Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Έργο υπογειοποίησης σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια - Φωτογραφίες 4 Οκτωβρίου

04-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Προχώρησαν αρκετά οι εργασίες, από τότε που είχαμε τελευταία φορά δημοσιεύσει φωτογραφίες στις 2/5/20, από το έργο της υπογειοποίησης των...

Και πάλι για το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στα Σεπόλια - Απάντηση σε ερωτήματα - Πως φτιάχτηκε και ποιοί το συντηρούν;

01-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Στην προηγούμενη αναφορά μας σε αυτόν τον θαυμάσιο χώρο που βρίσκεται στην γειτονιά μας, το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής με...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Σε ποιόν θα κόψει κλήση η δημοτική αστυνομία γι αυτό το πεζοδρόμιο;

02-10-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πολύ καλά κάνει η δημοτική αστυνομία και κόβει κλήση σε όποιον παρκάρει σε πεζοδρόμιο. Αλλά γι αυτό το πεζοδρόμιο σε...

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

16-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Κινηματογράφος, κρατημένος κι αυτός στην μνήμη των κατοίκων των Σεπολίων, βρίσκονταν στην καρδιά της γειτονιάς, στην οδό Δυρραχίου. Δεν είχε...

Με ένα άρθρο του στον ειδικευμένο ιστότοπο ypodomes.gr ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας τεκμηριώνει το ότι «η υλοποίηση ενός μεγάλου έργου στην «καρδιά» της Πρωτεύουσας είναι γεγονός» αλλά επισημαίνει και τις τεχνικές δυσκολίες του εγχειρήματος.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την δημοσίευση:

Η έναρξη των εργασιών για το έργο της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή των Σεπολίων δίνει ένα τέλος στις υποσχέσεις 15 χρόνων για την υλοποίησή του. Το φθινόπωρο του 2015 πολλοί με είχαν συμβουλεύσει, ως Διευθύνoντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, να μην συναντηθώ με τους κατοίκους της περιοχής γιατί θέλουν υπογειοποίηση της γραμμής και «δεν γίνεται».

Στη συνάντηση μαζί τους, άκουσα πολλές φορές τη φράση «μη μας τάξατε όπως οι προηγούμενοι» και το σεβαστήκαμε. Τον ενάμιση χρόνο που ακολούθησε ολοκληρώσαμε τις μελέτες, με την υποστήριξη του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χ. Σπίρτζη και του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης ετοιμάσαμε το φάκελο του έργου και τα τεύχη προκήρυξης και δεσμεύσαμε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις μέσω του Connecting Europe facility (CEF) 2014-2020 -Συνδέοντας την Ευρώπη.

Με τον τρόπο αυτό, το «δε γίνεται» χρόνων μετατράπηκε σε «ΓΙΝΕΤΑΙ». Εάν κάτι είναι λογικό και ρεαλιστικό, τεκμηριώνεται και προωθείται σοβαρά τότε «Γίνεται». Σήμερα, λοιπόν, η υλοποίηση ενός μεγάλου έργου στην «καρδιά» της Πρωτεύουσας είναι γεγονός. Ένα έργο που θα αλλάξει την όψη μιας ολόκληρης περιοχής και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στο σιδηροδρομικό δίκτυο και χωρητικότητες διελεύσεων τραίνων.

Σίγουρα πρόκειται για ένα αρκετά σύνθετο έργο ως προς την κατασκευή του, η ολοκλήρωσή του όμως, θα έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και για το ευρύτερο κοινό που διέρχεται από την περιοχή αυτή.

Η δυσκολία του οφείλεται στο γεγονός ότι θα εκτελεστεί σε μια γραμμή σε λειτουργία και μέσα στον κεντρικό αστικό ιστό. Επίσης, η νέα τετραπλή υπόγεια γραμμή διέρχεται πλησίον της γραμμής 2 του μετρό και του αγωγού της ΕΥΔΑΠ καθιστώντας το ένα κατασκευαστικά σύνθετο έργο. Ένα έργο «χειρουργείο».

Η κατασκευή τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου μήκους 2,36 χλμ, από τα οποία, τα 1,91 χλμ. αφορούν τμήμα υπογειοποιημένου σιδηροδρομικού διαδρόμου που θα ξεκινάει από την έξοδο του Σ.Σ. Αθηνών προς Θεσσαλονίκη και θα καταλήγει στις Τρεις Γέφυρες, στην περιοχή Σεπολίων του Δήμου Αθηναίων, όπου συναντά τον πρόσφατα κατασκευασμένο και σε λειτουργία νέο τετραπλό σιδηροδρομικό διάδρομο.

Η νέα τετραπλή σιδηροδρομική γραμμή κατασκευάζεται στην υφιστάμενη ζώνη κυκλοφορίας σταδιακά – πρώτα ο Δυτικός διάδρομος (διπλή γραμμή) και κατόπιν ο Ανατολικός (επίσης διπλή). Ο ανατολικός ημιδιάδρομος θα εξυπηρετεί την κίνηση των προαστιακών συρμών, ενώ ο δυτικός την κίνηση των υπεραστικών συρμών. Η δημιουργία του πρώτου διπλού διαδρόμου θα σημάνει και το τέλος της επίγειας κυκλοφορίας των συρμών στην περιοχή.

Αναλυτικά, το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:
- το τεχνικό υπογειοποίησης, που κατασκευάζονται σε δύο (2) φάσεις (Δυτικός – Ανατολικός Διάδρομος).
- τα υδραυλικά έργα
- τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις
- τα κτίρια εξυπηρέτησης των Η/Μ εγκαταστάσεων
- την κατασκευή δύο νέων άνω διαβάσεων πεζών
- την κατασκευή της επιδομής
- την εγκατάσταση συστήματος ηλεκτροκίνησης
- την αποκατάσταση του παράπλευρου και κάθετου οδικού δικτύου
- τα έργα πρασίνου και την αποκατάσταση τοπίου

Το έργο προκηρύχθηκε με Προϋπολογισμό 122.000.000,00 € και ανάδοχος ανακηρύχθηκε η  ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ INTRAKAT – ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΤΕ, με Έκπτωση 45,71% (66.580.539,74€) και συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης του έργου είναι οι 52 μήνες.

Στις 15 Νοεμβρίου 2018, υπεγράφη η σύμβαση του έργου και σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι πρώτες διαδικασίες. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μιλάμε λοιπόν τώρα για ένα έργο που σε λίγα χρόνια θα είναι πραγματικότητα. Επιγραμματικά μερικά από τα οφέλη που θα επιφέρει η ολοκλήρωση αυτού του έργου είναι:
- Η χωρητικότητα του δικτύου θα αυξηθεί σημαντικά.
- Στο άνω τμήμα του τεχνικού υπογειοποίησης θα αποκατασταθεί η επικοινωνία 9 κάθετων οδών που σήμερα διακόπτονται ή διέρχονται μέσω ισόπεδων διαβάσεων.
- Η απόδοση της αποδεσμευμένης έκτασης στους κατοίκους, με εμπλουτισμό της με χρήσεις γειτονιάς, με σημαντική αύξηση του πράσινου και με οργάνωση του αστικού εξοπλισμού θα συμβάλλει καθοριστικά στην ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής αυτής.
- Θα ενοποιηθεί το σύνολο της έκτασης της οδού, που μέχρι σήμερα είναι διαχωρισμένη από το «φράγμα» του σιδηροδρόμου.
- Ελαχιστοποίηση της όχλησης του θορύβου
- Βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας.

Τα Σεπόλια, λοιπόν, με το έργο αυτό, αλλάζουν όψη. Ο σιδηρόδρομος, με το έργο αυτό, αλλάζει λειτουργίες και θα μπορεί να εξυπηρετεί πολλαπλάσια επιβατικά δρομολόγια. Όταν κοιτάζεις ένα έργο ολοκληρωμένα με οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική ματιά, τότε «Γίνεται».

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"