sepolia logo

φωτογραφία αρχείου του Κοροπούλη από τον Απρίλιο του 2017

Το παρακάτω άρθρο το διαβάσαμε με ικανοποίηση στον ιστότοπο της Αναγέννησης Σεπολίων. Πριν το αναδημοσιεύσουμε, ας σημειώσουμε δύο παρατηρήσεις. Πρώτον ότι, ο ιστότοπος του εκπολιτιστικού εξωραιστικού συλλόγου Αναγέννησης Σεπολίων είναι και πάλι ενεργός εδώ και κάποιο καιρό και είναι χρήσιμο να τον επισκεπτόμαστε για ενημέρωση.

Και δεύτερον, ότι ο σύλλογος αυτός είναι προς το παρόν η μοναδική συλλογικότητα που κινητοποιείται για τα προβλήματα της περιοχής και είναι αναγκαίο να υπάρξει συσπείρωση των κατοίκων γύρω από αυτόν. Ειδικά αυτήν την περίοδο, είναι καθήκον όλων μας να συνυπογράψουμε το κείμενο που κυκλοφορεί για την ανάπλαση της περιοχής των Σεπολίων.

Ακολουθεί το άρθρο για το Κοροπούλη.

Ο αγώνας για το «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» δικαιώνεται μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες! ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΚΟΥ!

Η Διοίκηση του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» με αισθήματα χαράς και δικαίωσης ενημερώνει τους κατοίκους, τις οικογένειες και τη νεολαία των Σεπολίων και της ευρύτερης περιοχής ότι ο αγώνας μας για το «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» έχει αρχίσει να δικαιώνεται!

Είναι αλήθεια! Επιτέλους!

Σύμφωνα με έγγραφο της «Διεύθυνσης Δημοτικής Περιουσίας» του Δήμου Αθηναίων το ακίνητο έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου μετά από Αναγκαστική Απαλλοτρίωση για δημιουργία κοινόχρηστου πρασίνου!

Το έγγραφο αυτό στάλθηκε στο Σύλλογο ως απάντηση σε πρόσφατο ερώτημά μας και ουσιαστικά επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ένα αίτημα σχεδόν τριών δεκαετιών έγινε επιτέλους πράξη!

Δείτε το έγγραφο:

ΔΙΕΥΘ. ΔΗΜ. ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Π. 324029_18-12-2019_ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

Για όλους τους κατοίκους, τις οικογένειες και τη νεολαία της γειτονιάς μας αυτό το νέο είναι κάτι ευχάριστο ειδικά εφόσον -και όταν- συνοδευτεί από την απαραίτητη ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΚΟΥ την οποία και απαιτούμε!

Όμως για εμάς, για την «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», δεν είναι μόνο ένα ευχάριστο νέο αλλά αποτελεί ταυτόχρονα και ΔΙΚΑΙΩΣΗ του αγώνα μας και των παρεμβάσεών μας εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Υπομνήματα, Συλλογές Υπογραφών, Συγκεντρώσεις, Κλείσιμο Δρόμων, Συνεχής ενημέρωση των κατοίκων, Συνεχής εγρήγορση για το «που το πάνε» οι κυβερνήσεις, οι δήμοι και οι ιδιοκτήτες, Δικαστήρια και άλλα πολλά για σχεδόν 30 χρόνια!

Δε λυπηθήκαμε κόπο και χρόνο! Δεν κουραστήκαμε! Δεν απογοητευτήκαμε!

Βγήκαμε μπροστά και παραμείναμε μπροστά είτε ήταν «καλά» τα νέα είτε ήταν «άσχημα». Είτε ακολουθούσαν «πολλοί» είτε ακολουθούσαν «λίγοι».  

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ:

Σε αυτή τη φάση, που μαίνεται η προσπάθεια και ο αγώνας μας για τη «ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ όλης της περιοχής» και για να γίνουν ΠΡΑΞΗ τα αιτήματα που έχουν ανάγκη οι οικογένειες και η νεολαία των Σεπολίων στο «ΒΟΤΡΥΣ», το «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» και τα άλλα οικόπεδα, αυτό το θετικό νέο θα πρέπει να λειτουργήσει σαν ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ για όλους τους κατοίκους!

Να μη λείψει κανενός η υπογραφή για τις διεκδικήσεις!

Να μη λείψει κανένας από τις συγκεντρώσεις!

Έχουμε ανάγκη αλλά και δικαίωμα να ζήσουμε σε μία γειτονιά χωρίς χαβούζες και εγκατάλειψη και χωρίς να παραδίνονται οι αδόμητοι χώροι στα επιχειρηματικά συμφέροντα!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο έμπειροι και δυνατοί!

ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Σε αυτά λοιπόν τα πλαίσια, ο Σύλλογος μας, ήδη έχει αρχίζει και ασκεί πιέσεις!

Με δεδομένο λοιπόν ότι ο χώρος του «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» αποτελεί και επίσημα δημοτική περιουσία ζητήσαμε με έγγραφό μας να καθαριστεί άμεσα.

Δείτε το έγγραφο:

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΕΠ_Α.Π. 220_29-01-2020_Προς Αντιδήμαρχο Καθαριότητας_Κο Αβραμίδη

Μετά και από αυτή την παρέμβαση, τις τελευταίες μέρες εμφανίστηκαν συνεργεία του Δήμου και κατέβαλαν τις προσπάθειές τους οι οποίες θεωρούμε ότι ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ. Επίσης επιχείρησαν να καθαρίσουν μόνο κυρίως το εσωτερικό του κτιρίου.

Θεωρούμε πως πρέπει να υπάρξει προγραμματισμός εργασιών οι οποίες θα ξεκινίνανε από τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των μπάζων και θα οδηγούν στην δημιουργία Πάρκου που τόσο μεγάλη ανάγκη το έχει η γειτονιά μας και αγωνίστηκε γι αυτό.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα!

 

 

Να υπενθυμίσουμε με την ευκαιρία και δύο σχετικά άρθρα που είχαν αναρτηθεί παλαιότερα στο sepolia.net για το Κοροπούλη.

Το ένα είναι από τον Δήμο Αθηναίων για απαλλοτρίωση 8 ακινήτων στον Δήμο Αθήνας, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το Κοροπούλη.

και το δεύτερο αφορά την εκτίμηση ότι προχωρά ολοταχώς η απαλλοτρίωση του Κοροπούλη, καθώς και άλλων ακινήτων στα Σεπόλια.