Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

ΑΝΤΙΝΕΑ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

29-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο κινηματογράφος «Αντινέα» κι αυτός στα σύνορα των Σεπολίων, όπως και η ΔΩΡΑ, βρισκόταν στην Λιοσίων 205 και διένυσε μια...

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» για ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

04-11-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» απάντησε σε ερώτημά μας σχετικά με τις θέσεις της για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων...

Ακόμα χωματόδρομος στην Μανιτάκη στα Σεπόλια

04-11-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πόσα χρόνια ακόμα θα παραμείνει χωματόδρομος ένα κομμάτι 20 μέτρων το πολύ στην οδό Μανιτάκη στα Σεπόλια;

Η αλήθεια για την πολυκατοικία στην Αμβρακίας στα Σεπόλια και το πρόγραμμα ένταξης ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων

09-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Πολλά λέγονται στην γειτονιά μας τις τελευταίες μέρες σχετικά με την πολυκατοικία στην Αμβρακίας και την εγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε...

Οι Μύλοι Παινέση στα Σεπόλια και το νερό του Κηφισού

02-01-2021 ΙΣΤΟΡΙΑ

Από τα τέλη του 19ου αιώνα και μέχρι τα μέσα περίπου του 20ου, υπήρχαν αρκετοί μύλοι στην Αθήνα και μερικοί...

Στο 2%(!!!) το έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια

19-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 20 Οκτωβρίου είχαμε ενημερώσει ότι στο έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια είχε καλυφθεί το 0,9%, σύμφωνα...

Μισή δουλειά στην Καλαμά στα Σεπόλια, μετά το γκρέμισμα της επικίνδυνης μάντρας δίπλα στην είσοδο των σχολείων

14-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Η επικίνδυνη μάντρα στην οδό Καλαμά στα Σεπόλια, που ήταν δίπλα στην είσοδο των σχολείων γκρεμίστηκε (όπως είχαμε γράψει και...

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής καταγγέλλει τηην κυβερνητική πολιτική του χτυπήματος των εργατικών δικαιωμάτων και διοργανώνει στις 28 Απριλίου, που είναι μεα δράσης σε όλους τους εργασιακούς χώρους, συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας, στο κτίριο της λεωφόρου Αλεξάνδρας στις 9:30 το πρωί.

28 ΑΠΡΙΛΗ-ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ σε όλους τους εργασιακούς χώρους

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ! ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ στις 9.30 πμ

στο ΚΤΙΡΙΟ της ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη τα περιοριστικά μέτρα και την αντικειμενική ανασφάλεια των εργαζομένων μπροστά στα αποτελέσματα της πανδημίας, προχώρησε σε ισχυρό χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων, έδωσε το πράσινο φως στην εργοδοσία να κάνει ότι θέλει. Παράλληλα δεν σταμάτησε να μπουκώνει με δώρα δισεκατομμυρίων όλο και περισσότερο την εργοδοσία με μέτρα προς όφελος της, στο όνομα μάλιστα της αντιμετώπισης της κρίσης, για να μείνουν όπως λένε όλοι με μια φωνή «όρθιες οι επιχειρήσεις».

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα ….

Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή, στη ρότα των προκατόχων τους, διατήρησαν την υποστελέχωση των υπηρεσιών μας και στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας ξεδίπλωσαν την αντίληψη τους για το ρόλο που θα μπορούσαν να αναλάβουν οι Υπηρεσίες μας της Δημόσιας Υγείας, του Υγειονομικού Ελέγχου, της Κοινωνικής Μέριμνας, του Απολυμαντηρίου. Ουσιαστικά απαξίωσαν το επιστημονικό δυναμικό των υπηρεσιών αυτών, αφού δεν το ενέταξαν στον αναγκαίο κεντρικό σχεδιασμό για τον έλεγχο της διασποράς του ιού σε μια σειρά κρίσιμους χώρους, όπως τους μεγάλους εργασιακούς χώρους με πληθώρα εργαζομένων, τα γηροκομεία, τα διαγνωστικά κέντρα κλπ. Τα παραδείγματα πολλά.

  • Η αρμοδιότητα της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων δόθηκε στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική, όταν θα έπρεπε να παίξουν καθοριστικό ρόλο σ’ αυτό οι Επισκέπτες/τριες Υγείας, οι Νοσηλευτές/τριες, οι Γιατροί με βάση το γνωστικό τους αντικείμενο.

  • Υποβαθμίστηκαν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων διασποράς του ιού σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, ενώ ερχόντουσαν στην επιφάνεια καταγγελίες για «συγχρωτισμό» των εργαζομένων.

  • Υποβαθμίστηκαν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων διασποράς του ιού και μέτρων ασφαλούς λειτουργίας και προστασίας εργαζομένων και ασθενών σε ιδιωτικές δομές Υγείας και άλλους «κρίσιμους χώρους», όπου η εργοδοσία δρα ανεξέλεγκτα, όπως άλλωστε επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις και τις καταγγελίες εργαζομένων.

  • Το Γραφείο Απολυμαντηρίου εντάχθηκε στην «επικοινωνιακή» πολιτική της Περιφερειακής Αρχής, αντί να αναλάβει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την απολύμανση τόσο των υπηρεσιών μας, όσο και άλλων δημόσιων χώρων. Ως χωριστή αναβαθμισμένη, πλήρως στελεχωμένη και εξοπλισμένη οργανική μονάδα (Δ/νση) θα μπορούσε να αναλαμβάνει τις απολυμάνσεις, εντομοκτονίες και μυοκτονίες σε χώρους, την υλοποίηση των προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών στην Αττική κλπ και όχι να αναθέτει η Περιφέρεια πάλι την κάλυψη των αναγκών αυτών σε εργολάβους.

  • Οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με «εντολή» της Περιφερειακής Αρχής παρέμειναν στο έλεος της φιλανθρωπίας και του εθελοντισμού….., δεδομένου ότι εκτός των άλλων δεν εξασφάλισε τα αναγκαία μέσα & ΜΑΠ για τους εργαζόμενους των ελεγκτικών υπηρεσιών.

  • Προγράμματα πρόληψης και προστασίας της Δημόσιας Υγείας και γενικότερα οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν εντάχθηκαν σε ένα συνολικό κεντρικό σχεδιασμό λήψης μέτρων προστασίας του λαού.

Στις 28 Απρίλη με συμβολική παράσταση στο χώρο των υπηρεσιών υγείας – υγειονομικού ελέγχου – κοινωνικής μέριμνας του Κ.Τ. θα αναδείξουμε τα ζητήματα αυτά.

Συνάδελφοι

Κυβέρνηση και εργοδοσία αξιοποιούν την πανδημία για να επιταχυνθούν μέτρα και αναδιαρθρώσεις, επιδιώκοντας να σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει, καθώς και να «νομιμοποιηθεί» στη συνείδηση των εργαζομένων η διευρυμένη καταστολή, να μπουν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες στο «γύψο». Οι έκτακτες αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκαν εν μέσω της πανδημίας, περιλαμβάνουν μέτρα που διευκολύνουν την ένταση της εκμετάλλευσης, παρέχοντας στους επιχειρηματικούς ομίλους και την εργοδοσία μια πρωτοφανή ασυλία για να εφαρμόζουν συνδυαστικά κάθε μέτρο ξεχαρβαλώματος των εργασιακών σχέσεων.

Τα επιτελεία της ΕΕ, η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και οι υπόλοιπες εργοδοτικές ενώσεις μαζί με τους χρήσιμους κονδυλοφόρους τους, μιλούν από σήμερα για την «δύσκολη επόμενη μέρα», προετοιμάζοντας τον εργαζόμενο λαό να δεχτεί τη μονιμοποίηση των υποτιθέμενων «έκτακτων αντεργατικών μέτρων.

Έχουν σχέδιο να φορτώσουν και αυτήν την κρίση στους εργαζόμενους, προχωρώντας ακόμα πιο αποφασιστικά σε μεταρρυθμίσεις για την παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης, όπως και των πολύμορφων ενισχύσεων του κεφαλαίου.

Σχεδιάζουν για την«επόμενη μέρα», να μην αφήσουν τίποτα όρθιο! Θέλουν να αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε «το μάρμαρο», με νέες θυσίες, με ανεργία, με κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης βραχείας διάρκειας, με μεγαλύτερησυμπίεση των μισθών, με διάλυση των συλλογικώνσυμβάσεων, με τη γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης, μετο χτύπημα της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης καιδράσης.

Στις 28 Απρίλη ενώνουμε την φωνή μας με εκατοντάδες Σωματεία και Συνδικάτα της χώρας, στο δρόμο της ανάδειξης των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα οι εργαζόμενοι, με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού.

  • Διεκδικούμε τώρα την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ για τη διαχείριση της κρίσης.

  • Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσης μας στους χώρους δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας. Αρνούμαστε να γίνουμε ξανά τα θύματα στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, στην ανάπτυξη που οραματίζονται.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"