sepolia logo

Από την Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Ακαδ. Πλάτωνα - Σεπολίων μας στάλθηκε η παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τις κινητοποιήσεις για το πρόβλημα των γραμμών του τρένου στην περιοχή μας, την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ 12ης ΙΟΥΝΙΟΥ στις ΓΡΑΜΜΕΣ(επι της ΑΓ. ΜΕΛΕΤΙΟΥ)

Την Δευτέρα 12/6 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συγκέντρωση- συνέλευση στις γραμμές του τραίνου .(ΟΣΕ), επί της Αγ. Μελετίου.Η συγκέντρωση ήταν πιο μαζική από την προηγούμενη της 5ης Ιουνίου. Το χαρακτηριστικό της ήταν η ελπιδοφόρα συμμετοχή νέων της περιοχής, αλλά και μελών του ΚΑΠΗ Σεπολίων.

ls sineleusi 12 6 17 01

Στην συγκέντρωση- συνέλευση των κατοίκων έγινε ενημέρωση από εκπροσώπους της επιτροπής κατοίκων και της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού-Πλάτωνα-Σεπολίων, μετά την συνάντηση που είχε την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/6ου με την Διοίκηση του ΟΣΕ( με τον Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, κ. ΠΕΤΡΑΚΗ Κ.)

Η συζήτηση και τα αποτελέσματα της συνάντησης, αφορούσαν κυρίως 2 θέματα.

            •           ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Ζητήθηκε από τον ΟΣΕ να προχωρήσει σε ΑΜΕΣΑ μέτρα βελτίωσης των διαβάσεων(αφύλακτων και φυλασσόμενων), όπως αναφέρουμε στο ΥΠΟΜΝΗΜΑ που καταθέσαμε .

Από την Διοίκηση του ΟΣΕ μας ειπώθηκε ότι προχωρά σε σύνταξη μελέτης για τα απαραίτητα έργα παρέμβασης –βελτίωσης των ΔΙΑΒΑΣΕΩΝ, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα σε 1 μήνα. Για δε την εκτέλεση των εργασιών που απαιτούνται, δεσμεύτηκαν ότι θα υλοποιηθούν το πολύ σε 10 ημέρες, μετά το πέρας της μελέτης.

            •           Για το θέμα της ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, μας ενημέρωσε ότι υπάρχει απόφαση και η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου. Για τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της δημοπράτησης, «όρισε» τον μήνα Οκτώβριο, μήνα που εκτιμά ότι θα ξεκινήσουν και τα έργα.

Δεν μας έδωσε ακριβείς λεπτομέρειες για το είδος-το μήκος της ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ούτε για τα έργα βελτίωσης-εξωραϊσμού του υπέργειου ελεύθερου χώρου που θα προκύψει. Λεπτομέρειες που έχει η εταιρεία ΕΡΓΟΣΕ και που τελικά θα καθορίσουν την ποιότητα του έργου για εμάς τους κατοίκους.

Ήδη έχουμε απευθυνθεί στην ΕΡΓΟΣΕ και περιμένουμε σχέδια και περιγραφή από την συγκεκριμένη μελέτη ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.

Οι 2 συγκεντρώσεις – συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε 1 εβδομάδα, αποτελούν ένα καλό ξεκίνημα για να ξαναμπούν σε σωστές «ράγες» οι αγωνιστικές διαθέσεις όλων μας, για την ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΑΒΑΣΗ μας, αλλά και την αναβάθμιση συνολικά των γειτονιών μας που χρόνια βυθίζονται στην εγκατάλειψη από ΔΗΜΟ & Κυβερνήσεις διαχρονικά.

Τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί, για τίποτα ακόμα δεν έχουν δεσμευτεί( Δήμος-Υπουργείο-Κυβέρνηση), Αυτό που θα αποτελέσει δικλείδα για την επιτυχή έκβαση ενός αγώνα που αναθερμάνθηκε, με αφορμή-δυστυχώς- τον τραγικό θάνατο 2 γειτονισσών μας, είναι η μαζική συμμετοχή και η δράση ΟΛΩΝ μας για την οριστική λύση του θέματος της πλήρους υπογειοποίησης.

Σε αυτόν τον αγώνα, χωράνε ΟΛΟΙ οι γείτονες μικροί και μεγάλοι, έλληνες και μετανάστες, χριστιανοί, μουσουλμάνοι και άθεοι. Αυτό θα εξασφαλίσει ΕΝΟΤΗΤΑ - ΔΥΝΑΜΗ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ls sineleusi 12 6 17 02

Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα για την ένταση που δημιουργήθηκε στην τελευταία συγκέντρωση, μεταξύ των συγκεντρωμένων, ένταση που προκλήθηκε από την παρουσία βουλευτή της ΝΔ, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ως Λαϊκή Συνέλευση τη θέση μας.

Α. Στην συγκέντρωση μας δεν προσκαλέσαμε ούτε κόμματα-ούτε βουλευτές. Αν και όποτε προσκαλέσουμε κάποιους θα το συζητήσουμε και αποφασίσουμε εμείς σε συνέλευση μας και αφού συμφωνήσουμε.

Β. Στις συγκεντρώσεις μας δεν μπορούν να εισβάλλουν όλοι ΟΣΟΙ έχουν μέχρι σήμερα ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί με τις γραμμές του ΟΣΕ και την συνολική υποβάθμιση των γειτονιών μας.

Γ. Δεν μπορούν να παρευρίσκονται αυτοί που και με την ψήφο τους( είτε ως Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δ. Αθηναίων, είτα ως υπουργοί και βουλευτές στην Βουλή), καθόριζαν μέτρα και αποφάσιζαν- αποφασίζουν ΕΝΑΝΤΙΑ μας. Οι συγκεντρώσεις μας δεν μπορούν να αποτελέσουν το όχημα για διάφορους «πολιτευτάδες» που θέλουν να αναβαθμιστούν μέσα στο λαό.

Δ. Οι συγκεντρώσεις –συνελεύσεις μας χρειάζονται να αποκτήσουν καλύτερο περιεχόμενο, να γίνουν πιο συμμετοχικές και δημοκρατικές, δίνοντας την δυνατότητα σε όλους να εκφράζουν τη γνώμη τους, χωρίς εμπόδια.

Ε. Για το ίδιο το γεγονός της αντίδρασης που υπήρξε για την απρόσκλητη παρουσία του τέως πρύτανη της Νομικής και νυν βουλευτή της ΝΔ,   στην συγκέντρωση μας ,ήταν πολύ ήπια αλλά και δικαιολογημένη γιατί ο κ. βουλευτής υπήρξε ο πρύτανης που εξεδίωκε φοιτητές σε παράσταση διαμαρτυρίας από το γραφείο του, ωρυόμενος: « έξω-έξω από το γραφείο μου» και ο πρύτανης που καλούσε τα ΜΑΤ εντός του χώρου του Πανεπιστημίου. Εκφράστηκε από φοιτητές γειτονόπουλα που είχαν δεχτεί την φραστική βίαιη πρόκληση του πρύτανη-εξουσιαστή.

Τέλος θέλουμε να καλέσουμε και άλλους κοινωνικούς φορείς (συλλόγους γειτονιάς- συλλόγους γονέων-κηδεμόνων- εκπαιδευτικών) να συμμετέχουν σε μια συλλογική προσπάθεια για την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των γειτονιών μας. Να παρευρεθούν στις συγκεντρώσεις- συνελεύσεις συμβάλλοντας με τις ιδέες τους και τη δράση τους.

ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

13/6/17

Από την Λαική Συνέλευση Κολωνού –Πλάτωνα - Σεπολίων

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ- 7μμ ΟΛΟΙ- ΟΛΕΣ ΑΓ. ΜΕΛΕΤΙΟΥ και ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ

kalesma sigkentrosi 19 6 17