sepolia logo

Σε μιά δυναμική τοποθέτηση - καταγγελία προχώρησε η διοίκηση του Τρίτωνα σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, ενώ καταγγέλει ότι γίνεται πόλεμος ενάντια στο ιστορικό σωματείο της γειτονιάς μας,

«ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?» λέει η τοποθέτηση του Δ.Σ. της διοίκησης και που την διαβάσαμε στην σελίδα facebook του συλλόγου.

Για να καταλήξει με την προειδοποίηση «ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ, ΕΙΔΙΚΑ, ΠΟΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΙΟΙ (ΠΟΙΑ) ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑ. ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ».

Αναλυτικά η μακροσκελής ανακοίνωση:

Μετά από την ατέλειωτη υπομονή που δείξαμε, τις αμέτρητες προσπάθειες που κάναμε και τις αμέτρητες ώρες που διαθέτουμε όλοι, όλα αυτά τα χρόνια, για να διατηρήσουμε ζωντανό τον ιστορικό σύλλογο μας, σε μία γειτονιά της Αθήνας, θέλουμε να ενημερώσουμε το φίλαθλο κοινό του μπάσκετ, τους πολίτες των Σεπολίων αλλά και τους λάτρεις του αθλητισμού για τα ακόλουθα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και, πραγματικά, μας απογοητεύουν και μας πληγώνουν αφάνταστα.
α) ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Το 2011, όταν ανέλαβε το σύλλογο η παρούσα διοίκηση, μας παραχωρήθηκε προς χρήση, μαζί με άλλους συλλόγους, το κλειστό γήπεδο που βρίσκεται μέσα στο 20ο Γυμνάσιο στα Κάτω Πατήσια. 
kleisto ag nikolaou
Εκεί, όλα αυτά τα χρόνια, σε ένα κλειστό γήπεδο που όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΟ, έκαναν τις προπονήσεις τους και διεξάγονταν οι αγώνες όλων των αγωνιστικών τμημάτων του συλλόγου μας (κορασίδες, νεάνιδες, παιδικό, εφηβικό, γυναικείο) και εκεί πραγματοποιήθηκαν όλοι οι αγώνες του ανδρικού τμήματος από τη Γ΄ΕΣΚΑ έως και τη Α΄ΕΣΚΑ. Σημειώνουμε ότι ο σύλλογος μας δεν έχει μόνο ακαδημίες ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. Όλα αυτά τα χρόνια φροντίζαμε για την καθαριότητα του γηπέδου, για τη σωστή συντήρηση του και βελτιώσαμε ότι μπορούσαμε (εξέδρες, τουαλέτες, ντουζ, τοποθέτηση ρολογιού κλπ) καθώς ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΫΠΕΥΘΥΝΟΣ δεν ήρθε ποτέ να μας ρωτήσει για τα όποια προβλήματα είχε το γήπεδο.Δεν αρνηθήκαμε ποτέ να πληρώσουμε τα όποια χρήματα μας αναλογούσαν για το κόστος (πχ ΔΕΗ) γι΄αυτό το λόγο και τοποθετήσαμε, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα σωματεία και σχετικό μετρητή. Οι προσπάθειες μας ήταν να ΄μαζέψουμε΄ τα παιδιά, να παίζουν σε ένα κλειστό γήπεδο και να μην ταλαιπωρούνται παίζοντας στο ανοιχτό γήπεδο με βροχές και χιόνια, κάτι που θα οδηγούσε στην απογοήτευση τους και στην μη ενασχόληση τους με το μπάσκετ. Όλα αυτά τα χρόνια αντιμετωπίζαμε προβλήματα, λες και κάναμε κανένα έγκλημα, με δήθεν αναφορές σχετικά με συμπεριφορές κλπ αλλά όλα τα ξεπερνούσαμε γιατί υπήρχε μια συνεχής προσπάθεια από μέρους μας για σωστή συμπεριφορά, για σωστή συντήρηση, για επίλυση των όποιων προβλημάτων αλλά και γιατί ποτέ δεν αποδείχτηκε τίποτα που να είχαμε κάνει και να έβλαπτε το χώρο του σχολείου ή του κλειστού γηπέδου. Από πέρυσι τα προβλήματα έγιναν πιο έντονα με αποτέλεσμα να μας αποκλείσουν από τα αποδυτήρια και μπορεί να σκεφτεί καθ΄ένας που θα μπορούσαν να αλλάξουν οι αθλητές μας και ειδικά οι αθλήτριες μας. Μας ζητήθηκε επίσης να πληρώνουμε 12 (!) ευρώ την ώρα για τη χρήση του γηπέδου. Αντιπρόσωποι του συλλόγου πήγαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και εξέθεσαν το πρόβλημα όπου εκεί φάνηκε να υπάρχει μία λύση και μία κατανόηση από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων. . Ξεκινήσαμε και φέτος τις προπονήσεις μέχρι που ήρθε η προηγούμενη Τετάρτη όπου ΑΛΛΑΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ. Τα παιδιά μας έξω, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ. Τι να τους πούμε? Τι να τους απαντήσουμε? Έχουμε κι εμείς τα ερωτήματα μας.
1. Τι θέλετε τελικά κύριοι και κυρίες (ξέρουμε ποιοι και, ειδικά, ποιες είσαστε και μας πολεμάτε)? Θέλετε τα παιδιά μας να είναι στις καφετέριες και τα μπαράκια? Θέλετε να διαλύσετε τους συλλόγους? Οι σύλλογοι δεν είναι κερδοσκοπικοί, ΈΧΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΣΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΟΚ.
2. Θέλετε ο χώρος, μπροστά στο 20ο να γεμίσει από όλα εκείνα τα στοιχεία που υπήρχαν πριν το 2011 και έκαναν αυτές τις χρήσεις που έκαναν και απομακρύνθηκαν από εκεί μετά την παρουσία των αθλητών, γονέων κλπ?
3. Θέλετε το κλειστό γήπεδο να είναι άδειο και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΟ τα απογεύματα ή έχετε κάτι άλλο στο νου σας? Ανακοινώστε το επιτέλους να το μάθουμε κι εμείς.
4. Όλα αυτά τα χρόνια είχε έρθει κανείς από σας στο γήπεδο να δει τα προβλήματα του, να μας ρωτήσει αν θέλουμε κάτι, να δει τις ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΥΖ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΑΜΕ ΕΜΕΙΣ?
5. Θέλετε να παίζουν και να αθλούνται τα παιδιά μας σε ανοιχτά γήπεδα (καιρού επιτρέποντος) με ένα σωρό κινδύνους τραυματισμών κλπ?
6. Σε ποιον άλλο Δήμο, όπου κι εκεί υπάρχουν κλειστά γήπεδα σε σχολεία, γίνεται αυτό? ΣΕ ΠΟΙΟΝ? Πάμε με τα παιδιά μας εκεί για τους αγώνες και έχουν τα πάντα, ΤΟΥΣ ΖΗΛΕΥΟΥΜΕ. Εμείς που ζούμε? Τι είμαστε?
7. Έχουμε δηλώσει τις αγωνιστικές μας ομάδες στα οικεία πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ. Τα παιχνίδια έχουν οριστεί ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΚΛΕΙΔΩΣΑΤΕ. Που θα παίξουν τα παιδιά μας? ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ. Στο ανοιχτό γήπεδο στα Σεπόλια (θα αναφερθούμε και σε αυτό παρακάτω) ή στα παρατημένα ανοιχτά γήπεδα στον Άτλα που, καλά που ήταν και η EYROLIGA, και τα ανακαίνισε λίγο πέρυσι?
8. Θα έρθετε εσείς να μιλήσετε στους αθλητές μας και να τους εξηγήσετε το ΓΙΑΤΙ? Θα έρθετε εσείς να τους λύσετε τις απορίες?
β) ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΡΕΦΗ
Τα προβλήματα κι εκεί πολύ σημαντικά. Οι εικόνες απεικονίζουν την κατάσταση του γηπέδου στην προπόνηση της ανδρικής μας ομάδας την Παρασκευή και το Σάββατο, πριν από τον πρώτο αγώνα για το πρωτάθλημα Β΄ΕΘΝΙΚΗΣ στην Κόρινθο. ΔΕΝ ΕΒΡΕΞΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, στο γήπεδο έτρεχαν νερά όμως, ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, από το γνωστό πρόβλημα της σκεπής που κανείς δεν ασχολείται. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΞΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΘΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ, ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ.
22365292 1986505571634624 7211567849639067190 n
Προτείναμε, σε συνεργασία με δικό μας μηχανικό, μια προσωρινή λύση, με πολύ μικρό κόστος, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ? ΚΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ. Ενημερώνουμε, επίσης, ότι στο ίδιο γήπεδο, οι αθλητές μας κάνουν ντουζ με ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ (ακόμη καλοκαίρι είναι, ευτυχώς) ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ (!) ΑΛΛΑ ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ. Ευχαριστούμε τους αθλητές μας για την κατανόηση, τι να πούμε?τι?
γ) ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ
Το ιστορικό γήπεδο στα Σεπόλια, στην έδρα του συλλόγου μας, το γήπεδο που γνώρισε όλος ο κόσμος από τον ΓΙΑΝΝΗ, στο οποίο απεικονίζεται κιόλας, ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ. Ποδήλατα, πατίνια, ποδόσφαιρο, καρότσια, δίπλα στα παιδιά και στους ηρωικούς προπονητές τους, που παλεύουν να κάνουν προπόνηση σε ένα γήπεδο που γλυστράει γιατί ούτε γι αυτό έγινε πρόβλεψη όταν φτιάχτηκε η εικόνα του Γιάννη. ΕΛΕΟΣ. Τόσες φορές ζητήσαμε να έρθει ένας φύλακας ή να περνάει κάποιος να κάνει συστάσεις αλλά ΤΙΠΟΤΑ.. ΚΙ ΕΔΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΩΣ ΠΟΤΕ. ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑΜΕ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ, ΠΟΥ ΠΑΙΞΑΜΕ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ. ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΕΙΜΝΗΣΤΕ κε ΑΝΤΡΕΑ? ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ?
Θέλαμε να αναφέρουμε αυτά τα προβλήματα για να γνωρίζει όλος ο κόσμος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Ξέρουμε ότι όσοι γονείς γνωρίζουν είναι μαζί μας, ξέρουμε ότι η αντίδραση τους θα είναι δυναμική. Θέλουμε να γνωρίζουν όλοι όμως ότι η προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι για να διατηρήσουμε το σύλλογο αυτό είναι τιτάνια και καθημερινή. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?
Υ.Γ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ, ΕΙΔΙΚΑ, ΠΟΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΙΟΙ (ΠΟΙΑ) ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑ. ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Α.Ο. ΤΡΙΤΩΝ