sepolia logo

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος γονέων που έχουν παιδιά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων καταγγέλλει την κατάσταση στους σταθμούς σε συνθήκες πανδημίας και αναφέρεται σε γεγονός που συνέβη στον παιδικό σταθμό της Σιώκου.

Διαμαρτυρόμαστε για το πλαίσιο λειτουγίας των Παιδικών Σταθμών στο Δήμο Αθηναίων, τη σχεδόν παντελή απουσία ουσιαστικών μέτρων πρόληψης και προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού και τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και υποδομών.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:

    Την Δευτέρα (9/11ου) στον Παιδικό Σταθμό της οδού Σιώκου στα Σεπόλια γονείς που πήγανε να αφήσουν τα μικρά παιδιά τους μάθανε εκείνη τη στιγμή (!) πως ένα ολόκληρο τμήμα δε θα λειτουργήσει γιατί οι δύο βρεφονηπιοκόμες που το κρατάνε πήρανε άδεια ειδικού σκοπού. 

Ταυτόχρονα, ένα τμήμα μπορεί να λειτουργεί μόνο μέχρι τις 14:00 και μάλιστα με ΜΟΛΙΣ ΜΙΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟ για 17 μικρά παιδιά, ενώ ένα άλλο μπορεί να λειτουργεί μέχρι τις 15:00.

Είναι προφανές ότι το πρόβλημα δεν δημιουργείται από την άδεια που θα πάρει κάποιος/α εργαζόμενος/η γιατί αυτό είναι ανάγκη και δικαίωμα που στηρίζουμε.

Όμως είναι μεγάλη η ευθύνη της Κυβέρνησης, της Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης του ΔΒΑ που εδώ και 8 μήνες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ για να λειτουργούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί φυσιολογικά και με όρους προστασίας της υγείας των μικρών παιδιών και των οικογενειών και του προσωπικού.

ΛΕΙΠΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ αλλά εδώ και 8 μήνες δεν έχουν κάνει τίποτα για να υπάρχει επάρκεια!

ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΙΘΟΥΣΕΣ & ΥΠΟΔΟΜΕΣ αλλά εδώ και 8 μήνες δεν έχουν κάνει τίποτα για να βρεθούν λύσεις!

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ αλλά εδώ και 2,5 μήνες που λειτουργούν οι Σταθμοί δεν έχει γίνει ούτε ένα test προληπτικά, ούτε καν δειγματοληψία, ενώ θα έπρεπε να γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα test σε μικρά παιδιά και προσωπικό.

Κύριοι και κυρίες της Διοίκησης του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών,

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ καταθέσει ως Σύλλογος, αλλά και μεμονωμένοι γονείς με επιστολές τους, αιτήματα και ερωτήματα αλλά δεν έχετε υλοποιήσει ΤΙΠΟΤΑ και ούτε καν μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε στις εύλογες ανησυχίες!

ΜΕ ΠΑΧΙΑ & ΑΝΟΥΣΙΑ ΛΟΓΙΑ, ΜΕ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

ΔΕ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ!

Όλους τους τελευταίους μήνες, οι γονείς καλούμαστε να σηκώσουμε το βάρος της ευθύνης για την πανδημία και τα μέτρα προστασίας, την πίεση από τις εργασίες μας και τη μείωση εισοδημάτων, την προφύλαξη των παππούδων, των γιαγιάδων και των ευπαθών ομάδων αλλά την ίδια ώρα αυτά αποδεικνύεται ότι δεν είναι αρκετά!

ΩΣ ΕΔΩ!

Πάρτε μέτρα τώρα πριν να είναι πολύ αργά!

Οι ανάγκες των παιδιών μας δεν είναι «κόστος» που πρέπει να αποφευχθεί!

  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων test στους Παιδικούς Σταθμούς με ευθύνη της κυβέρνησης!
  • ΑΜΕΣΑ, ΤΩΡΑ προσλήψεις παιδιάτρων σε όλους τους παιδικούς σταθμούς!
  • ΑΜΕΣΑ, ΤΩΡΑ προσλήψεις όλου του αναγκαίου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή δουλειά ώστε να διασφαλίζονται οι απαιτούμενοι όροι υγιεινής και ασφάλειας!
  • Να λυθούν ΤΑΧΥΤΑΤΑ τα διάφορα προβλήματα (υποδομής, εξοπλισμού, αιθουσών) σε Παιδικούς Σταθμούς!
  • Να απαλλοτριωθούν κατάλληλοι χώροι για τη δημιουργία ή κατασκευή νέων Παιδικών Σταθμών!
  • Μείωση της αναλογίας παιδιών και παιδαγωγών στους παιδικούς σταθμούς και δημιουργία ολιγομελών τμημάτων για την αποφυγή του συγχρωτισμού στην τάξη, στο παιχνίδι, στη σίτιση, στον ύπνο και τις δραστηριότητες στην αυλή!
  • Χορήγηση με επάρκεια όλων των απαιτούμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας, για τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών!

Καλούμε τους γονείς να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους! Θα πρέπει να ενημερώνεται άμεσα ο Σύλλογος και το ΔΣ σε κάθε περίπωση, για κάθε πρόβλημα που προκύπτει και συλλογικά να παρεμβαίνουμε.