sepolia logo

Οι μέρες του Πάσχα ήταν ακόμα μία περίοδος κινητοποίησης του δίκτυου αλληλεγγύης του συλλόγου Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ». Το επέβαλαν οι ημέρες αλλά και οι αυξημένες ανάγκες των ανθρώπων λόγω της κρίσης που επέτεινε η πανδημία.

Ακολουθεί αναδημοσίευση από το μπλογκ του συλλόγου, σχετικά με τα αποτελέσματα της κινητοποίησης.

 

Τις προηγούμενες ημέρες το “Δίκτυο Αλληλεγγύης” του Συλλόγου μας “ανέβασε στροφές” και κατάφερε να ανταποκριθεί σε όλα όσα έπρεπε. Λόγω και των ημερών του Πάσχα, αν μη τι άλλο ήταν απαραίτητο να έρθουμε πιο κοντά και να δείξουμε έμπρακτα την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας και την ΠΡΟΣΦΟΡΑ μας σε αυτούς που την έχουν πιο πολύ ανάγκη.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου μας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων για ακόμα μια φορά. Δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο και γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι. Ξέρουμε πολύ καλά για παράδειγμα ότι έρχονται και προσφέρουν τρόφιμα και υλικά πρώτης ανάγκης άνθρωποι που στην κυριολέξια τα χρειάζονται και δεν είναι από το “περίσσευμα” … και αυτό είναι κάτι ΑΞΙΟΛΟΓΟ και συνάμα ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ!

Ξεχώρισε η συνεισφορά των ενοίκων της πολυκατοικίας της Καλαμά 12-14!
Είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ότι αυτοί οι γείτονες και οι γειτόνισσες που βρήκαν το Σύλλογό μας δίπλα τους και σχεδόν όλη τη γειτονιά στο πλευρό τους όταν το πρόβλημα τους χτύπησε την πόρτα (βλέπε κατάρρευση μάντρας στο “ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ”), τώρα ανταποκρίθηκαν εκδηλώνοντας στην πράξη την αλληλεγγύη τους στο πρόβλημα κάποιου άλλου … κι ας μην τον γνωρίζουν προσωπικά.

Τέλος, ήταν αρκετοί οι επαγγελματίες της γειτονιάς μας (φαρμακοποιοί, κρεοπωλεία, μπακάλικα) που συνεισέφεραν. Ήταν η πρώτη φορά που απευθυνθήκαμε έτσι και η ανταπόκρισή τους μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας.

Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις ανθρώπων, οικογενειών, νέων ζευγαριών που έχουν χτυπηθεί από την κρίση και την αντιλαϊκή πολιτική. Κληθήκαμε αυτή τη φορά να στηρίξουμε με την αλληλεγγύη μας ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ & ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ! Μιλάμε για δεκάδες περιπτώσεις πλέον! Είναι όλοι και όλες γείτονες και γειτόνισσες με ονοματεπώνυμο. Δικοί μας άνθρωποι!

Κανένα success story και κανένα διάγγελμα δεν τα περιλαμβάνει αυτά… αλλά η ανεργία και η φτώχεια καλά κρατεί όπως και η αναδουλειά στα μαγαζιά αλλά και η ανασφάλεια στα εργατικά-λαϊκά σπίτια της γειτονιάς μας.

Τα τεράστια προβλήματα των μονογονεϊκών οικογενειών ή των οικογενειών που πρέπει να στηρίξουν ένα Άτομο με Ειδικές Ανάγκες δεν κρύβονται …

Συνταξιούχοι με πολύ χαμηλές συντάξεις αλλά πολύ μεγάλες ανάγκες είναι παντού γύρω μας …

Είναι σχεδόν κανόνας στη γειτονιά μας τα νέα ζευγάρια που αγκομαχούν για να τα βγάλουν πέρα με πολλαπλά έξοδα, με πάρα πολλές ώρες εργασίας, με πίεση και εκμετάλλευση από την εργοδοσία, με τα μικρά παιδιά τους που όχι μόνο δε φταίνε σε τίποτα αλλά έπρεπε και να τους ανήκει ο κόσμος όλος…!

Γνωρίζουμε πως είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμα! Και ακόμα και να τα καταφέρουμε, δε γελιώμαστε πως θα έχουμε ξεμπερδέψει με τις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα στις εργατικές-λαϊκές οικογένειες. Όμως, θα έχουμε δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις να τις αντιπαλέψουμε!

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!
Δίνουμε το χέρι σε κάθε συνάνθρωπό μας που θέλει να “σηκωθεί”!
Στηρίζουμε κάθε συνάνθρωπο που μας χρειάζεται!

Δεν είναι ούτε φιλανθρωπία, ούτε ελεημοσύνη!
Δε μας εκφράζουν αυτοί οι όροι! Είναι ξένοι προς τις αρχές και τις αξίες μας!
Είναι το ΚΑΘΗΚΟΝ μας και το κάνουμε με χαρά και αποφασιστικότητα για να ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ στις δυσκολίες και να ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ για όσα μας στερούν οι αντιλαϊκές πολιτικές!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΟΛΟΙ για ΕΝΑΝ και ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!