sepolia logo

Στην κατάμεστη αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης παρουσίασε χτες τον εκλογικό συνδυασμό του. Οι 214 υποψήφιοι του Αττικού Κύκλου Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης έχουν αποδείξει τις ικανότητές τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις επιστήμες, τους επαγγελματικούς χώρους τους, την κοινωνία των πολιτών. Προέρχονται, δε, από διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές.

Αυτή την πολυσυλλεκτικότητα επισήμανε ο Γιώργος Ιωακειμίδης στην ομιλία του:
«Η Αττική γίνεται το σπίτι μας. Μας ενώνουν τα κοινά προβλήματα: κυκλοφοριακό, φυσικές καταστροφές, ακρίβεια. Για να τα λύσουμε , πρέπει να δώσουμε στην Αττική ταυτότητα , υπόσταση. […] Όλη η Αττική μαζί. Όπως εκφράζεται στα μεγάλα έργα υποδομών: κυκλοφοριακό, αντιπλημμυρικά, οδική ασφάλεια, αποχέτευση, υγεία αλλά και στις πόλεις των 66 δήμων που την απαρτίζουν.».

ioakeimidis ipopsifioi 2

Ο κ. Ιωακειμίδης σημείωσε ότι ο συνδυασμός του συγκροτεί μια ομάδα που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στην Αττική. Προσέθεσε ότι «ομάδα σημαίνει όλοι και όλες. Ικανοί και ικανές, διαφορετικοί και διαφορετικές, αυτός είναι ο πλούτος, η αξία και η δύναμη μας. Μας ενώνει ότι έχουμε δώσει τα χέρια στον κύκλο της Αττικής. Είμαστε η ομάδα που ξέρουμε, αγαπάμε και αγωνιζόμαστε κάθε μέρα για τον Αττικό τόπο μας».

Παράλληλα, ο Γιώργος Ιωακειμίδης παρουσίασε τη δική του υπερκομματική αντίληψη για τη λειτουργία της Περιφέρειας: « Ούτε συμπολίτευση ούτε αντιπολίτευση. 66 δήμοι, μια περιφέρεια,, αυτή είναι η κοινοπολιτεία. Τα σπίτια, τα ανθεκτικά σπίτια, χτίζονται από τα θεμέλια. Από τα κάτω προς τα πάνω. Από τους 66 δήμους. Θέλουμε 66 καλούς δημάρχους. Καλούς για την πόλη, το δήμο τους. Εγώ δεν είμαι Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Τον λέω με όνομα, γιατί στο συγκεκριμένο θέμα της Αυτοδιοίκησης, το αξίωμα του πρωθυπουργού και τον θεσμό δεν τα τίμησε. Διόρισε υποψήφιο για την περιφέρεια, ζητά υπάκουο υπάλληλο, έτσι αντιλαμβάνεται τον συνεργάτη».

Υπενθύμισε ότι «είμαι δήμαρχος 29 χρόνια. Έχω δει 8 πρωθυπουργούς και δεκάδες υπουργούς. Από όλα τα κόμματα. Συμφωνήσαμε, διαφωνήσαμε, μουτρώσαμε αλλά συνεργαστήκαμε. Γιατί άνθρωπος που πασχίζει για τον τόπο του, έχει το δίκιο με το μέρος του»

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Ιωακειμίδης έκανε εκτενή αναφορά στην ανεπάρκεια των υποδομών της Αττικής: «Ναι, μιλώ για την κλιματική κρίση που είναι εδώ και μας φωνάζει να προετοιμαστούμε. Γιατί το μισό νερό της Θεσσαλίας αν έπεφτε στην Αθήνα θα έπνιγε το νότιο τομέα και τον Πειραιά. Γιατί ο Κηφισός θέλει ανάσχεση με λίμνες και φράγματα πριν φτάσει στον αστικό χώρο.

Αυτό είναι βιωσιμότητα. Μιλώ για τα 40 τοπικά αντιπλημμυρικά και τα 85 εκατ. που λιμνάζουν στην ανίκανη διοίκηση και στο κομφούζιο αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας».

ioakeimidis ipopsifioi 3

Τόνισε επίσης ότι η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία των περιουσιών τους, του φυσικού μας πλούτου, η συμβίωση με τα άλλα αστικά ή μη ζωντανά της γης μας είναι ένας πολιτισμός. Καθημερινός, αδιάκοπος που δεν έχουμε ακόμη κατακτήσει, που θα χτίσουμε βήμα-βήμα από τα κάτω και παντού».

Κλείνοντας, ο Γιώργος Ιωακειμίδης έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και πίστης στη νίκη: «Δίνουμε τα χέρια με τους πολίτες. Η Αττική είναι το σπίτι μας. Θέλουμε, ξέρουμε, μπορούμε να την αλλάξουμε. Θα νικήσουμε!»