sepolia logo

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της «Αναγέννησης» συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, κο Εμμανουήλ Ι. Βελεγράκη, μετά από πρόσκλησή του, την Τετάρτη 3 Ιουλίου.

Κατά την συνάντηση, ο κ.Βελεγράκης ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ότι το υπόμνημα του συλλόγου με τις 1127 υπογραφές κατοίκων για το ΒΟΤΡΥΣ και τα απαλλοτριωμένα οικόπεδα επί της Λιοσίων, θα τεθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, στις 10/7 ή 29/7.

votris21

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του εκπολιτιστικού εξωραϊστικού συλλόγου Σεπολίων «Η Αναγέννηση».

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΚΑΛΕΣΜΑ προς τους κατοίκους της γειτονιάς για το «ΒΟΤΡΥΣ» ! Την Τετάρτη 3 Ιουλίου, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της «Αναγέννησης» συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, κο Εμμανουήλ Ι. Βελεγράκη, μετά από πρόσκλησή του.

Στη συνάντηση αυτή, ο κος Βελεγράκης, μας ενημέρωσε πως θα εισαχθεί ως Εντός Ημερησίας Διάταξης θέμα, το ΥΠΟΜΝΗΜΑ του συλλόγου μας για το «ΒΟΤΡΥΣ» και τα αδομητα οικόπεδα επί της Εθνικής Οδού το οποίο έχουμε καταθέσει από τον περασμένο Φεβρουάριο συνοδευόμενο από τις 1.127 υπογραφές κατοίκων. Αυτή η συζήτηση θα συμβεί είτε στη συνεδρίαση της Τετάρτης 10/7 είτε στη συνεδρίαση της Δευτέρας 29/7.

Πιστεύουμε πως αυτή η εξέλιξη αποτελεί μία πρώτη, μικρή αλλά σημαντική επιτυχία των κατοίκων των Σεπολίων και του συλλόγου μας γιατί πραγματοποιείται μετά από πέντε χρόνια προσπάθειας και πίεσης. Αυτη η εξέλιξη δείχνει τη ΔΥΝΑΜΗ μας ως γειτονιά! Δείχνει το ΔΙΚΙΟ των αιτημάτων μας! Δείχνει ότι μόνο με τον ΑΓΩΝΑ και την ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα προς το καλύτερο και όχι περιμένοντας τον … «σωτήρα» που θα βελτιώσει την γειτονιά μας.

Σε αυτή τη συζήτηση η Δημοτική Αρχή Δούκα και οι δημοτικές παρατάξεις θα πρέπει να να πάρουν θέση. Να πουν ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ σε αυτά που διεκδικούμε ως κάτοικοι και ως γειτονιά εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Οι πραγματικές προθέσεις της Δημοτικής Αρχής Δούκα θα φανούν εντός της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, από την απόφαση στην οποία θα καταλήξει αυτό αλλά και στην πράξη την επόμενης ημέρας …

Ως κάτοικοι των Σεπολίων και ως σύλλογος της γειτονιάς δίνουμε έναν αγώνα για το «ΒΟΤΡΥΣ» εδώ και πάνω από 30 χρόνια. Είμαστε ακόμα εδώ και είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ και αυτό θα φανεί και εντός του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την διάρκεια της συζήτησης που θα γίνει, όταν γίνει.

Όπως ακριβώς ο αγώνας των κατοίκων επέβαλε το πάρκο στο «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» και τώρα το απολαμβάνουν οι οικογένειες και τα παιδιά της γειτονιάς, έτσι θα αγωνιστούμε και για το «ΒΟΤΡΥΣ», τα διατηρητέα κτίρια και τα αδόμητα οικόπεδα επί της Εθνικής Οδού! Απαιτούμε να αποδοθούν στους κάτοικους, τις οικογένειες & τη νεολαία της περιοχής, αποκλειστικά με βάση τις ανάγκες μας και τα αιτήματα μας, μακριά από την εγκατάλειψη και την απαξίωση αλλά μακριά και από ιδιώτες, καταπατητές και «επενδύσεις» που θα τις πληρώσουμε πολύ ακριβά.

Η γειτονιά και οι κάτοικοι των Σεπολίων πρέπει να γνωρίζουν πως αυτά που κρίνονται το επόμενο διάστημα είναι πολλά και σημαντικά!

Καμία και κανένας να μην εναποθέσει τις ελπίδες του σε κάποια γενική και αόριστη «ελπίδα για κάτι καλό»! Τώρα δεν μετράνε μόνο οι υπογραφές…
Τώρα δεν μετράνε τα «likes» στα social media…
Τώρα δεν αρκεί απλά η ευχή ή η κατάρα για τη Δημοτική Αρχή …
Τώρα δεν είναι απλά υπόθεση της «Αναγέννησης» και του Διοικητικού Συμβουλίου της ή μιας υποθετικά καλής και δυναμικής τοποθέτησης εντός του Δημοτικού Συμβουλίου …

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ & ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥ & ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ & ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥ & ΚΑΘΕ ΦΟΡΕΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ! ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ!

Έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και την ώρα που αυτό θα συνεδριάζει με θέμα το «ΒΟΤΡΥΣ» θα πρέπει οι κάτοικοι των Σεπολίων & των γύρω περιοχών να δείξουν την πραγματική τους θέληση και την πραγματική τους δύναμη με μία μαζική συγκέντρωση κατοίκων & φορέων! Πρέπει όλες & όλοι να είμαστε εκεί!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ανέγερση ΝΕΟΥ, ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ (32ο, 89ο & 104ο) όπως επιβάλλουν τα ΦΕΚ και ο χαρακτηρισμός του «ΒΟΤΡΥΣ» ως ΧΩΡΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ.

Να δοθεί λύση για το σχολικό κτίριο του 9ου ΕΠΑΛ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών & των εκπαιδευτικών.

Να δημιουργηθεί ΕΝΙΑΙΟΣ και ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ αποκλειστικά για τις ανάγκες των κατοίκων σε όλη την έκταση από τη Δυρραχίου έως τη Σιώκου και την Αυλώνος που θα περιλαμβάνει τα αδόμητα οικόπεδα της Εθνικής Οδού, το «ΒΟΤΡΥΣ» και το «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» και θα βρίσκεται σε «σύνδεση» με τον γειτονικό «ΑΤΛΑ». Να πέσουν οι παλιές μάντρες και περιφράξεις! Φωτισμός παντού, νέα πεζοδρόμια και νέοι χώροι στάθμευσης. ΠΟΛΥ ΠΡΑΣΙΝΟ, αθλητικές εγκαταστάσεις, υπαίθρια όργανα γυμναστικής και διαδρομές ποδηλάτου. Να υπάρχουν ασφαλείς διαβάσεις στη Σιώκου λόγω του παιδικού σταθμού και στον πεζόδρομο της Δελή για σύνδεση με τον «ΑΤΛΑ» και μελλοντικά μέσω αυτού στο υπογειοποιημένο τμήμα των σιδηροδρομικών γραμμών.
Διάνοιξη της οδού Γράμμου και μετατροπή της σε οδό ήπιας κυκλοφορίας. Εκδίωξη των καταπατητών δημόσιας έκτασης που παραμένουν ανενόχλητοι εδώ και χρόνια.

Αναστήλωση των χαρακτηρισμένων ως «μνημείων» βιομηχανικών κτιρίων του «ΒΟΤΡΥΣ» και στέγαση εκεί ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ με την επιμέλεια του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας με χρηματοδότηση της λειτουργίας του από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύγχρονο & οργανωμένο «πάρκο» για κατοικίδια ζώα.

ΑΜΕΣΗ κατασκευή πεζοδρομίου επί της Αυλώνος από το πάρκο «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» έως τη Σιώκου και επί της Σιώκου από την Αυλώνος έως τον παράδρομο της Εθνικής Οδού.

ΓΙΑ ΤΟ «ΒΟΤΡΥΣ» ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!