sepolia logo

Σύμφωνα με δημοσίευμα του μπλογκ της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» συνεργεία της ΚΤΥΠ Α.Ε. και του Δήμου Αθηναίων ξεκίνησαν τον καθαρισμό από ξερόχορτα και σκουπίδια του χώρου του πρώην εργοστασίου ΒΟΤΡΥΣ.

Ο καθαρισμός ξεκίνησε την Κυριακή 19/7. Την Δευτέρα το βράδυ που περάσαμε από εκεί πράγματι από τον χώρο είχαν μαζευτεί ξερά χόρτα και είχαν τοποθετηθεί σε σακκούλες, αλλά συνέχιζε να είναι γεμάτος σκουπίδια. Επίσης, ομάδα από Ρομά παρέμενε εκεί, παρ' όλο που δεν υπήρχαν τα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα το προηγούμενο διάστημα.

Είναι αντιληπτό ότι ακόμα και να καθαρισθεί ο χώρος από τα σκουπίδια, αν δεν περιφρουρηθεί από τους αρμόδιους, σε ελάχιστες ημέρες θα έχει πάλι τα ίδια χάλια.

Εν τω μεταξύ διαβάσαμε στο facebook στην ομάδα Σεπόλια City, ότι κάτοικοι των διπλανών πολυκατοικιών σκέφτονται να χτίσουν κάθετο διαχωριστικό στην οδό Γράμμου, έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η είσοδος αυτοκινήτων προς το ΒΟΤΡΥΣ.

Αναλυτικά το δημοσίευμα από το μπλογκ της Αναγέννησης:

Η ΚΤΥΠ Α.Ε έστειλε τα εργολαβικά συνεργεία καθαρισμού στο οικόπεδο του «ΒΟΤΡΥΣ» τα οποία αυτές τις ημέρες κόβουν και καθαρίζουν τα χόρτα και απομακρυνουν σκουπίδια και διάφορα άλλα από το εσωτερικό των διατηρητέων…

Εξάλλου, στην οδό Σιώκου σήμερα (20/70/2020) συνεργεία του Δήμου Αθηναίων κλάδευαν μεγάλες βρωμοκαρυδιές για να μπορεί να προστατευτεί ο β/ν σταθμός από όλες τις πλευρές του…

Σημείωση 1η:  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Δύο μήνες και παραπάνω από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και μετά από πολλαπλές γραπτές και τηλεφωνικές παρεμβάσεις του Συλλόγου μας που έφτασαν μέχρι και το Δημοτικό Συμβούλιο μπαίνει κάποιος αρμόδιος μέσα για να καθαρίσει.

Σημείωση 2η: Ενημερωθήκαμε ότι οι εργασίες αφορούν μόνο χόρτα & σκουπίδια. Δεν προβλέπεται καθαρισμός της ξυλώδους βλάστησης (βρωμοκαρυδιές κ.α) τα οποία συμβάλλουν στην επικινδυνότητα του χώρου ειδικά στην «πλάτη» του β/ν σταθμού της Σιώκου καθώς ακουμπάνε πάνω και φτάνουν ως την ταράτσα του όπως επίσης και στο εσωτερικό των διατηρητέων. Η ΚΤΥΠ Α.Ε έδωσε προδιαγραφές για «μισές δουλειές»; Είναι πρόβλημα της εργολαβίας; Δεν ξέρουμε να απαντήσουμε αλλά σκοπέυουμε να το επισημάνουμε γιατί ο κίνδυνος είναι μεγάλος.

Δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε ότι υπάρχει ένα πραγματικός λαβύρινθος από υπηρεσίες, αρμοδιότητες και διαδικασίες οι οποίες κρύβουν αυτό που όλη η γειτονιά γνωρίζει και αντιπαλεύει η «Αναγέννηση» με κάθε ευκαιρία:

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ & ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ!

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΜΗ «ΤΡΕΧΟΥΝ» Ή ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΡΓΑ & ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ή ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ!

Στα Σεπόλια, στο «ΒΟΤΡΥΣ» και το «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» αυτό βιώνουμε και αυτό έχουμε να αντιπαλέψουμε. Συνεχίζουμε λοιπόν την Τετάρτη 22 Ιουλίου με τη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στη συμβολή των οδών Καλαμά, Σμόλικα, Γράμμου, στις 19:30! 

ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ!