sepolia logo

Στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας της 19ης Μαΐου, με την οποία επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε μιλώντας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά η παράταξη Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία, η οποία πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ΡΑΠ:

Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΚΕΔΕ που σχολιάζει την παρέμβαση του πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος του, αναδεικνύει τις πραγματικές προθέσεις της ηγεσίας του οργάνου που είναι η λυσσαλέα αντικυβερνητική προπαγάνδα.

Είναι ανακοίνωση των υπογείων της Πειραιώς και όχι του ανώτερου οργάνου της Αυτοδιοίκησης! Οι αήθεις προσωπικοί χαρακτηρισμοί για τον Πρωθυπουργό, οι προβλέψεις περί «ξεπουλήματος του ονόματος της Μακεδονίας», δείχνουν τους πραγματικούς συντάκτες της ανακοίνωσης. Έτσι, μετά τις επανειλημμένες διαψεύσεις των προσδοκιών τους περί αριστερής παρένθεσης τώρα επανέρχονται. Είναι προφανές πια και στους πιο δύσπιστους ότι η ηγεσία της ΚΕΔΕ δεν επιθυμεί κανένα διάλογο παρά μόνο την οξεία αντιπολιτευτική αντιπαράθεση και την επιδίωξη ανατροπής της κυβέρνησης. Είναι γι αυτό που δεν προετοιμάστηκε δύο χρόνια τώρα καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις, που υποστηρίζει ένα πρωτοφανές καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα, θεωρώντας ότι η καθιέρωση της απλής αναλογικής που ισχύει στην πλειοψηφία των χωρών της Ε.Ε, θα διαλύσει την αυτοδιοίκηση. 
Η αυτοδιοίκηση ποτέ δεν έχει αντιδράσει έτσι. Καλούμε τους αυτοδιοικητικούς να διαφοροποιηθούν ενεργά συμμετέχοντας στον διάλογο για το Ν/Σ, να καταθέσουν βελτιωτικές προτάσεις, να διαφωνήσουν, να διαφοροποιηθούν όπου κρίνουν σκόπιμο. Αυτό κάναμε πάντα! 
Το ύφος της ανακοίνωσης και το πολιτικό ήθος των συντακτών της αφορά μόνον αυτούς. 

Δείτε όμως και την ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΚΕΔΕ:

Ο κ. Πρωθυπουργός απέδειξε με τη σημερινή του ομιλία στα μέλη του κόμματος του, ότι μισεί την Αυτοδιοίκηση. 

Προφανώς του έχει μείνει απωθημένο η αποδοκιμασία της υποψηφιότητας του για Δήμαρχος της Αθήνας, πριν μερικά χρόνια.

Όμως δεν μπορεί ένας θεσμός όπως η αυτοδιοίκηση αλλά και οι τοπικές μας κοινωνίες, να είναι δέσμιοι των απωθημένων οποιουδήποτε. 

Ο κ. Τσίπρας στο παρελθόν μας αποκάλεσε βλαχοδήμαρχους. Σήμερα μας «αναβάθμισε», χαρακτηρίζοντας μας αγάδες και εκφραστές ενός διεφθαρμένου συστήματος.

Του επιστρέφουμε τις κατηγορίες. 

Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν ταιριάζουν σε έναν πρωθυπουργό που οφείλει να ενώνει τους Έλληνες.

 Αντίθετα, αναδεικνύουν την έλλειψη ήθους των σημερινών κυβερνώντων. Αλλά είναι μάταιο να αναζητείς ήθος σε πολιτικούς που υποσχέθηκαν τα πάντα στους πάντες, προκειμένου να κλέψουν πρόσκαιρα την εξουσία.

Ο κ. Πρωθυπουργός είναι προφανές ότι θέλει να διαλύσει την αυτοδιοίκηση, γιατί δεν μπορεί να την ελέγξει. Προωθεί με «μπροστινό» τον κ. Σκουρλέτη ένα νομοσχέδιο,  που οδηγεί τους δήμους σε ακυβερνησία. Θέλει να λειτουργούν  τα δημοτικά συμβούλια όπως οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και οι δήμοι,  να ελέγχονται ασφυκτικά από το Κεντρικό Κράτος. Ενώ ο ίδιος λειτουργεί όπως ο λύκος της λαϊκής παροιμίας, που χαίρεται στην αναμπουμπούλα.

Προφανώς δεν έχει ακόμη αντιληφθεί ότι είναι πρωθυπουργός μιας ευρωπαϊκής χώρας, και όχι της Βενεζουέλας. 

Δεν έχει ακόμη αντιληφθεί, ότι στην Ευρώπη ευημερούν τα κράτη και οι κοινωνίες που προωθούν την αποκέντρωση και την αυτοδιοικητική διακυβέρνηση, που επιτρέπουν στις εκλεγμένες ηγεσίες των δήμων, να μπορούν να εφαρμόζουν το πρόγραμμα για το οποίο ψηφίστηκαν. Αυτό το μοντέλο είναι δημοκρατία. 

Το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» ανέδειξε το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης και πίσω από τα ευγενικά χαμόγελα του κ πρωθυπουργού κρύβεται η πιο αντιδημοκρατική, καθεστωτική νοοτροπία που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Ας ψάξει ο κ. Πρωθυπουργός στα στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης του, τους εκπροσώπους του διεφθαρμένου κατεστημένου. Τους πραγματικούς υπηρέτες των συμφερόντων των δανειστών της χώρας και της υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας της. Αυτούς  που ξεπουλούν πίσω από κλειστές πόρτες, το όνομα της Μακεδονίας.

Εμείς δεν θα ανεχθούμε άλλο τις προσβολές και τις ανήθικες επιθέσεις, της πιο ανίκανης και διεφθαρμένης κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα.

Να γνωρίζει ο κ. Πρωθυπουργός πως όσα εκλογικά συστήματά κι αν αλλάξει, ένα πράγμα δεν θα μπορέσει να αλλάξει: το εκλογικό αποτέλεσμα και την επερχόμενη ήττα του. 

Όση λάσπη και να ρίξει, δεν θα καταφέρει να απαξιώσει την αυτοδιοίκηση, το μόνο θεσμό που στήριξε πραγματικά τους πολίτες στα χρόνια της κρίσης.

Και για να έχετε πληρέστερη ενημέρωση παρακολουθείστε και την ομιλία του κ. Τσίπρα στην Κ.Ε. του κόμματός του: