sepolia logo

Το Δ.Σ. του εκπολιτιστικού εξωραϊστικού συλλόγου Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» με ανακοίνωσή του, εκφράζει την καταδίκη του για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τη θλίψη του για τις καταστάσεις που βιώνει ο ουκρανικός λαός και τη καταγγελία του για την ενεργό συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τις πολεμικές προετοιμασίες που αναπτύσσονται!

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του συλλόγου:

Οι λαοί θα είναι πάντα τα θύματα στο σφαγείο του ιμπεριαλισμού!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Σεπολίων «Η Αναγέννηση» εκφράζει την καταδίκη του για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τη θλίψη του για τις καταστάσεις που βιώνει ο ουκρανικός λαός και τη καταγγελία του για την ενεργό συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τις πολεμικές προετοιμασίες που αναπτύσσονται!

Συνεχίζονται -αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τη Ρωσία- οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις που αποτελούν συνέχεια των ανταγωνισμών και δεν ξεκίνησαν στην αρχή αυτού του πολέμου ενώ δυστυχώς δε θα λυθούν με το τέλος του. Συνεχίζεται και παίρνει πολεμική μορφή η διαμάχη για τις σφαίρες επιρροής, τα κοιτάσματα, τους αγωγούς και τους δρόμους μεταφοράς εμπορευμάτων, για τα μερίδια στις αγορές και τα κέρδη!

Οι λαοί ήταν, είναι και θα είναι πάντα τα θύματα σε αυτό το σφαγείο. Είναι γνωστό ότι στο βάλτο των ιμπεριαλιστών όταν τα βουβάλια τσακώνονται την πληρώνουν τα βατράχια.

Εδώ και εβδομάδες, ο λαός της Ουκρανίας σκοτώνεται, πληγώνεται, οικογένειες χωρίζουν, σπίτια και ζωές καταστρέφονται, εκατομμύρια παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς.

Ο λαός της Ουκρανίας δυστυχώς παίρνει θέση δίπλα στους λαούς των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και όπου αλλού έχουν βάλει τα βρωμόχερά τους και τσακώνονται για τα συμφέροντά τους τα μονοπώλια και οι ισχυροί αυτού του κόσμου.

Δεν πιστεύουμε ούτε μία λέξη από όσα υποκριτικά επικαλούνται οι ηγεσίες των ισχυρών κρατών της Δύσης, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών και φονιάδων! Όλοι αυτοί έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα λαών! Όλοι αυτοί έχουν διδάξει το πως διεξάγονται οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί! Όλοι αυτοί έχουν επικαλεστεί βρώμικα και ψεύτικα προσχήματα για να καταστρέψουν κράτη και να δολοφονήσουν λαούς! Δικός τους σύμμαχος και συνέταιρος ήταν ο Πούτιν που σήμερα αποκαλούν «δικτάτορα» μόνο και μόνο για να πάρουν τους λαούς με το μέρος τους και να εξασφαλίσουν τη συναίνεσή τους στην προετοιμασία της επόμενης σφαγής.

Η συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο δεν έχει καμία σχέση με την «ελευθερία» και τη «δημοκρατία». Οι εγγυήσεις συμμετοχής στις πολεμικές προετοιμασίες δε δίνονται για το «καλό» του ουκρανικού λαού ή του ελληνικού. Άλλωστε όπως όλος ο πλανήτης γνωρίζει κανένα «καλό» δεν εξασφαλίζει στους λαούς το ΝΑΤΟ και οι σχεδιασμοί του. Οι βάσεις των ΗΠΑ & ΝΑΤΟ στο έδαφος της χώρας μας, μας μετατρέπουν σε θύτη άλλων λαών αλλά ταυτόχρονα και σε μελλοντικό θύμα λόγω της στοχοποίησης και των πιθανών αντιποίνων.

Μόνο οι λαοί πρέπει να είναι κυρίαρχοι στα κράτη τους! Μόνο οι λαοί έχουν τη δύναμη με τον ενωμένο αγώνα τους να απαλλάξουν τις χώρες τους και την ιστορία από όλες εκείνες τις αιτίες που γεννάνε τους πολέμους, τη φρίκη και την προσφυγιά. Μόνο οι λαοί έχουν αυτό το συμφέρον και δε θα τους το εξασφαλίσει κανένας υποκριτής, ληστής και φονιάς ούτε του ενός στρατοπέδου ούτε του άλλου!

Μέσα στα σπίτια μας θα κληθούμε για ακόμα μία φορά να πληρώσουμε τα σπασμένα. Ήδη οι οικογένειές μας βιώνουνε τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής με την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια. Η αντιλαϊκή πολιτική δε σταματάει λόγω του πολέμου αλλά εντείνεται και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να είμαστε δυνατοί, αλληλέγγυοι και οργανωμένοι στον αγώνα για όσα έχουμε ανάγκη.

Είμαστε ενάντια στον Πόλεμο και τον Ιμπεριαλισμό!
Στεκόμαστε δίπλα στους λαούς της Ουκρανίας, της Ρωσίας και όλου του κόσμου!
Απαιτούμε να μην έχει η χώρα μας καμία εμπλοκή και καμία συμμετοχή!
Πιστεύουμε στο δικαίωμα των λαών να ζουν ειρηνικά και να ευημερούν!

anagennisi rosia oukrania katadiki 2anagennisi rosia oukrania katadiki 4