sepolia logo

Η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Ακαδημίας Πλάτωνος - Σεπολίων με ανακοίνωσή της σχολιάζει την κατάσταση του πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνος και απαιτεί την αντικατάσταση των οργάνων γυμναστικής που αφαιρέθηκαν αλλά και το άνοιγμα όλων των γηπέδων στην ευρύτερη περιοχή της 4ης δημοτικής κοινότητας.

Με άλλη επίσης ανακίνωσή της καλεί σε συνέλευση - ενημέρωση των κατοίκων για τις ξελίξεις σχετικά με το πάρκο.

Την Τρίτη 2/3, περνώντας από το πάρκο, με αγωνία παρακολουθήσαμε την αφαίρεση (από το Δήμο) του δίζυγου, που βρίσκεται πιο κοντά στην είσοδο, με αποτέλεσμα, να παραμένουν μόνο τα δύο μονόζυγα που βρίσκονται πιο κάτω.

Η αιτιολόγηση ήταν ότι τα συγκεκριμένα όργανα είναι σκουριασμένα και πολλών χρόνων, με αποτέλεσμα να αποτελούν κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα όσων τα χρησιμοποιούν.

Αυτό είναι αλήθεια.
Πράγματι, τα σίδερα γυμναστικής ήταν σκουριασμένα και παλαιωμένα και κάλλιστα θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποιο ατύχημα.

Ο Δήμος έχει αδιαφορήσει εδώ και πολλά χρόνια για τη συντήρηση του πάρκου μας και όλου του εξοπλισμού που διαθέτει. Ξεχαρβαλωμένα παγκάκια, σκουριασμένα σίδερα, παρατημένες παιδικές χαρές και κακοσυντηρημένες μπασκέτες. Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει το πάρκο μας να πλημμυρίζει ακόμα και για μία ολόκληρη μέρα, σε περιπτώσεις βροχής. .

Στην ερώτηση, όμως, πότε θα αντικατασταθούν, η απάντηση ήταν αβέβαιη αφήνοντας υπονοούμενα για μεγάλο χρονικό διάστημα (ακόμη και ενός χρόνου).Ακόμη σημαντικότερο το ότι οι εταιρείες θα κληθούν από το δήμο για να αναδιαμορφώσει το χώρο του Πάρκου-τι θα σημάνει αυτό για τον ελεύθερο-δημόσιο χαρακτήρα του και την προσβασιμότητα όλων μας σε αυτό;

Ειδικά μέσα στην καραντίνα και μέσα στις δύσκολες συνθήκες που όλοι και όλες βιώνουμε στον καιρό της πανδημίας, το πάρκο γίνεται ο κυριότερος χώρος που φιλοξενεί τις ζωογόνες και απαραίτητες για την σωματική και ψυχική μας υγεία δραστηριότητες, όπως η βόλτα, η γυμναστική και η επαφή με το ελάχιστο πράσινο μέσα στο τσιμεντένιο χάος της Αθήνας.

Μεγάλο κομμάτι των κατοίκων της γειτονιάς μας, και κυρίως η νεολαία, χρησιμοποιούμε καθημερινά τα όργανα γυμναστικής στο πάρκο για τη σωματική μας άσκηση.
Μην ξεχνάμε, μάλιστα, και την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης και του Δήμου, να κρατάνε τα γήπεδα των γειτονιών μας κλειστά.

Έχουμε δει και το προηγούμενο διάστημα, πως όταν διεκδικούμε κάτι συλλογικά και οργανωμένα στη γειτονιά μας, το κερδίζουμε (βλέπε άνοιγμα του πάρκου μας στην προηγούμενη καραντίνα).

Οργανωνόμαστε στη γειτονιά μας και παλεύουμε συλλογικά

Απαιτούμε από το Δήμο:

-την ΑΜΕΣΗ αντικατάσταση των οργάνων γυμναστικής που αφαιρέθηκαν από το πάρκο χωρίς αυτό να αποτελέσει άλλοθι για την εμφάνιση κάποιου καλοθελητή επενδυτή που πρόθυμα θα βάλει χέρι στο Πάρκο

-το άνοιγμα των γηπέδων στη γειτονιά μας. (Στην Κάδμου, στον Αη- Γιώργη, στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα, στο Πάρκο και στον Τρίτωνα.

-την τοποθέτηση επιπλέον οργάνων γυμνασικής και στα δυο Πάρκα

Λεφτά για τους δημόσιους χώρους της γειτονιάς μας!

 

και η ανακοίνωση - πρόσκληση σε συνέλευση την Κυριακή 7 Μαρτίου στις 11:30 το πρωί.

ls sigkentrosi 7 3 2021 parko akad platonos th