sepolia logo

Με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό για την αναβάθμιση της Ακαδημίας Πλάτωνα ενάντια στο mall της Artume δηλώνει πως θα αντιδράσει δυναμικά στο σχέδιο καταστροφής της περιοχής.

Καταγγέλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το ότι κάνει τα ίδια και χειρότερα από αυτά που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά, ενώ όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση δήλωνε ενάντιος στα σχέδια ανέγερση του mall.

Καλεί τέλος κάθε φορέα, συλλογικότητα, κινήματα γειτονιών, τους συλλόγους αρχιτεκτόνων και αρχαιολόγων, τον εμπορικό κόσμο Περιστερίου και Αιγάλεω, τους κατοίκους της Αθήνας και των όμορων δήμων σε μαζικές, δυναμικές αντιδράσεις για να μπει οριστικό τέλος στα σχέδια της πολυεθνικής να αρπάξει το φιλέτο της εμπορικής κίνησης στα Δυτικά και να εκμεταλλευτεί την υπεραξία της φήμης και της ιστορικότητας του αρχαιολογικού χώρου του Πλάτωνα.

Νέα ευρεία συνάντηση στις 28 Γενάρη, ημέρα Κυριακή στις 11.00 το πρωί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Αυτό το mall δεν θα γίνει στην Ακαδημία Πλάτωνος

Γελιέται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που ξεπούλησε τους κατοίκους της Ακαδημίας Πλάτωνα για χάρη της Black Roc και της Artume, ότι το mall Academy gardens θα χτιστεί στο πρώην οικόπεδο Μουζάκη. Γελιέται αν θεωρεί πως οι κάτοικοι θα επιτρέψουν έτσι εύκολα να ιδιωτικοποιηθεί έμμεσα ο παγκόσμια αναγνωρισμένος ιστορικός χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνα. Γιελέται αν πιστεύει ότι τα περίφημα αντισταθμιστικά που πετάει στα μούτρα των κατοίκων Κολωνού-Σεπολίων-Ακαδημίας Πλάτωνα-Περιστερίου και Αιγάλεω σαν καθρεπτάκια σε υποταγμένους ιθαγενείς, θα σταματήσουν τις αντιδράσεις. Την ενημερώνουμε πως τουλάχιστον στα αντισταθμιστικά ήρθε …δεύτερη.

stathakis1

Πανομοιότυπο «Μνημόνιο συνεργασίας» που υπέγραψε και προμοτάρει κορδωμένος ως διάνος ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης με την Artume, είχε υπογράψει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης το 2012! Με τις ίδιες ακριβώς φράσεις και …υποσχέσεις εταιρικής υπευθυνότητας της Artume.

Και τότε, τα στελέχη του σημερινού κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλλαν τον δήμαρχο Αθήνας ως υποτελή.

Το Συντονιστικό για την αναβάθμιση της Ακαδημίας Πλάτωνα ενάντια στο mall της Artume συζήτησε για την υπογραφή του του Προεδρικού Διατάγματος που αλλάζει τους όρους δόμησης στα κρίσιμα οικοδομικά τετράγωνα τοι οικοπέδου Μουζάκη. Σημειώνει πως οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Πολιτισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γ.Σταθάκης και Αρ. Μπαλτάς, γίνονται συνοδοιπόροι των προηγούμενων υπουργών Περιβάλλοντος των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά που υπάκουαν άμεσα στις εντολές της πολυεθνικής και άλλαξαν νόμους και διατάξεις από το 2009 και μετά, ώστε να ικανοποιηθούν τα σχέδια της.

Το Συντονιστικό δηλώνει πως θα αντιδράσει δυναμικά στο σχέδιο καταστροφής της περιοχής.

Θεωρεί πως η κατασκευή του mall στο οικόπεδο Μουζάκη θα έχει σοβαρές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο περιβάλλον της περιοχής και στο κυκλοφοριακό.

Πιστεύει ότι Θα χτυπήσει σαρωτικά τις τοπικές αγορές σε Περιστέρι και Αιγάλεω. Έρευνα των εμπορικών συλλόγων το 2012 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το mall θα οδηγήσει σε απώλεια 6.000 χιλιάδων θέσεων εργασίας από τις τοπικές αγορές.

Προειδοποιεί ότι μέσω των «αντισταθμιστικών» προσφέρεται σε πολυεθνικά συμφέροντα ο αρχαιολογικός χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνα. Δεν είναι τυχαίο ότι η ίδια η εταιρεία σκοπεύει στη «διασύνδεση» του αρχαιολογικού Πάρκου με το εμπορικό της κέντρο, μετατρέποντας τον ιστορικό τόπο ως «αυλή» στην μηχανή παραγωγής κερδών.

Το Συντονιστικό για την αναβάθμιση της Ακαδημίας Πλάτωνα ενάντια στο mall θα οργανώσει το επόμενο διάστημα ποικιλόμορφες δράσεις και ενέργειες ενάντια στο mall.

Απευθύνεται σε κάθε φορέα, συλλογικότητα, κινήματα γειτονιών, στους συλλόγους αρχιτεκτόνων και αρχαιολόγων, στον εμπορικό κόσμο Περιστερίου και Αιγάλεω, στους κατοίκους της Αθήνας και των όμορων δήμων, καλώντας τους σε μαζικές, δυναμικές αντιδράσεις. Έχει στόχο να ξεσηκωθεί ένα ευρύ κύμα αντιδράσεων που θα βάλει οριστικά τέλος στα σχέδια της πολυεθνικής να αρπάξει το φιλέτο της εμπορικής κίνησης στα Δυτικά και να εκμεταλλευτεί την υπεραξία της φήμης και της ιστορικότητας του αρχαιολογικού χώρου του Πλάτωνα.

Η μόνη λύση για την «ανάπτυξη» της περιοχής της Ακαδημίας Πλάτωνα είναι η αναβάθμιση του ιστορικού αρχαιολογικού Πάρκου ως «κοινό» δημόσιο αγαθό για όλους τους κατοίκους της Αθήνας και των γύρω περιοχών και όχι ως φιλέτο κέρδους για πολυεθνικά συμφέροντα.

Αυτή τη λύση θα παλέψουμε ενάντια στην κυβέρνηση και την πολυεθνική.

Συντονιστικό για την αναβάθμιση της Ακαδημίας Πλάτωνα ενάντια στο mall της Artume

 

Αυτό το mall δεν θα γίνει στην Ακαδημία Πλάτωνος