sepolia logo

Μια σειρά από ζητήματα που «καίνε» τους κατοίκους της περιοχής των Σεπολίων που συνορεύει με την εθνική οδό, θέτει με ανακοίνωσή του ο τοπικός εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και καλεί σε συγκέντρωση - συζήτηση την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στις 16:00 στο παρκάκι Βρεττού (τέρμα Αυλώνος).

Κυρίαρχο θέμα στην ανακοίνωσή της Αναγέννησης είναι η αντιμετώπιση του θορύβου που προκαλεί η συνεχής κίνηση οχημάτων επί της εθνικής οδού.

Από σειρά επιστολών που καταθέτει η Αναγέννηση και αφορούν στην επικοινωνία της με αρμόδιους φορείς, προκύπτει ότι η ίδια έχει εκφράσει ως αίτημα των κατοίκων την κατασκευή ηχοπετασμάτων ήδη από το 2006!

Παρά τις υποσχέσεις και τις ανακοινώσεις για διενεργούμενες μελέτες, κυρίως από την περιφέρεια Αττικής, που μάλλον είναι και η καθ΄ ύλην αρμόδια, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Αναγέννησης, διαβάζουμε τα παρακάτω:

«Με τον Σύλλογό μας, έχουν επικοινωνήσει αρκετοί κάτοικοι από τους δρόμους της γειτονιάς μας που βρίσκονται πλησίον ή και επί της Εθνικής Οδού. Μας αναφέρουν ως μεγάλο και διαχρονικό πρόβλημα την ηχορύπανση και δεν έχουν καθόλου άδικο …

Μας λένε μάλιστα πως έχουν επικοινωνήσει με διάφορους αρμόδιους και διάφορες υπηρεσίες “κατά μόνας” ενώ πλέον έχουν συγκεντρωθεί και δεκάδες υπογραφές με αίτημα την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων!

Τρεις Γέφυρες, τέρμα Αυλώνος, “Συνοικισμός”, Σιώκου, Πλ. Λέλας Καραγιάννη και άλλα σημεία των Σεπολίων αντιμετωπίζουν κάθε μέρα, όλο το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο σοβαρές επιβαρύνσεις λόγω της Εθνικής Οδού οι οποίες έχουν να κάνουν με την έντονη ηχορύπανση, τους ρύπους και τα μικροσωματίδια αλλά και την γενικότερη χρόνια εγκατάλειψη των δρόμων αυτών με πιο χαρακτηριστικό σημείο ίσως το τέρμα της οδού Αυλώνος και τα στενά “Φωριέλ”, “Μονής Φιλοσόφου”, Αριστόφρονος, “Λεγκράν” και την πάροδο της Αυλώνος δίπλα από το πάρκάκι με το γήπεδο 5Χ5.

Μάλιστα οι δρόμοι δίπλα από το παρκάκι στο τέρμα της οδού Αυλώνος διαχρονικά αντιμετωπίζονται ως άτυπη χωματερή και μπαζότομπος ακόμα και από το επίσημο κράτος και τους φορείς του πέρα από ιδιώτες επιτήδειους ενώ τα αδόμητα οικόπεδα (δημόσια) επί της Εθνικής Οδού από Δυρραχίου έως και Σιώκου παραμένουν χαβούζες και σκουπιδότοποι ή/και καταπατημένα.

....

ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ (ασχέτως υπηρεσίας και αρμοδιότητας…) που όταν πρόκειται για κάποιο εντελώς αυτονόητο λαϊκό αίτημα για να εξυπηρετηθεί και η παραμικρή ανάγκη των κατοίκων -όπως στην περίπτωσή μας η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων- αδιαφορεί, κωλυσιεργεί, κοροϊδεύει ή εξαγγέλει χωρίς να τηρεί… ενώ την ίδια στιγμή -και παλιότερα και τώρα- τρέχει να εξυπηρετήσει αιτήματα επιχειρηματικών ομίλων, δουλεύει “ρολόι” για να τρέξουν διάφορα project επενδυτών, στηρίζει με χίλιους δυο τρόπους την κερδοφορία τους στο όνομα της … “ανάπτυξης”!

Μια “ανάπτυξη” η οποία ενώ έχτισε πανάκριβα ντουβάρια και μεγαθήρια από μπετό δίπλα στα σπίτια μας… ποτέ δεν προέβλεψε ούτε φρόντισε τις ανάγκες των κατοίκων και συνεχιζει να τις αγνοεί και να τις θεωρεί…περιττές!

Υπομνήματα θα ξαναστείλουμε…
Τηλέφωνα θα ξαναπάρουμε…
Συναντήσεις θα ξανακάνουμε…
ΑΛΛΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ! ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΩΤΗΡΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ως “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” καλούμε σε Ανοιχτή Συνέλευση όλους τους κατοίκους στις Τρεις Γέφυρες (τέρμα Αυλώνος), το “συνοικισμό”, την οδό Σιώκου, την Πλατεία Λέλας Καραγιάννη και άλλες οδούς που έχουν πρόβλημα με την ηχορύπανση!

Θα υπάρξει ενημέρωση για τις μέχρι τώρα κινήσεις του Συλλόγου μας και ανταλλαγή απόψεων με τους κατοίκους.
Θα υπάρξει πρόταση για ανάδειξη “επιτροπής κατοίκων” για να προχωρήσει μαζί με τον σύλλογο σε παρεμβάσεις, να οργανώσει κινητοποιήσεις καθώς και να αυξήσει τις υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί με αίτημα την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων.
Θα υπάρξει ενημέρωση και για τα υπόλοιπα ανοιχτά ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021 – 16:00 μμ
ΣΤΟ ΠΑΡΚΑΚΙ (τέρμα οδού Αυλώνος)

ΖΗΤΑΜΕ:

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ για την μείωση της ηχορύπανσης από την Εθνική Οδό στην περιοχή των Σεπολίων και σε όλο το μήκος.
Τοποθέτηση ηχοπετασμάτων σε όλο το μήκος.
Φυτεύσεις δενδροστοιχιών όπου είναι δυνατό.
Οι όποιες μελέτες (αντιθορυβικές κ.α) απαιτούνται να ολοκληρωθούν άμεσα και χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση

Επίσης ζητάμε τα εξής:

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ για τη βελτίωση της καθαριότητας και της πρόσβασης στους δρόμους της γειτονιάς
– Να έρθουν συνεργεία του Δήμου και να καθαρίσουν τα μπάζα και τις χαβούζες επί της Ε.Ο, να βάψουν τα γκρίζα και βρώμικα ντουβάρια δίπλα από τα σπίτια και άλλες απαραίτητες εργασίες καλλωπισμού της γειτονιάς κ.α
– Να κατασκευαστούν ασφαλή πεζοδρόμια και να τοποθετηθεί επαρκής φωτισμός.
– Να διαπλατυνθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το πεζοδρόμιο έξω από τον Παιδικό Σταθμό στην οδό Σιώκου και σε όλο το μήκος προς την Εθνική Οδό.
– Να καθαριστεί, να απολυμανθεί και να βαφτεί η διάβαση προς Περιστέρι και να τοποθετηθεί επαρκής φωτισμός.
– Να πραγματοποιηθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η διάνοιξη της οδού Γράμμου προς Σιώκου.
– Να λυθεί επιτέλους το ζήτημα με τα όμβρια ύδατα στην οδό Σιώκου.

Να αποδοθούν οι εκτάσεις ΒΟΤΡΥΣ-ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ και τα αδόμητα επί της Εθνικής Οδού για τις ανάγκες των κατοίκων και σύμφωνα με τα αιτήματά τους (κατασκευή πάρκου, σχολείου, ποδηλατικής διαδρομής κ.α)».

Δείτε ολόκληρη η ανακοίνωση της Αναγέννησης στον ιστότοπό της