sepolia logo

Από την επιτροπή πρωτοβουλίας που συστάθηκε για την υποστήριξη του 12χρονου θύματος κυκλώματος trafficking στα Σεπόλια, εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα - κάλεσμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ- ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Καλούμε την Παρασκευή 13/1 στις 9.30 στα δικαστήρια Ευελπίδων κτήριο 9 σε συμπαράσταση στην οικογένεια και τη μητέρα την ώρα που θα εξεταστεί από το δικαστικό συμβούλιο το αίτημα αποφυλάκισης της

Τέσσερις μήνες από την αποκάλυψη της δράσης του παιδοβιαστή και μαστροπού Μίχου στον Κολωνό, διαπιστώνεται πως δεν υπάρχει  καμία απολύτως προσέγγιση, μέριμνα και στήριξη του 12χρονου κοριτσιού επιζώσα των βιασμών και της βάρβαρης κακοποίησης &  εκμετάλλευσης που βίωσε. Ταυτόχρονα υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη της οικογένειάς του από την Πολιτεία.
Η 12χρονη και η οικογένεια της όχι μόνο αφέθηκαν στην τύχη της χωρίς καμία μέριμνα από τις κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες και τον Δήμο Αθηναίων, αλλά παράλληλα κονιορτοποιήθηκαν στις συμπληγάδες του τιμωρητικού κράτους και των θεσμών του στέλνοντας το σαφές μήνυμα “όποιος καταγγέλλει βιασμούς παιδιών τιμωρείται”, με την γνωστή τακτική επανατραυματισμού και διασυρμού του θύματος και του περιβάλλοντός του.
Η μητέρα παρά την απουσία αποδείξεων, συνεχίζει να κρατείται στη φυλακή, με την απαράδεκτη καθυστέρηση της εκδίκασης της αιτήσεως αποφυλακίσεώς της, τη στιγμή που κατηγορούμενοι ή και καταδικασμένοι για παιδοβιασμούς ή δολοφονίες βρίσκονται ελεύθεροι υπό τη σκέπη προστασίας του κράτους και της κυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε την παντελή αδιαφορία της πολιτείας και την απουσία οποιασδήποτε μέριμνας για την παροχή ψυχολογικής  υποστήριξης με κατάλληλους επιστήμονες και ειδικούς στη 12χρονη, ακόμα και σε μέλη της οικογένειας που είχαν και έχουν ειδική ανάγκη.
Καταγγέλλουμε την αδράνεια των αρμόδιων φορέων στην παροχή υλικής στήριξης για να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες διαβίωσης της οικογένειας. Η γιαγιά της οικογένειας με την πενιχρή σύνταξη της, καλείται σήμερα να στηρίξει 4 ανήλικα παιδιά. Το 12χρονο κορίτσι δεν
στηρίχθηκε με ψυχολόγο τη στιγμή που παρανόμως την καλούσαν συνεχώς σε ανάκριση. Η μάνα παραμένει στη φυλακή ξεχασμένη, παρά το αίτημα αποφυλάκισής της.
Η μόνη έμπρακτη αλληλεγγύη που δέχτηκε η οικογένεια ήταν από την Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Πλάτωνα-Σεπολίων, το Σύλλογο  πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής «Ο Αριστοτέλης» και ανθρώπους της γειτονιάς. Στη σημερινή περίοδο φτώχειας και ανέχειας,  είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας ο αγώνας για την προστασία της ανηλικότητας, των παιδιών και των ευάλωτων οικογενειών τους.
Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Άμεση, πραγματική στήριξη της οικογένειας της 12χρονης από την Πολιτεία και τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.
  • Καμία συγκάλυψη του κυκλώματος trafficking και των σχέσεών του με κέντρα εξουσίας που δρα και στη γειτονιά του Κολωνού.
  • Άμεση αποφυλάκιση της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού, όχι στον μιντιακό κανιβαλισμό και τον διασυρμό της οικογένειας.