Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

Έργο υπογειοποίησης σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια - Φωτογραφίες 4 Οκτωβρίου

04-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Προχώρησαν αρκετά οι εργασίες, από τότε που είχαμε τελευταία φορά δημοσιεύσει φωτογραφίες στις 2/5/20, από το έργο της υπογειοποίησης των...

Υπογειοποίηση γραμμών στα Σεπόλια - Δυό χρόνια «εργασιών» για να έχει καλυφθεί μόλις το 0,9% του έργου

25-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Απογοητευτική είναι η κατάσταση με το έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια. Ποιός έχει την ευθύνη για το...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Σε ποιόν θα κόψει κλήση η δημοτική αστυνομία γι αυτό το πεζοδρόμιο;

02-10-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πολύ καλά κάνει η δημοτική αστυνομία και κόβει κλήση σε όποιον παρκάρει σε πεζοδρόμιο. Αλλά γι αυτό το πεζοδρόμιο σε...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

ΑΝΤΙΝΕΑ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

29-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο κινηματογράφος «Αντινέα» κι αυτός στα σύνορα των Σεπολίων, όπως και η ΔΩΡΑ, βρισκόταν στην Λιοσίων 205 και διένυσε μια...

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» για ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

04-11-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» απάντησε σε ερώτημά μας σχετικά με τις θέσεις της για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων...

Ακόμα χωματόδρομος στην Μανιτάκη στα Σεπόλια

04-11-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πόσα χρόνια ακόμα θα παραμείνει χωματόδρομος ένα κομμάτι 20 μέτρων το πολύ στην οδό Μανιτάκη στα Σεπόλια;

Πριν μερικές μέρες η ΕΡΓΟΣΕ αποφάσισε και εκτέλεσε το γκρέμισμα μιάς σιδερένιας αερογέφυρας που εξυπηρετούσε τους κατοίκους του Κολωνού να περνούν τις γραμμές του τρένου και να αποκτούν πρόσβαση στην πλατεία Αττικής.

Το γκρέμισμα της γέφυρας έγινε για να κατασκευαστεί νέα γέφυρα, η οποία σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΕΡΓΟΣΕ θα είναι έτοιμη στο τέλος του Απριλίου.

16507893 1549109965118988 3359968183283646249 n

Καμία όμως μέριμνα δεν έλαβε η ΕΡΓΟΣΕ για το τι θα γίνεται αυτό το τετράμηνο (αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα). Πως θα περνάνε με ασφάλεια οι κάτοικοι της περιοχής από την μία πλευρά των γραμμών στην άλλη.

Πρωτοβουλία των κατοίκων του Κολωνού προχώρησε στην έκδοση της παρακάτω επιστολής - διαμαρτυρίας προς την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΕΡΓΟΣΕ, την οποία κοινοποίησε στον Αντιδήμαρχο Αστικής Υποδομής Κατασκευών και Κτηριακών Έργων του Δήμου Αθηναίων, στην πρόεδρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, καθώς και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑΣ ΑΕΡΟΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Οι κάτοικοι της περιοχής Κολωνού (Λόφου Κολωνού) διαμαρτυρόμαστε με την παρούσα μας έντονα για την ξαφνική, απροειδοποίητη και αδικαιολόγητη κατεδάφιση της σιδερένιας αερογέφυρας, η οποία συνέδεε μέχρι προσφάτως την γειτονιά μας με την περιοχή της πλατείας Ατικής.

Η κατεδάφιση έγινε, όπως μετά από εκκλήσεις μας μας ενημερώσατε, για την διενέργεια εργασιών στισ σιδηροδρομικές γραμμές και την κατασκευή νέας ανισόπεδης διάβασης, η οποία αναμένεται να αποπερατωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου του 2017.

Ωστόσο, οι παραπάνω ενέργειες έγιναν χωρίςνα ληφθεί ουδεμία μέριμνα για τον τρόπο πρόσβασης των κατοίκων της περιοχής στην πλατεία Αττικής, όπου βρίσκονται τρεις τράπεζες, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, ο δημοτικός παιδικός σταθμός, ο ΟΑΕΔ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, αφετηρίες και στάσεις όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και εμπορικά καταστήματα και λαϊκή αγορά.

Συνεπεία της κατεδάφισης της παραπάνω αερογέφυρας, έχουν υποχρεωθεί όλοι οι κάτοικοι της περιοχής αλλά ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι και οι μητέρες με μωρά παιδιά να διανύουν τουλάχιστον ενάμισυ χιλιόμετρο επιπλέον, σε αντίξοες καιρικές συνθήκες λόγω εποχής, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις παραπάνω υπηρεσίες.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ζητάμε να δημιουργηθεί άμεσα πρόσβαση με διάβαση αντίστοιχη με αυτές που υπάρχουν στην περιοχή, ήτοι:

Ένα χιλιόμετρο πριν την κατεδαφισθείσα γέφυρα, που συνδέει τον πρώην σταθμό Πελοποννήσου με τον σταθμό Λαρίσης και εξακόσια μέτρα μετά συνδέοντας την Λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως με την οδό Σεπολίων, με την απαραίτητη σήμανση.

Επιπρόσθετα σας ενημερώνουμε ότι η υπόγεια διάβαση που συνδέει τον σταθμό Λαρίσης με την Λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως (500 μέτρα από το σημείο της γέφυρας), κάθε βράδυ μετά τις 12 κλείνει για λόγους ασφαλείας, όπως μας ενημέρωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οπότε η πρόσβαση είναι αδύνατη.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να αποκαταστήσετε την ομαλή διέλευση των κατοίκων της περιοχής στο παραπάνω σημείο όπως προϋπήρχε.

Παρακαλούμε να μας απαντήσετε εγγράφως για τον χρόνο και τον τρόπο αποκατάστασης της ομαλής διέλευσης. Σε αντίθετη περίπτωση οι κάτοικοι είναι διατεθειμένοι να δημοσιοποιήσουν και να διεκδικήσουν το άιτημά τους με όποιο τρόπο κρίνουν δόκιμο, ακόμα και με προσφυγή στην ελληνική δικαιοσύνη, καθώς από τις άνω πράξεις σας και τις παραλείψεις σας ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για την ασφάλεια, την υγεία και την σωματική ακεραιότητα των κατοίκων της περιοχής μας.

Στην διάθεσή σας υπάρχει υπογεγραμμένη κατάσταση των κατοίκων της περιοχής εφόσον ζητηθεί. Τα παραπάνω κοινοποιούμε τόσο στον κ. Αντιδήμαρχο Αστικής Υποδομής Κατασκευών και Κτηριακών Έργων του Δήμου Αθηναίων και στην κα πρόεδρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, ώστε να προβούν, ως έχουν υποχρέωση κατά νόμον, στις δέουσες ενέργειες για την επίλυση του παραπάνω θέματος.

Όσοι συμφωνούν με την διαμαρτυρία να προσέλθουν στο περίπτερο επί της Κωνσταντινουπόλεως να υπογράψουν, προκειμένου να γίνει συλλογή υπογραφών των κατοίκων.

16508051 1549110655118919 5325624956307773558 n

Την διαμαρτυρία την είδαμε ανηρτημένη στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της 4ης δημοτικής κοινότητας. Την συνοδεύει και το παρακάτων κείμενο:

Η σιδερένια αερογέφυρα στην Πλατεία Αττικής κατεδαφίστηκε πριν μερικές μέρες (κατά τη διάρκεια της νύχτας) απροειδοποίητα και αδικαιολόγητα. Η 4η Δημοτική Κοινότητα ύστερα από τη διαμαρτυρία των κατοίκων ζητά από την ΕΡΓΟΣΕ άμεσα την κατασκευή νέας ανισόπεδης διάβασης για την ομαλή διέλευση των κατοίκων της περιοχής, καθώς η γέφυρα συνέδεε τον Κολωνό με την Πλατεία Αττικής. Αναμένουμε νεότερα από την ΕΡΓΟΣΕ...

 

 

 

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"