sepolia logo

Έγινε με επιτυχία η συγκέντρωση - συζήτηση στην πλατεία Λαού την Παρασκευή 28/5 για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γειτονιά σχετικά με την αύξηση της παραβατικότητας και την μετατροπή της σε νέο γκέτο διακίνησης και χρήσης ουσιών τοξικοεξάρτησης.

Άσχημη εντύπωση έκανε σε όλους τους παρευρισκόμενους ότι δεν είχε διατεθεί ρεύμα από τον δήμο για μεγαφωνική εγκατάσταση με την αιτιολογία ότι οι καλούντες δεν ήταν αναγνωρισμένος σύλλογος. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όποιος έπαιρνε τον λόγο να ακούγεται ανάλογα με το αν μπορούσε να φωνάξει δυνατά.

2021 05 28 plateia laou sizitisi romaneas

Στην συγκέντρωση μίλησε πρώτος ο πρόεδρος του 4ου δημοτικού διαμερίσματος κος Γ. Ρωμανέας. Εξέφρασε την συμπαράσταση του συμβουλίου στα προβλήματα των κατοίκων και τόνισε ότι η αστυνομική παρουσία είναι πλέον σε καθημερινή βάση μετά από ενέργειες δικές του. Υποσχέθηκε ότι η πλατεία Λαού θα αναμορφωθεί και ότι οι σχετικές εργασίες έχουν μπει στον τεχνικό πρόγραμμα της κοινότητας για το επόμενο έτος.

Φυσικά, δημιουργείται ένα ερώτημα σχετικά με την στάση της αστυνομίας μετά την δήλωση του κου Ρωμανέα. Γιατί χρειάστηκε η παρέμβαση του κοινοτικού συμβουλίου για να υπάρχει αστυνομική παρουσία έστω με την μορφή της περιπολίας και δεν αρκούσαν οι επί μήνες καταγγελίες πάρα πολλών πολιτών για το ίδιο θέμα;
Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φλέγον ζήτημα, όπως τόνισαν πολλοί ομιλητές στην συνέχεια, είναι απαραίτητος ο πλήρης και καλός φωτισμός των πλατειών και των δρόμων, στα οποία σήμερα κυριαρχεί το σκοτάδι και το ημίφως. Αυτό τουλάχιστον, είναι μια ενέργεια από την πλευρά του δήμου, που θά έπρεπε να είχε γίνει χθες και όχι να περιμένει την υλοποίηση (αν υλοποιηθεί) του επόμενου τεχνικού προγράμματος.
Πάντως, η παρουσία του προέδρου του συμβουλίου του διαμερίσματος στην συζήτηση, ο οποίος μάλιστα την παρακολούθησε ολόκληρη, ήταν από μόνη της ένα απολύτως θετικό γεγονός.

2021 05 28 plateia laou sizitisi balaoura2021 05 28 plateia laou sizitisi loka

Εν συνεχεία υπήρξαν παρεμβάσεις και από εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων. Μίλησαν, η κα Όλγα Μπαλαούρα δημοτική σύμβουλος με την Ανοιχτή Πόλη, η κα Λόκα Μαρία εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο κοινοτικό συμβούλιο, εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΙΑ στις Γειτονιές της Αθήνας και εκπρόσωπος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα.

2021 05 28 plateia laou sizitisi benatos
Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Θεοδόσης Μπενάτος ως πρόεδρος του εκπολιτιστικού εξωραϊστικού Συλλόγου Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ο οποίος τόνισε ότι ο σύλλογος θα συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στην κίνηση των κατοίκων της περιοχής και ξεκαθάρισε από την πλευρά του μια σειρά από χρόνια προβλήματα της περιοχής που συμβάλλουν στην άσχημη σημερινή κατάσταση.
Σύντομη παρέμβαση έκανε και η δημοτική σύμβουλος κα Βαβαγιάννη.

2021 05 28 plateia laou sizitisi karamanos
Επίσης, ο κος Καραμάνος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με την Δύναμη Ζωής, μίλησε και ως κάτοικος της περιοχής και δήλωσε ότι θα προωθήσει ενέεργειες και μέσω του περιφερειακού συμβουλίου.
Αρκετοί κάτοικοι πήραν τον λόγο στη συνέχεια και αυτά που διακρίναμε από τις τοποθετήσεις τους ήταν κυρίως ότι η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη συνολικά στην περιοχή, ότι η κατάσταση στη πλατεία Λαού με την καθημερινή παρουσία κατοίκων εκεί έχει βελτιωθεί, αλλά ότι υπάρχει ανάγκη παρέμβασης και ανάλογων πρωτοβουλιών και στην μικρή πλατεία που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Σεπολίων.

2021 05 28 plateia laou sizitisi tzanavaris
Την συζηση έκλεισε το μέλος της επιτροπής πρωτοβουλίας κατοίκων κος Ανδρέας Τζαναβάρης, ο οποίος κάλεσε τους κατοίκους σε ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση και αγώνα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Τόνισε στην συνέχεια ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί μόνο με την συνεχή παρουσία κατοίκων στις πλατείες και την ανάληψη πρωτοβουλιών για διφόρων μερφών εκδηλώσεις σε αυτές.

Αρκετοί κάτοικοι παρέμειναν στην πλατεία και μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και συνέχισαν με τραγούδια μέχρι και χορό μέχρι αργά.