sepolia logo

Πως η γειτονιά έγινε ένα «μικρό Μονακό» (!!!) μετά την παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο, τι υποσχέθηκε ο Δήμαρχος, τι θα κάνουν οι αντιδήμαρχοι και τι περιμένουν οι κάτοικοι.

Μας ενημερώνει αρκετά αναλυτικά, ανάρτηση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων πλατείας Λαού.

«Τις επόμενες μέρες (σ.σ. μετά την παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο και την υπόσχεση Μπακογιάννη ότι θα επισκεφτεί την γειτονιά) η γειτονιά μας έγινε ενα μικρό Μονακό, όπως έλεγαν μεταξύ τους ειρωνικά οι κάτοικοι, καθώς όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, εν όψει της επίσκεψης του Δημάρχου, θυμήθηκαν ότι η περιοχή μας υπάρχει. Λάμπες αλλάχτηκαν, παγκάκια βάφτηκαν, δρόμοι καθαρίστηκαν, και το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης περιορίστηκε δραστικα. Αν μας λέει κάτι αυτό, είναι οτι όταν υπάρχει πίεση απο τους κατοίκους και βούληση απο τον Δήμο (ή αναμένεται επίσκεψη κάποιου σημαντικού προσώπου) τα αυτονόητα για εμάς, δύσκολα για αυτούς, γίνονται με μεγάλη ευκολία..
Το Σάββατο 18 Ιούνη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δήμαρχου και της πολυμελούς αντιπροσωπείας με τους κατοίκους της περιοχής. Στην βόλτα που πραγματοποιήθηκε αναδείχθηκαν τα σημαντικά ζητήματα που θέτουμε και τονίστηκε οτι η εικόνα που βλέπει είναι κατασκευασμένη (η μυρωδιά ωστόσο ήταν μάρτυρας αδιάψευστος). Κατόπιν απαίτησης της Επιτροπής και καθώς αντιμετωπίζουμε την συγκεκριμένη επίσκεψη ως συνεργασία και οχι ως βόλτα για τα φώτα της δημοσιότητας, δεν υπήρξαν φωτογραφίες.
Στην συζήτηση που ακολούθησε, τοποθετήθηκαν εκ μέρους του Δήμου μια σειρά απο αντιδημάρχους και υπευθύνους (ενδεικτικά Καθαριότητα, Πράσινο, Αστυνόμευση, η πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ καθώς και εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ΟΠΑΝΔΑ), όπως και ο πρόεδρος της 4ης Κοινότητας. Κάθε μέρος δεσμεύτηκε για την εκπόνηση συγκεκριμένου σχεδίου παρεμβάσεων στην περιοχή, με χαρακτηριστικότερο όλων την ρητή δέσμευση για επισκευή του του Γηπέδου στην Πλατεία Λαού. Απο την μεριά του ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε πως αυτή είναι η εικόνα βάσης για την περιοχή πάνω στην οποία πρέπει να γίνουν σημαντικά έργα βελτίωσης και δεσμεύτηκε για την εκ νέου επίσκεψη του σε εναν μήνα.
Η Επιτροπή και οι κάτοικοι, με την σειρά τους, ανέφεραν πως αν αυτή ειναι η εικόνα βάσης, τότε η βάση παίρνει πολυ κάτω απο την βάση. Αναφέραμε τα συγκεκριμένα αιτήματα για την περιοχή και τονίσαμε πως αυτή η συζήτηση δεν είναι για εμάς μια έκθεση ιδεών αλλά αφορά τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας. Ως εκ τουτου, δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε μέχρις ότου ο δήμος να αρχίζει να κάνει αυτά που υποχρεούται και να πάψει να μας αντιμετωπίζει ως κατοίκους β διαλογής. Παράλληλα υπογραμίσαμε πως το ζήτημα μας δεν είναι να φύγει το πρόβλημα απο εμας και να πάει 10 στενά παρακάτω αλλά ο δήμος να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές και να προσφέρει την απαραίτητη στήριξη για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων.
Ότι επιτεύχθηκε μέχρι τώρα ήταν αποτέλεσμα συνεχόμενων διεκδικήσεων. Ούτε μας χαρίστηκε ούτε θα περιμένουμε υπομονετικά και σιωπηλά και θα κάνουμε τα στραβά μάτια σε κούφιες υποσχέσεις και εξαγγελίες προεκλογικές που δεν υλοποιούνται. Η Πρωτοβουλία θα παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή το σχέδιο και τις δράσεις του Δήμου, και θα είναι εκεί για να μεριμνήσει όλα αυτά τα οποία ειπώθηκαν να γίνουν έργα και να μην μείνουν μόνο λόγια».

(σ.σ. υπογραμμίσεις με ευθύνη sepolia.net)

 Με νεότερη ανακοίνωσή της, η Πρωτοβουλία κατοίκων καλεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 21:00 τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο αυτούς, να γιορτάσουν όλοι μαζί, με τον καθιερωμένο τρόπο και το γνωστό «ρεφενέ», με μουσική και χορό, χωρίς ιδιαίτερη αφορμή, απλώς επειδή η πλατεία πρέπει να είναι μόνο γι αυτό, για να ξεσκάνε και να επικοινωνούν οι άνθρωποι.