή ηλικιωμένους που χρήζουν φροντίδας.
 • Για όσο διάστημα χρειαστεί, να ανασταλούν προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, κάθε είδους μέτρο αναγκαστικής είσπραξης, οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού για όλους, με προτεραιότητα όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.
 • Να παρθούν μέτρα που θα εξασφαλίζουν γρήγορα την όσο το δυνατόν ισότιμη προετοιμασία των μαθητών της Γ’ Λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Να λυθούν όλα τα προβλήματα που αφορούν την φοιτητική μέριμνα (στέγαση – σίτιση).

Μπορεί να έχουμε καλυμμένα τα στόματα μας από τις μάσκες αλλά ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ!

Μπορεί να περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας αλλά ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Μπορεί να φοράμε γάντια στα χέρια μας αλλά ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΟΡΘΙΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!