sepolia logo

Μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του, ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» τοποθετήθηκε δημόσια και αναλυτικά σχετικά με την αποφασισμένη από τον Δήμο Αθηναίων κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στον χώρο του ανοικτού αθλητικού κέντρου του ΟΠΑΝΔΑ, που βρίσκεται Κωνσταντινουπόλεως και Σιώκου.

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την θέση του συλλόγου έτσι όπως διατυπώθηκε στο μπλογκ του.

>>>
Διεκδικησαμε στο παρελθόν και διεκδικούμε ακόμα τη δημιουργία Κλειστού Αθλητικού Κέντρου στα Σεπόλια!

Η συναρπαστική πορεία -αλλά και το που και πως ξεκίνησε- του «Γιάννη από τα Σεπόλια» όπως και οι επιδόσεις της ομάδας του “ΤΡΙΤΩΝΑ” για εμάς αποτελούν ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει στην περιοχή μας για σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ένας «στεγασμένος» και σύγχρονος αθλητικός χώρος αποτελεί αναβάθμιση για τις αθλητικές δραστηριότητες. Προσφέρει περισσότερες δυνατότητες, πιο σταθερό και ασφαλές περιβάλλον. «Απομονώνει» την διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων από τις μεταβολές του καιρού. Όλα αυτά βοηθάνε στη μείωση των τραυματισμών και της σωματικής καταπόνησης, στη βελτίωση της αυτοσυγκέντρωσης και της στοχοπροσήλωσης του αθλούμενου κ.α

>>>
Υποστηρίζουμε την κατασκευή Κλειστού Αθλητικού Κέντρου Πολλαπλών Χρήσεων στον “ΑΤΛΑ”!

Θα πρέπει να είναι στην ευθύνη του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων) και θα πρέπει να διατίθεται σε ισότιμη βάση, με οργανωμένο τρόπο και με αντικειμενικά κριτήρια σε Αθλητικούς Συλλόγους, Ομάδες και Φορείς αλλά και στις Σχολικές Ομάδες για την πραγματοποίηση προπονήσεων και πρωταθλημάτων.

Με αυτόν το τρόπο θα ωφεληθούν από την κατασκευή του οι εκατοντάδες νέες και νέοι της περιοχής.

Επίσης, η χωρητικότητα του θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στην πραγματικότητα και τις ανάγκες της περιοχής.

>>>
ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ και θα αντιταχθούμε σε μεθόδους ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας!

Η πιθανή Σύμπραξη Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την κατασκευή και τη διαχείρισή του θα βλάψει πρώτα και κύρια του χρήστες του χώρου (Συλλόγους, Ομάδες, Σχολεία κλπ) αφού το κριτήριο σε μία τέτοια περίπτωση δε θα είναι η κάλυψη των αναγκών αλλά το κέρδος του επιχειρηματία διαχειριστή όπως έχει αποδειχτεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις..

Η εμπειρία από τους λιγοστούς και με πολλά προβλήματα κλειστούς Αθλητικούς Χώρους στο Δήμο της Αθήνας επιβεβαιώνει ρητά ότι απαιτείται επαρκές και μόνιμο προσωπικό, επαρκής κρατική χρηματοδότηση για τη συντήρηση των υποδομών έτσι ώστε αυτές να μην απαξιώνονται και να μην καθίστανται επικίνδυνες και βέβαια σεβασμός από τους χρήστες.

>>>
Για να έχει η κατασκευή Κλειστού Αθλητικού Κέντρου στον “ΑΤΛΑ” μόνο θετικά θα πρέπει να αποδοθούν στους κατοίκους ΝΕΟΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ και ΧΩΡΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ πριν ή και παράλληλα με την κατασκευή του και να λυθούν χρόνια προβλήματα που μας βασανίζουν γύρω από τον “ΑΤΛΑ” και η Δημοτική Αρχή κάνει πως δεν τα βλέπει…!

– ‘Αμεση κατασκευή πάρκου υψηλού πρασίνου στο “Κοροπούλη”

– Κατασκευή πεζοδρομίων, φωτισμού, θέσεων στάθμευσης και “έξυπνων διαβάσεων” στην Αυλώνος από Καλαμά έως Τρεις Γέφυρες και στη Σιώκου από Εθνική Οδό έως Λιοσίων.

– Διάνοιξη της οδού Γράμμου από Καλαμά έως Σιώκου και τη μετατροπή της σε οδό ήπιας κυκλοφορίας με διαμόρφωση πεζοδρομίων, πρασίνου και θέσεων στάθμευσης

– Διάνοιξη της οδού Κωσταντινουπόλεως από Δαμβέργη έως Σιώκου.

– Κατασκευή πρασίνου και κοινόχρηστου χώρου στα απαλλοτριωμένα οικόπεδα επί της Λεωφόρου Λιοσίων (301Β, 303, 305 & 307) με απομάκρυσνη των άσχετων δραστηριοτήτων, αξιοποίηση των όμορφων κτιρίων και κατεδάφιση όλων των άλλων.

Άποψή μας είναι πως μία τέτοια προσέγγιση μπορεί να «ενώσει» όλη τη γειτονιά για το κοινό καλό και για τη αποτελεσματικότερη διεκδίκηση όλων όσων έχουμε ανάγκη.

Γι αυτό και ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ!

Ειδικά οι Σύλλογοι Γονέων (128ο Δημοτικό, 54ο Γυμνάσιο, 53ο Λύκειο, 62ο Δημοτικό κ.α) αλλά και οι Ομάδες μας («Τρίτων», «Άφοβος» κ.α) μπορούνε να παίξουνε αποφασιστικό ρόλο για να κερδίσουμε ως γειτονιά, οι οικογένειες και τα παιδιά μας αυτά που μας αξίζουν και αυτά που μας στερούν εδώ και χρόνια! Η “Αναγέννηση” θα συνεχίσει να πρωτοστατεί σε αυτή την κατεύθυνση!

Ολόκληρη η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας για το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο στον “ΑΤΛΑ” και όλα τα σχετικά ζητήματα!Λήψη

Σαν Σύλλογος θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη αυτού του ζητήματος και στην πρώτη ευκαιρία θα φροντίζουμε να ενημερωθούν οι κάτοικοι και με λεπτομέρειες για το τι προετοιμάζει η Δημοτική Αρχή!