sepolia logo

Αναδημοσιεύουμε ένα άρθρο από τον ιστότοπο της δημοτικής παράταξης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα», που θίγει τις τελευταίες εξελίξεις με την Κιβωτό του Κόσμου και τις πιθανές ευθύνες της δημοτικής Αρχής.

 Υπάρχουν πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας που ζούνε στις χαραμάδες της Αθήνας. Γι αυτούς τους ανθρώπους υπάρχει η Κιβωτός. Η Κιβωτός δεν είναι απλώς μία οργάνωση. Δεν είναι απλώς μια κοινωνική δομή. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Ένας ολόκληρος κόσμος ο οποίος είναι χτισμένος λιθαράκι λιθαράκι για να δίνει αγάπη, να δίνει στοργή, να δίνει φροντίδα στα παιδιά και ψυχή της Κιβωτού είναι ο ιδρυτής της, ο πατέρας Αντώνιος και βεβαίως η πρεσβύτερα του»,τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων, Μπακογιάννης, κατά μια επίσκεψη του στην Κιβωτό. Και συνέχισε: «τους χρωστάμε την ευγνωμοσύνη μας, τους χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ τους χρωστάμε όμως και κάτι παραπάνω, την έμπρακτη βοήθεια μας. Συζητήσαμε για παράδειγμα για το πώς θα μπορούσε ο Δήμος της Αθήνας σε συνεργασία με την Κιβωτό να δουλέψει στον δημόσιο χώρο της γειτονιάς. Μιας γειτονιάς πονεμένης η οποία αντιμετωπίζει παρά πολλά προβλήματα. Συζητήσαμε για το πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε έμπρακτα-όχι στα λόγια-σε πάρα πολλές δράσεις αλληλεγγύης. Το μήνυμά είναι ότι μπορούμε αλλά η λέξη κλειδί είναι το Μαζί.

Κώστας Μπακογιάννης, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, 4/2019

Μάλλον θα έπρεπε να κάνει λίγο κράτει ο δήμαρχος Αθηναίων στα παχιά και μεγάλα λόγια, κάτι που μάλλον η αναζήτηση ψήφων και η ανάγκη για τσάμπα διαφήμιση του απαγορεύουν. Όμως και η ιστορία με τον παιδοβιαστή Μίχο δείχνει ότι δεν ξέρεις ποτέ τι ξημερώνει.

Ένας ζόφος απλώνεται
Από τη μια το ζεύγος Μίχου που η σύζυγος του κοσμούσε το δ.σ. του Δημοτικού Βρεφοκομείου, και από την άλλη ο παπά-ΜΚΟ Αντώνιος με πρόεδρο της ΜΚΟ τη σύζυγο του. Το ερώτημα του πώς τυχαίνει και όλοι αυτοί της κεντρικής και τοπικής εξουσίας να νταραβερίζονται με αυτούς τους τύπους προκύπτει αβίαστα.

Από την άλλη η γειτονιά του Κολωνού εδώ και καιρό βρίσκεται στο προσκήνιο της δημοσιότητας, όχι για τις ελλείψεις σε υποδομές (αγωγούς ομβρίων, πεζοδρόμια, άσφαλτοστρώσεις, σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, αθλητικούς χώρους, πολιτιστικά κέντρα, πετσοκομμένα δέντρα), αλλά για τη σαπίλα που αποπνέουν τα «ευαγή ιδρύματα» του συστήματος, τα οποία φύτρωσαν στις πιο φτωχοποιημένες γειτονιές της Αθήνας.

Αντί για όλα αυτά ποτέ δεν έχουμε δει τον κ. δήμαρχο μια φορά έξω από τον ΟΑΕΔ, στα γραφεία ενός σωματείου ντελιβεράδων, μαγείρων, σερβιτόρων, εργατριών ιματισμού και να τους πει μερικά λόγια, να κατέβει σε μια συγκέντρωση-απεργία, σε μια διαδήλωση κατοίκων που διαμαρτύρονται και διεκδικούν για το πράσινο-τις υποδομές των γειτονιών τους κ.λπ.

Σαφώς γνωρίζουμε ότι «αλλού ταγμένος», πάντα με τη «σωστή πλευρά της ιστορίας», με όλους τους «ταγούς του έθνους», αλλά και με κάθε διεθνές ακροδεξιό κατακάθι, από τον Ζελένσκι και τον Γουαιδό έως τον Χέρζογκ, όλα όμως έχουν το τίμημα τους.

Η δημαρχία Μπακογιάννη οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για το αν υπήρξε και οικονομική συνδιαλλαγή με την πρώην διοίκηση της Κιβωτού και αποφάσεις για οικονομική ενίσχυση της ΜΚΟ από τα λεφτά των δημοτών. Με ποιες αποφάσεις και πόσα χρήματα, όταν στη γύρω περιοχή η φτώχεια περισσεύει και ο κόσμος πνίγεται με τα πρώτα πρωτοβρόχια.

Εκκρεμεί επίσης να δοθούν στη δημοσιότητα τυχόν αποφάσεις από σχολικές επιτροπές και κεντρικές υπηρεσίες του δήμου που είχαν οικονομικά πάρε-δώσε με τον φίλο και στέλεχος της παράταξης του, Μίχο.