Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

ΑΝΤΙΝΕΑ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

29-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο κινηματογράφος «Αντινέα» κι αυτός στα σύνορα των Σεπολίων, όπως και η ΔΩΡΑ, βρισκόταν στην Λιοσίων 205 και διένυσε μια...

Η αλήθεια για την πολυκατοικία στην Αμβρακίας στα Σεπόλια και το πρόγραμμα ένταξης ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων

09-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Πολλά λέγονται στην γειτονιά μας τις τελευταίες μέρες σχετικά με την πολυκατοικία στην Αμβρακίας και την εγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε...

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» για ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

04-11-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» απάντησε σε ερώτημά μας σχετικά με τις θέσεις της για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων...

Ακόμα χωματόδρομος στην Μανιτάκη στα Σεπόλια

04-11-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πόσα χρόνια ακόμα θα παραμείνει χωματόδρομος ένα κομμάτι 20 μέτρων το πολύ στην οδό Μανιτάκη στα Σεπόλια;

Στο 2%(!!!) το έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια

19-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 20 Οκτωβρίου είχαμε ενημερώσει ότι στο έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια είχε καλυφθεί το 0,9%, σύμφωνα...

Οι Μύλοι Παινέση στα Σεπόλια και το νερό του Κηφισού

02-01-2021 ΙΣΤΟΡΙΑ

Από τα τέλη του 19ου αιώνα και μέχρι τα μέσα περίπου του 20ου, υπήρχαν αρκετοί μύλοι στην Αθήνα και μερικοί...

Μισή δουλειά στην Καλαμά στα Σεπόλια, μετά το γκρέμισμα της επικίνδυνης μάντρας δίπλα στην είσοδο των σχολείων

14-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Η επικίνδυνη μάντρα στην οδό Καλαμά στα Σεπόλια, που ήταν δίπλα στην είσοδο των σχολείων γκρεμίστηκε (όπως είχαμε γράψει και...

Τα Σεπόλια είναι πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας αλλά και πολύ κοντά στο Περιστέρι. Θα μπορούσε επομένως κάποιος να υποθέσει ότι δεν έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη μιά δική τους αγορά.

Παρ' όλα αυτά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Η Δυρραχίου, με τα σκαμπανεβάσματά της, εξακολουθεί να διατηρεί τον εμπορικό της χαρακτήρα.

Ειδικότερα όμως στα Σεπόλια έχει αναπτυχθεί μια ικανοποιητική αγορά ηλεκτρικών ειδών που καλύπτει σε μεγάλο μέρος τις ανάγκες του καταναλωτή.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ότι η αγορά ηλεκτρικού εξοπλισμού στα Σεπόλια, κυρίως αποτελείται από τέσσερα μαγαζιά.

1. Καυκάς.

kafkas2

Το κατάστημα Περιστερίου, Λεωφόρος Κηφισού 148 και Δυρραχίου (γέφυρα Ροσινιόλ), μιάς από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ηλεκτρολογικού εξξοπλισμού.

Διαθέτει ΚΑΛΩΔΙΑ, ΥΛΙΚΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ, ΔΙΑΚΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΕΞΥΠΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΑΣΘΕΝΗ ΔΙΚΤΥΑ-ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΦΩΤΙΣΜΟΣ, ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ, ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και διάφορα άλλα.

2. Creli

creli1

Ένα ακόμα κατάστημα με ηλεκτρολογικό εξοπλισμό στα Σεπόλια. Βρίσκεται στη διεύθυνση Σιώκου 8. Ειδικότερα μπορείτε εκεί να ανακαλύψετε μιά πολύ πλούσια συλλογή φωτιστικών κάθε είδους. Η εταιρία creli ξεκίνησε σαν παραγωγική μονάδα ηλεκτρολογικών πινάκων και άλλων ειδών ηλεκτρολογικού εξοπλισμού. Αλλά αργότερα επεκτάθηκε και στον τομέα της εμπορίας των προϊόντων της αλλά και προϊόντων άλλων κατασκευαστών.

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της creli.gr

«Μετά από 40 χρόνια δημιουργικής δουλειάς στον ηλεκτρολογικό κλάδο, είμαστε η ελληνική βιομηχανία που παραμένει ελληνική στον κλάδο του ηλεκτρισμού. Αυτό το καταφέραμε με σκληρή δουλειά και αντοχή στις δυσκολίες. Μετατρέψαμε κατ’ αρχήν μία οικοτεχνία σε βιοτεχνία και αργότερα μία βιοτεχνία σε βιομηχανία.

Η CRELI ΕΠΕ είναι πλέον μία άρτια και ολοκληρωμένη τεχνολογικά και οργανωτικά παραγωγική μονάδα, με έλεγχο στην κάθε φάση της παραγωγής, με σύγχρονα συστήματα παραγωγής, με αξιόλογα στελέχη και εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, με ολοκληρωμένα συστήματα στον τομέα της διοίκησης και των πωλήσεων, που μπορεί άξια να ανταγωνιστεί τα καλύτερα ονόματα όχι μόνο στην ελληνική αλλά και στη διεθνή αγορά.

Η CRELI ΕΠΕ συνεχίζει με στόχους και οράματα μελετώντας τα συστήματα παραγωγής και τις τεχνικές ελαχιστοποίησης κόστους, αυξάνοντας την ποιότητα και τον όγκο της παραγωγής και προσφέροντας στον ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη που πάντα στηρίζει δυναμικά, τις ανταγωνιστικότερες τιμές της αγοράς.

Παράλληλα από το 1995 ιδρύσαμε την Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία «Αφοι Καπαρέλη ΑΕΒΕΕ» παρέχοντας καλύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση στους πελάτες μας, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες τους γύρω από τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, με διάθεση των πιο αξιόπιστων και γνωστότερων εταιρειών όπως CRELI, SIEMENS, ABB, HAGER, PHILIPS, Καπαρέλη Πλαστικά, Κασινάκης κ.ά., αλλά και με εισαγωγές πιστοποιημένων υλικών αυστηρών προδιαγραφών.

Το 2010 η οικογένεια CRELI μεγαλώνει και ιδρύονται δύο ακόμα εταιρίες: Η εταιρία Καπαρέλη Πλαστικά, δραστηριοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρολογικών σωλήνων και κυτίων. Και η εταιρία Καπαρέλη Εμπορική που επεκτείνει την εμπορική δραστηριότητα των προηγούμενων δίνοντας δυναμικό προβάδισμα των εταιριών στο μερίδιό τους στην ελληνική αγορά.»

3. Αφοι Κουρλαμπά

kourlaba1

Όλοι έχουμε ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι μας. Αν χρειαστούμε ανταλλακτικό για κάποια από αυτές, τότε στην Σιώκου 8-10 θα το βρούμε σχεδόν σίγουρα. Η εταιρία εκτός από ανταλλακτικά, στα οποία διαθέτει πάνω από 10.000 κωδικούς αναλαμβάνει και sevice ηλεκτρικών συσκευών.

Λένε οι ίδιοι:

«Η εταιρεία Αφοι Κουρλαμπά ΑΕΕ ειδικεύεται στο χώρο των ανταλλακτικών για οικιακές ηλεκτρικές συσκεύες από το 1975 και το δίκτυο πωλήσεων της καλύπτει όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και πολλές χώρες των Βαλκανίων.

Η εταιρεία μας είναι επίσημος αντιπρόσωπος των ανταλλακτικών Whirlpool και έχει το εξιουσιοδοτημένο service των συσκευών Miele. Επίσης Εξουσιοδοτημένο Service Fissler Braun Severin»

 kotsovolos1

4. Κωτσόβολος

Για το Κωτσόβολο δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Μέλος της γνωστής αλυσίδας. Βρίσκεται στην Δυρραχίου 56 πάρα πολλά χρόνια και αποτελεί σημείο εκκίνησης για τους Σεπολιώτες που ψάχνουν να αγοράσουν κάποια ηλεκτρική συσκευή ή εξάρτημα.

 

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"