Σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής οι μετακινήσεις και οι νέες τοποθετήσεις προϊσταμένων σε διάφορες υπηρεσίες της Περιφέρεια γίνονται με βάση τις πολιτικές πεποιθήσεις και τον σε ποιό βαθμό κάποιος είναι πρόθυμος για «εξυπηρετήσεις».

Συνεχίζονται και από την σημερινή Περιφερειακή Αρχή οι αυθαίρετες «μετακινήσεις» και τοποθετήσεις προϊσταμένων στις υπηρεσίες, με κριτήριο τις πολιτικές τοποθετήσεις των υπαλλήλων καθώς και τις κάθε είδους εξυπηρετήσεις που διατίθενται να πραγματοποιούν…

Η υποκρισία των κατά καιρούς δηλώσεων για αμεροληψία, αντικειμενικότητα κλπ είναι «στάχτη στα μάτια» των εργαζομένων.

Η Διοίκηση Πατούλη συνεχίζει στην περπατησιά της Διοίκησης Δούρου, που προκήρυξε τις θέσεις μόνο για τις 5 Γενικές Δ/νσεις κι όχι για το σύνολο. Δεν προκήρυξε τις άλλες 2 θέσεις Γενικών Διευθυντών, των Οικονομικών και των Μεταφορών. Σημειώνεται ότι επιβάλλεται η ολοκλήρωση των προκηρύξεων όλων των θέσεων Γενικών Διευθυντών, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής Διευθυντών και προϊσταμένων.

Μπλοκάρουν δηλαδή με αυτόν τον τρόπο σκόπιμα τις διαδικασίες επιλογής Διευθυντών και προϊσταμένων, προκειμένου όπου θέλουν να «κάνουν παιχνίδι», τοποθετώντας όποιον θέλουν, όπου θέλουν και εξασφαλίζοντας το σχετικό προβάδισμα με τα ανάλογα μόρια σε όσους θέλουν, με τα μόρια που προβλέπονται για τις αναθέσεις σε θέσεις ευθύνης.

Δεν τους φτάνει το διάτρητο και αντεργατικό πλαίσιο, που ισχύει για την επιλογή στελεχών Διοίκησης, που νομοθέτησαν οι κυβερνήσεις τους (ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ), εφαρμόζουν κι ότι θέλουν στις «αναθέσεις» και τις τοποθετήσεις προϊσταμένων στις υπηρεσίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι μετακινήσεις και αναθέσεις στην Δ/νση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, μια Δ/νση με πολλές εργολαβίες και με ιδιαίτερη σημασία.

Ταυτόχρονα η Περιφερειακή Αρχή και στις μετακινήσεις προϊσταμένων Τμημάτων και Διευθύνσεων από υπηρεσία μιας Περιφερειακής Ενότητας σε υπηρεσία άλλης Περιφερειακής Ενότητας εφαρμόζει αδιαφανείς διαδικασίες, αφού δεν λαμβάνει υπόψη της σχετικά αιτήματα ούτε ακολουθεί τα προβλεπόμενα από το άρθρο 219 του ν. 4555/2018.

Απαιτούμε να μπει τέλος στην αδιαφάνεια, την αυθαιρεσία και την ημετεροκρατία.

Η Περιφέρεια δεν είναι το φέουδο του Περιφερειάρχη και του κόμματός του.

Ο λαός και οι εργαζόμενοι χρειάζονται μια δημόσια διοίκηση που θα υποτάσσεται στις λαϊκές ανάγκες και όχι στις μονοπωλιακές πολιτικές, τα οικονομικά συμφέροντα και τις προσωπικές επιδιώξεις κανενός. –