sepolia logo

Πριν μερικές μέρες η ΕΡΓΟΣΕ αποφάσισε και εκτέλεσε το γκρέμισμα μιάς σιδερένιας αερογέφυρας που εξυπηρετούσε τους κατοίκους του Κολωνού να περνούν τις γραμμές του τρένου και να αποκτούν πρόσβαση στην πλατεία Αττικής.

Το γκρέμισμα της γέφυρας έγινε για να κατασκευαστεί νέα γέφυρα, η οποία σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΕΡΓΟΣΕ θα είναι έτοιμη στο τέλος του Απριλίου.

16507893 1549109965118988 3359968183283646249 n

Καμία όμως μέριμνα δεν έλαβε η ΕΡΓΟΣΕ για το τι θα γίνεται αυτό το τετράμηνο (αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα). Πως θα περνάνε με ασφάλεια οι κάτοικοι της περιοχής από την μία πλευρά των γραμμών στην άλλη.

Πρωτοβουλία των κατοίκων του Κολωνού προχώρησε στην έκδοση της παρακάτω επιστολής - διαμαρτυρίας προς την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΕΡΓΟΣΕ, την οποία κοινοποίησε στον Αντιδήμαρχο Αστικής Υποδομής Κατασκευών και Κτηριακών Έργων του Δήμου Αθηναίων, στην πρόεδρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, καθώς και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑΣ ΑΕΡΟΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Οι κάτοικοι της περιοχής Κολωνού (Λόφου Κολωνού) διαμαρτυρόμαστε με την παρούσα μας έντονα για την ξαφνική, απροειδοποίητη και αδικαιολόγητη κατεδάφιση της σιδερένιας αερογέφυρας, η οποία συνέδεε μέχρι προσφάτως την γειτονιά μας με την περιοχή της πλατείας Ατικής.

Η κατεδάφιση έγινε, όπως μετά από εκκλήσεις μας μας ενημερώσατε, για την διενέργεια εργασιών στισ σιδηροδρομικές γραμμές και την κατασκευή νέας ανισόπεδης διάβασης, η οποία αναμένεται να αποπερατωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου του 2017.

Ωστόσο, οι παραπάνω ενέργειες έγιναν χωρίςνα ληφθεί ουδεμία μέριμνα για τον τρόπο πρόσβασης των κατοίκων της περιοχής στην πλατεία Αττικής, όπου βρίσκονται τρεις τράπεζες, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, ο δημοτικός παιδικός σταθμός, ο ΟΑΕΔ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, αφετηρίες και στάσεις όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και εμπορικά καταστήματα και λαϊκή αγορά.

Συνεπεία της κατεδάφισης της παραπάνω αερογέφυρας, έχουν υποχρεωθεί όλοι οι κάτοικοι της περιοχής αλλά ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι και οι μητέρες με μωρά παιδιά να διανύουν τουλάχιστον ενάμισυ χιλιόμετρο επιπλέον, σε αντίξοες καιρικές συνθήκες λόγω εποχής, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις παραπάνω υπηρεσίες.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ζητάμε να δημιουργηθεί άμεσα πρόσβαση με διάβαση αντίστοιχη με αυτές που υπάρχουν στην περιοχή, ήτοι:

Ένα χιλιόμετρο πριν την κατεδαφισθείσα γέφυρα, που συνδέει τον πρώην σταθμό Πελοποννήσου με τον σταθμό Λαρίσης και εξακόσια μέτρα μετά συνδέοντας την Λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως με την οδό Σεπολίων, με την απαραίτητη σήμανση.

Επιπρόσθετα σας ενημερώνουμε ότι η υπόγεια διάβαση που συνδέει τον σταθμό Λαρίσης με την Λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως (500 μέτρα από το σημείο της γέφυρας), κάθε βράδυ μετά τις 12 κλείνει για λόγους ασφαλείας, όπως μας ενημέρωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οπότε η πρόσβαση είναι αδύνατη.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να αποκαταστήσετε την ομαλή διέλευση των κατοίκων της περιοχής στο παραπάνω σημείο όπως προϋπήρχε.

Παρακαλούμε να μας απαντήσετε εγγράφως για τον χρόνο και τον τρόπο αποκατάστασης της ομαλής διέλευσης. Σε αντίθετη περίπτωση οι κάτοικοι είναι διατεθειμένοι να δημοσιοποιήσουν και να διεκδικήσουν το άιτημά τους με όποιο τρόπο κρίνουν δόκιμο, ακόμα και με προσφυγή στην ελληνική δικαιοσύνη, καθώς από τις άνω πράξεις σας και τις παραλείψεις σας ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για την ασφάλεια, την υγεία και την σωματική ακεραιότητα των κατοίκων της περιοχής μας.

Στην διάθεσή σας υπάρχει υπογεγραμμένη κατάσταση των κατοίκων της περιοχής εφόσον ζητηθεί. Τα παραπάνω κοινοποιούμε τόσο στον κ. Αντιδήμαρχο Αστικής Υποδομής Κατασκευών και Κτηριακών Έργων του Δήμου Αθηναίων και στην κα πρόεδρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, ώστε να προβούν, ως έχουν υποχρέωση κατά νόμον, στις δέουσες ενέργειες για την επίλυση του παραπάνω θέματος.

Όσοι συμφωνούν με την διαμαρτυρία να προσέλθουν στο περίπτερο επί της Κωνσταντινουπόλεως να υπογράψουν, προκειμένου να γίνει συλλογή υπογραφών των κατοίκων.

16508051 1549110655118919 5325624956307773558 n

Την διαμαρτυρία την είδαμε ανηρτημένη στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της 4ης δημοτικής κοινότητας. Την συνοδεύει και το παρακάτων κείμενο:

Η σιδερένια αερογέφυρα στην Πλατεία Αττικής κατεδαφίστηκε πριν μερικές μέρες (κατά τη διάρκεια της νύχτας) απροειδοποίητα και αδικαιολόγητα. Η 4η Δημοτική Κοινότητα ύστερα από τη διαμαρτυρία των κατοίκων ζητά από την ΕΡΓΟΣΕ άμεσα την κατασκευή νέας ανισόπεδης διάβασης για την ομαλή διέλευση των κατοίκων της περιοχής, καθώς η γέφυρα συνέδεε τον Κολωνό με την Πλατεία Αττικής. Αναμένουμε νεότερα από την ΕΡΓΟΣΕ...