Κατακλύστηκαν τα ειδησεογραφικά sites από την είδηση ότι η Mediatel θα προσλάβει 150 εργαζόμενους από την Ηλεκτρονική Αθηνών.
«Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, οι υπάλληλοι θα προσληφθούν στην εταιρεία, κατόπιν εκπαίδευσης, έχοντας στήριξη και καθοδήγηση σε κάθε τους βήμα.
Επίσης, η Mediatel δεσμεύεται ότι, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα απευθυνθεί εκ νέου στους πρώην υπαλλήλους της Ηλεκτρονικής Αθηνών για την κάλυψη επιπλέον θέσεων εργασίας.»
Καταπληκτική κίνηση που υποδηλώνει την κοινωνική ευαισθησία της εταιρίας;
Μα για σταθείτε, αυτή η ίδια εταιρία δεν είναι που ζητάει συνεχώς εργαζόμενους να την στελεχώσουν;
Η mediatel είναι μιά εταιρία που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, όπως ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟΥ, ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, αυτό που κυρίως κάνει είναι τηλεφωνικές πωλήσεις. Αλλιώς και στην καθομιλουμένη αποκαλείται call center.
Τι μας φέρνει στο μυαλό η mediatel;
19/11/2014
Ερώτηση σχετικά με την απαγόρευση της πολιτικής δράσης των εργαζομένων στην εταιρεία «MEDIATEL ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΕ» κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας και Σπύρος Χαλβατζής.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:
«Θέμα: Απαγόρευση της πολιτικής δράσης των εργαζόμενων στην εταιρεία MEDIATEL ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΕ.
Αλλά κι αυτό:
«Η ιστορία της Mediatel ή αλλιώς: το παραμύθι με τους μπόλικους δράκους.
Όσοι και όσες έχουν δουλέψει σε κάποιο call center, γνωρίζουν σίγουρα τις συνθήκες πίεσης, επιτήρησης και εντατικοποίησης του συγκεκριμένου είδους εργασίας. Ακόμα πιο συγκεκριμένα, θα έχουν ακούσει για την εταιρεία Mediatel –μίας από τις μεγαλύτερες του κλάδου.
Αυτό όμως που δεν θα έχουν ακούσει -και που δεν πρόκειται να τους το πει ποτέ κανείς εκ της τηλε-επιχείρησης- είναι οι ακριβείς συνθήκες εργασίας στην εν λόγω εταιρεία.
Ας αρχίσουμε από τα βασικά, μιας και σε τέτοιους καιρούς εντεινόμενης εργασιακής και κοινωνικής καταστροφής, από αυτά τα «βασικά» φαίνονται τα μαστίγια (χωρίς τα προσχηματικά καρότα, πλέον) στις πλάτες των τηλεφωνητών/τριών από τα αφεντικά των σύγχρονων τηλε-εργοστασίων τύπου Mediatel.
Ας πούμε για τις ατομικές μηνιαίες συμβάσεις εργασίας που αναφέρουν πως οι τηλεφωνητές θα είναι 4ήμερης και 3ωρης απασχόλησης με τα ψίχουλα των 2,93€ (καθαρά) ανά εργατοώρα ή ακόμα πως οι συμβάσεις τους θα είναι μέσω ενοικιαζόμενης εργασίας,δηλαδή χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα στον εργοδότη τους, αλλά θα υπενοικιάζονται μέσω εργολαβικών εταιρειών στην «τελική εταιρεία έργου» ακόμα και δύο ή τρεις φορές.
Ας πούμε και για την ίδια την εργατοώρα των ούτε 3 ευρώ κατά την οποία ως agent (όπως αποκαλείσαι) σου ασκείται τέτοιου είδους ψυχολογική πίεση που πολλές φορές καταντά αφόρητη από το είδος της ίδιας της παραγωγής και μόνο.
Ας αναφέρουμε και τις ωριαίες/καθημερινές/εβδομαδιαίες/μηνιαίες απαιτήσεις των στατιστικών της παραγωγικότητας του κάθε εργαζόμενου τηλεφωνητή/τριας, που στην προκείμενη εταιρεία κατέχουν υψηλότερη θέση και από την ίδια την Αγία Γραφή… (Αν και, για να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας και την τάξη μας, τα αφεντικά της Mediatel όπως και κάθε όμοιός τους μία πίστη έχει: στα κέρδη τους και μόνο).....»
Πρόκειται για μιά αρκετά μεγάλη ανακοίνωση (που ολόκληρη μπορείτε να την βρείτε εδώ) μιας συλλογικότητας εργαζομένων τηλεφωνητών/τριών. Άκόμα κι αν δεχθούμε ότι εμπεριέχει συνδικαλιστικές υπερβολές, πάλι η πραγματικότητα που περιγράφει είναι ανατριχιαστική.
Πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η κίνηση της mediatel δείχνει ότι προέρχεται από μιά εταιρία με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των πωλήσεων, έστω και τηλεφωνικών. Πώληση κοινωνικής ευαισθησίας εν προκειμένω.