Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

Έργο υπογειοποίησης σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια - Φωτογραφίες 4 Οκτωβρίου

04-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Προχώρησαν αρκετά οι εργασίες, από τότε που είχαμε τελευταία φορά δημοσιεύσει φωτογραφίες στις 2/5/20, από το έργο της υπογειοποίησης των...

Υπογειοποίηση γραμμών στα Σεπόλια - Δυό χρόνια «εργασιών» για να έχει καλυφθεί μόλις το 0,9% του έργου

25-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Απογοητευτική είναι η κατάσταση με το έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια. Ποιός έχει την ευθύνη για το...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

Σε ποιόν θα κόψει κλήση η δημοτική αστυνομία γι αυτό το πεζοδρόμιο;

02-10-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πολύ καλά κάνει η δημοτική αστυνομία και κόβει κλήση σε όποιον παρκάρει σε πεζοδρόμιο. Αλλά γι αυτό το πεζοδρόμιο σε...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

ΑΝΤΙΝΕΑ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

29-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο κινηματογράφος «Αντινέα» κι αυτός στα σύνορα των Σεπολίων, όπως και η ΔΩΡΑ, βρισκόταν στην Λιοσίων 205 και διένυσε μια...

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» για ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

04-11-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» απάντησε σε ερώτημά μας σχετικά με τις θέσεις της για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων...

Ακόμα χωματόδρομος στην Μανιτάκη στα Σεπόλια

04-11-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πόσα χρόνια ακόμα θα παραμείνει χωματόδρομος ένα κομμάτι 20 μέτρων το πολύ στην οδό Μανιτάκη στα Σεπόλια;

Το παρακάτω άρθρο το διαβάσαμε με ικανοποίηση στον ιστότοπο της Αναγέννησης Σεπολίων. Πριν το αναδημοσιεύσουμε, ας σημειώσουμε δύο παρατηρήσεις. Πρώτον ότι, ο ιστότοπος του εκπολιτιστικού εξωραιστικού συλλόγου Αναγέννησης Σεπολίων είναι και πάλι ενεργός εδώ και κάποιο καιρό και είναι χρήσιμο να τον επισκεπτόμαστε για ενημέρωση.

Και δεύτερον, ότι ο σύλλογος αυτός είναι προς το παρόν η μοναδική συλλογικότητα που κινητοποιείται για τα προβλήματα της περιοχής και είναι αναγκαίο να υπάρξει συσπείρωση των κατοίκων γύρω από αυτόν. Ειδικά αυτήν την περίοδο, είναι καθήκον όλων μας να συνυπογράψουμε το κείμενο που κυκλοφορεί για την ανάπλαση της περιοχής των Σεπολίων.

Ακολουθεί το άρθρο για το Κοροπούλη.

Ο αγώνας για το «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» δικαιώνεται μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες! ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΚΟΥ!

Η Διοίκηση του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» με αισθήματα χαράς και δικαίωσης ενημερώνει τους κατοίκους, τις οικογένειες και τη νεολαία των Σεπολίων και της ευρύτερης περιοχής ότι ο αγώνας μας για το «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» έχει αρχίσει να δικαιώνεται!

Είναι αλήθεια! Επιτέλους!

Σύμφωνα με έγγραφο της «Διεύθυνσης Δημοτικής Περιουσίας» του Δήμου Αθηναίων το ακίνητο έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου μετά από Αναγκαστική Απαλλοτρίωση για δημιουργία κοινόχρηστου πρασίνου!

Το έγγραφο αυτό στάλθηκε στο Σύλλογο ως απάντηση σε πρόσφατο ερώτημά μας και ουσιαστικά επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ένα αίτημα σχεδόν τριών δεκαετιών έγινε επιτέλους πράξη!

Δείτε το έγγραφο:

ΔΙΕΥΘ. ΔΗΜ. ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Π. 324029_18-12-2019_ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

Για όλους τους κατοίκους, τις οικογένειες και τη νεολαία της γειτονιάς μας αυτό το νέο είναι κάτι ευχάριστο ειδικά εφόσον -και όταν- συνοδευτεί από την απαραίτητη ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΚΟΥ την οποία και απαιτούμε!

Όμως για εμάς, για την «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», δεν είναι μόνο ένα ευχάριστο νέο αλλά αποτελεί ταυτόχρονα και ΔΙΚΑΙΩΣΗ του αγώνα μας και των παρεμβάσεών μας εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Υπομνήματα, Συλλογές Υπογραφών, Συγκεντρώσεις, Κλείσιμο Δρόμων, Συνεχής ενημέρωση των κατοίκων, Συνεχής εγρήγορση για το «που το πάνε» οι κυβερνήσεις, οι δήμοι και οι ιδιοκτήτες, Δικαστήρια και άλλα πολλά για σχεδόν 30 χρόνια!

Δε λυπηθήκαμε κόπο και χρόνο! Δεν κουραστήκαμε! Δεν απογοητευτήκαμε!

Βγήκαμε μπροστά και παραμείναμε μπροστά είτε ήταν «καλά» τα νέα είτε ήταν «άσχημα». Είτε ακολουθούσαν «πολλοί» είτε ακολουθούσαν «λίγοι».  

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ:

Σε αυτή τη φάση, που μαίνεται η προσπάθεια και ο αγώνας μας για τη «ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ όλης της περιοχής» και για να γίνουν ΠΡΑΞΗ τα αιτήματα που έχουν ανάγκη οι οικογένειες και η νεολαία των Σεπολίων στο «ΒΟΤΡΥΣ», το «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» και τα άλλα οικόπεδα, αυτό το θετικό νέο θα πρέπει να λειτουργήσει σαν ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ για όλους τους κατοίκους!

Να μη λείψει κανενός η υπογραφή για τις διεκδικήσεις!

Να μη λείψει κανένας από τις συγκεντρώσεις!

Έχουμε ανάγκη αλλά και δικαίωμα να ζήσουμε σε μία γειτονιά χωρίς χαβούζες και εγκατάλειψη και χωρίς να παραδίνονται οι αδόμητοι χώροι στα επιχειρηματικά συμφέροντα!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο έμπειροι και δυνατοί!

ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Σε αυτά λοιπόν τα πλαίσια, ο Σύλλογος μας, ήδη έχει αρχίζει και ασκεί πιέσεις!

Με δεδομένο λοιπόν ότι ο χώρος του «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» αποτελεί και επίσημα δημοτική περιουσία ζητήσαμε με έγγραφό μας να καθαριστεί άμεσα.

Δείτε το έγγραφο:

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΕΠ_Α.Π. 220_29-01-2020_Προς Αντιδήμαρχο Καθαριότητας_Κο Αβραμίδη

Μετά και από αυτή την παρέμβαση, τις τελευταίες μέρες εμφανίστηκαν συνεργεία του Δήμου και κατέβαλαν τις προσπάθειές τους οι οποίες θεωρούμε ότι ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ. Επίσης επιχείρησαν να καθαρίσουν μόνο κυρίως το εσωτερικό του κτιρίου.

Θεωρούμε πως πρέπει να υπάρξει προγραμματισμός εργασιών οι οποίες θα ξεκινίνανε από τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των μπάζων και θα οδηγούν στην δημιουργία Πάρκου που τόσο μεγάλη ανάγκη το έχει η γειτονιά μας και αγωνίστηκε γι αυτό.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα!

 

 

Να υπενθυμίσουμε με την ευκαιρία και δύο σχετικά άρθρα που είχαν αναρτηθεί παλαιότερα στο sepolia.net για το Κοροπούλη.

Το ένα είναι από τον Δήμο Αθηναίων για απαλλοτρίωση 8 ακινήτων στον Δήμο Αθήνας, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το Κοροπούλη.

και το δεύτερο αφορά την εκτίμηση ότι προχωρά ολοταχώς η απαλλοτρίωση του Κοροπούλη, καθώς και άλλων ακινήτων στα Σεπόλια.

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"