Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

Είχαμε δεχθεί πολλές καταγγελίες από κάτοικους της περιοχής, ότι κάποιες οικογένειες Ρομά είχαν κατασκηνώσει τις προηγούμενες ημέρες στα παρκάκια μπροστά από το Λύκειο, στον παράδρομο της Κηφισού, πριν την στροφή για Σιώκου.

Το αποτέλεσμα της κατασκήνωσης ήταν μια απίστευτη βρωμιά, παντού σκουπίδια. Κάποιοι χώροι είχαν μετατραπεί σε υπαίθριες τουαλέτες.

Κάποιος γείτονας μάλιστα μας έστειλε και μιά φωτογραφία καθώς πλένουν τα χαλιά τους εκεί. Φωτογραφία που συνοδεύεται και από την απορία: «Πού βρίσκουν το νερό;».

18983404 10212938816848877 974707514 n

Αυτό που είδαμε όμως χθες Κυριακή 5 Ιουνίου ήταν ότι οι Ρομά είχαν μετακομίσει μέσα στον περιβάλλοντα χώρο του παλιού εργοστασίου ΒΟΤΡΥΣ, ο οποίος υποτίθεται ότι είναι και περιφραγμένος. Ήταν μάλιστα εκεί και με τα αυτοκίνητά τους!

votris roma1

Ο χώρος αυτός που ανήκει στον ΟΣΚ πλέον και από τους Σεπολιώτες διεκδικείται να αξιοποιηθεί προς κοινό όφελος, δεν είναι δυνατόν να καταπατείται από κανένα ιδιώτη.

Είναι πολύ δύσκολο να θέσει κανείς το θέμα των Ρομά στην Αθήνα χωρίς να κινδυνεύει να θεωρηθεί ρατσιστής και κατά των μειονοτήτων. Είναι γεγονός όμως ότι το πρόβλημα της καταπάτησης δημόσιων ή ιδιωτικών χώρων και της μετατροπής κάποιων χώρων σε σκουπιδότοπους, δεν είναι πρόβλημα αποκλειστικά των Ρομά, αν και τελευταία αυτού του είδους οι «επεμβάσεις» από την μεριά τους έχουν πολλαπλασιαστεί. Σε αυτό παίζουν τον ρόλο τους και τα διάφορα «παζάρια» που διοργανώνονται σε κάποιες περιοχές της Αθήνας, όπως και στην δική μας, που κάνουν ομάδες Ρομά από άλλες περιοχές να θέλουν να βρίσκονται εντός Αθηνών.

 

Είστε Σεπόλια και ψάχνετε για ...

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Διαβάστε κι αυτά αν θέλετε

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.