Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την Κυριακή 29 Οκτωβρίου έναρξη μαθημάτων της Πακιστανικής κοινότητας στο 144ο δημοτικό σχολείο στα Σεπόλια, μετά από απειλές της Χρυσής Αυγής.

Χρυσαυγίτες μάλιστα παραυρέθηκαν στο σχολείο και προπηλάκισαν μαθητές και τις οικογένειές τους, όσους δεν είχαν προλάβει να πληροφορηθούν την αναβολή των μαθημάτων.

Στο σχολείο, το οποίο παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων γι αυτόν τον σκοπό, με απόφαση στο ΔΣ στις 19/10/2017,είχαν διοργανωθεί μαθήματα πακιστανικών για τους μαθητές και ελληνικών για τους γονείς τους.

Όπως κατήγγειλε η «Ανοιχτή Πόλη», Δημοτική Παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή το πρωί εμφανίστηκαν έξω από το Σχολείο περισσότερα από 100 άτομα που με την απειλητική τους παρουσία τρομοκράτησαν και προπηλάκισαν τις οικογένειες των Πακιστανών μαθητών που έφταναν στον χώρο.

Την Κυριακή 12/11 η Πακιστανική Κοινότητα προγραμματίζει την επίσημη έναρξη των μαθημάτων, με την αρωγή και του Υπουργείου Παιδείας.

«Μέχρι τότε καλούμαστε όλοι να συμβάλλουμε ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα, με ενημέρωση και συμμετοχή σύσσωμου του δημοκρατικού κόσμου, η έναρξη της προσπάθειας», επισημαίνει η Ανοιχτή Πόλη καλώντας το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας «να πάρει απόφαση ότι θα συνδράμει με κάθε τρόπο στην απρόσκοπτη διεξαγωγή των μαθημάτων, ότι θα προασπίσει την ηρεμία των μαθητών, των οικογενειών τους αλλά και ολόκληρης της σχολικής κοινότητας».

Αλλά και η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Ακαδημίας Πλάτωνος - Σεπολίων καλεί σε ανοιχτή συνέλευση για το θέμα, ώστε να καθορίσει την στάση της.

Είστε Σεπόλια και ψάχνετε για ...

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Διαβάστε κι αυτά αν θέλετε

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.