Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Η ιστορία του εξ Αφρικής πιθήκου που εκτελέστηκε στα Σεπόλια το 1928

08-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Έχουμε κι εμείς οι σημερινοί Σεπολιώτες τα προβλήματά μας, αλλά αυτά δεν συγκρίνονται με αυτά που είχαν οι παλαιοτέρων γενεών...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Έργο υπογειοποίησης σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια - Φωτογραφίες 4 Οκτωβρίου

04-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Προχώρησαν αρκετά οι εργασίες, από τότε που είχαμε τελευταία φορά δημοσιεύσει φωτογραφίες στις 2/5/20, από το έργο της υπογειοποίησης των...

Και πάλι για το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στα Σεπόλια - Απάντηση σε ερωτήματα - Πως φτιάχτηκε και ποιοί το συντηρούν;

01-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Στην προηγούμενη αναφορά μας σε αυτόν τον θαυμάσιο χώρο που βρίσκεται στην γειτονιά μας, το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής με...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Σε ποιόν θα κόψει κλήση η δημοτική αστυνομία γι αυτό το πεζοδρόμιο;

02-10-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πολύ καλά κάνει η δημοτική αστυνομία και κόβει κλήση σε όποιον παρκάρει σε πεζοδρόμιο. Αλλά γι αυτό το πεζοδρόμιο σε...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

16-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Κινηματογράφος, κρατημένος κι αυτός στην μνήμη των κατοίκων των Σεπολίων, βρίσκονταν στην καρδιά της γειτονιάς, στην οδό Δυρραχίου. Δεν είχε...

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

Τα Σεπόλια είναι πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας αλλά και πολύ κοντά στο Περιστέρι. Θα μπορούσε επομένως κάποιος να υποθέσει ότι δεν έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη μιά δική τους αγορά.

Παρ' όλα αυτά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Η Δυρραχίου, με τα σκαμπανεβάσματά της, εξακολουθεί να διατηρεί τον εμπορικό της χαρακτήρα.

Ειδικότερα όμως στα Σεπόλια έχει αναπτυχθεί μια ικανοποιητική αγορά ηλεκτρικών ειδών που καλύπτει σε μεγάλο μέρος τις ανάγκες του καταναλωτή.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ότι η αγορά ηλεκτρικού εξοπλισμού στα Σεπόλια, κυρίως αποτελείται από τέσσερα μαγαζιά.

1. Καυκάς.

kafkas2

Το κατάστημα Περιστερίου, Λεωφόρος Κηφισού 148 και Δυρραχίου (γέφυρα Ροσινιόλ), μιάς από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ηλεκτρολογικού εξξοπλισμού.

Διαθέτει ΚΑΛΩΔΙΑ, ΥΛΙΚΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ, ΔΙΑΚΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΕΞΥΠΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΑΣΘΕΝΗ ΔΙΚΤΥΑ-ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΦΩΤΙΣΜΟΣ, ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ, ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και διάφορα άλλα.

2. Creli

creli1

Ένα ακόμα κατάστημα με ηλεκτρολογικό εξοπλισμό στα Σεπόλια. Βρίσκεται στη διεύθυνση Σιώκου 8. Ειδικότερα μπορείτε εκεί να ανακαλύψετε μιά πολύ πλούσια συλλογή φωτιστικών κάθε είδους. Η εταιρία creli ξεκίνησε σαν παραγωγική μονάδα ηλεκτρολογικών πινάκων και άλλων ειδών ηλεκτρολογικού εξοπλισμού. Αλλά αργότερα επεκτάθηκε και στον τομέα της εμπορίας των προϊόντων της αλλά και προϊόντων άλλων κατασκευαστών.

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της creli.gr

«Μετά από 40 χρόνια δημιουργικής δουλειάς στον ηλεκτρολογικό κλάδο, είμαστε η ελληνική βιομηχανία που παραμένει ελληνική στον κλάδο του ηλεκτρισμού. Αυτό το καταφέραμε με σκληρή δουλειά και αντοχή στις δυσκολίες. Μετατρέψαμε κατ’ αρχήν μία οικοτεχνία σε βιοτεχνία και αργότερα μία βιοτεχνία σε βιομηχανία.

Η CRELI ΕΠΕ είναι πλέον μία άρτια και ολοκληρωμένη τεχνολογικά και οργανωτικά παραγωγική μονάδα, με έλεγχο στην κάθε φάση της παραγωγής, με σύγχρονα συστήματα παραγωγής, με αξιόλογα στελέχη και εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, με ολοκληρωμένα συστήματα στον τομέα της διοίκησης και των πωλήσεων, που μπορεί άξια να ανταγωνιστεί τα καλύτερα ονόματα όχι μόνο στην ελληνική αλλά και στη διεθνή αγορά.

Η CRELI ΕΠΕ συνεχίζει με στόχους και οράματα μελετώντας τα συστήματα παραγωγής και τις τεχνικές ελαχιστοποίησης κόστους, αυξάνοντας την ποιότητα και τον όγκο της παραγωγής και προσφέροντας στον ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη που πάντα στηρίζει δυναμικά, τις ανταγωνιστικότερες τιμές της αγοράς.

Παράλληλα από το 1995 ιδρύσαμε την Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία «Αφοι Καπαρέλη ΑΕΒΕΕ» παρέχοντας καλύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση στους πελάτες μας, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες τους γύρω από τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, με διάθεση των πιο αξιόπιστων και γνωστότερων εταιρειών όπως CRELI, SIEMENS, ABB, HAGER, PHILIPS, Καπαρέλη Πλαστικά, Κασινάκης κ.ά., αλλά και με εισαγωγές πιστοποιημένων υλικών αυστηρών προδιαγραφών.

Το 2010 η οικογένεια CRELI μεγαλώνει και ιδρύονται δύο ακόμα εταιρίες: Η εταιρία Καπαρέλη Πλαστικά, δραστηριοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρολογικών σωλήνων και κυτίων. Και η εταιρία Καπαρέλη Εμπορική που επεκτείνει την εμπορική δραστηριότητα των προηγούμενων δίνοντας δυναμικό προβάδισμα των εταιριών στο μερίδιό τους στην ελληνική αγορά.»

3. Αφοι Κουρλαμπά

kourlaba1

Όλοι έχουμε ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι μας. Αν χρειαστούμε ανταλλακτικό για κάποια από αυτές, τότε στην Σιώκου 8-10 θα το βρούμε σχεδόν σίγουρα. Η εταιρία εκτός από ανταλλακτικά, στα οποία διαθέτει πάνω από 10.000 κωδικούς αναλαμβάνει και sevice ηλεκτρικών συσκευών.

Λένε οι ίδιοι:

«Η εταιρεία Αφοι Κουρλαμπά ΑΕΕ ειδικεύεται στο χώρο των ανταλλακτικών για οικιακές ηλεκτρικές συσκεύες από το 1975 και το δίκτυο πωλήσεων της καλύπτει όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και πολλές χώρες των Βαλκανίων.

Η εταιρεία μας είναι επίσημος αντιπρόσωπος των ανταλλακτικών Whirlpool και έχει το εξιουσιοδοτημένο service των συσκευών Miele. Επίσης Εξουσιοδοτημένο Service Fissler Braun Severin»

 kotsovolos1

4. Κωτσόβολος

Για το Κωτσόβολο δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Μέλος της γνωστής αλυσίδας. Βρίσκεται στην Δυρραχίου 56 πάρα πολλά χρόνια και αποτελεί σημείο εκκίνησης για τους Σεπολιώτες που ψάχνουν να αγοράσουν κάποια ηλεκτρική συσκευή ή εξάρτημα.