Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Έργο υπογειοποίησης σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια - Φωτογραφίες 4 Οκτωβρίου

04-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Προχώρησαν αρκετά οι εργασίες, από τότε που είχαμε τελευταία φορά δημοσιεύσει φωτογραφίες στις 2/5/20, από το έργο της υπογειοποίησης των...

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Υπογειοποίηση γραμμών στα Σεπόλια - Δυό χρόνια «εργασιών» για να έχει καλυφθεί μόλις το 0,9% του έργου

25-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Απογοητευτική είναι η κατάσταση με το έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια. Ποιός έχει την ευθύνη για το...

Σε ποιόν θα κόψει κλήση η δημοτική αστυνομία γι αυτό το πεζοδρόμιο;

02-10-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πολύ καλά κάνει η δημοτική αστυνομία και κόβει κλήση σε όποιον παρκάρει σε πεζοδρόμιο. Αλλά γι αυτό το πεζοδρόμιο σε...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

ΑΝΤΙΝΕΑ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

29-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο κινηματογράφος «Αντινέα» κι αυτός στα σύνορα των Σεπολίων, όπως και η ΔΩΡΑ, βρισκόταν στην Λιοσίων 205 και διένυσε μια...

Ακόμα χωματόδρομος στην Μανιτάκη στα Σεπόλια

04-11-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πόσα χρόνια ακόμα θα παραμείνει χωματόδρομος ένα κομμάτι 20 μέτρων το πολύ στην οδό Μανιτάκη στα Σεπόλια;

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» για ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

04-11-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» απάντησε σε ερώτημά μας σχετικά με τις θέσεις της για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων...

powered by social2s

Σε γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του την Κυριακή 18 Μαρτίου για να συζητήσουν τα σημαντικά προβλήματα των παιδικών σταθμών, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων που έχουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων.

Αναλυτικά η πρόσκληση:

 

Αγαπητοί γονείς - κηδεμόνες,

Σας καλούμε στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Συλλόγου μας την ΚΥΡΙΑΚΗ, 18 ΜΑΡΤΗ στις 11 π.μ. στην αίθουσα ΠΑ.Σ.Α.Σ ΔΕΗ (Αριστοτέλους 11-15, 5ος όροφος), για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για τη δράση μας για όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν στην προσχολική αγωγή των παιδιών μας. Στο χώρο της Συνέλευσης έχουμε φροντίσει να υπάρχει δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά.

Ο Σύλλογος Γονέων έχει κάνει δυο παρεμβάσεις στο ΔΣ του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών (ΔΒΑ) απαιτώντας λύσεις και απαντήσεις σε μια σειρά ζητήματα, όπως η έλλειψη προσωπικού, τα τροφεία, οι συνθήκες στους παιδικούς σταθμούς κ.λπ, μετά και από καταγγελίες που δεχτήκαμε από γονείς. Στο μεταξύ η πρόσφατη έγκριση του νέου κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, για την εναρμόνιση της λειτουργίας τους με τη σχετική κυβερνητική απόφαση (ΦΕΚ 4249/5-12-2017), από το ΔΒΑ, όχι μόνο δεν εξασφαλίζει το δικαίωμα και την ανάγκη όλων των παιδιών για δημόσια, δωρεάν, σύγχρονη προσχολική αγωγή, αλλά θέτει και επιπλέον εμπόδια από τα ήδη υπάρχοντα.

Πιο συγκεκριμένα:

Καταργείται η αυτόματη επανεγγραφή βρεφών και νηπίων και πλέον η επανεγγραφή «θα υπάγεται στο σύστημα μοριοδότησης».
Παραμένουν τα τροφεία, αλλά και η απειλή πως «καμιά αίτηση επανεγγραφής δεν θα εγκρίνεται, εάν υπάρχει οφειλή οικονομικής συμμετοχής».
Στο νέο κανονισμό δεν προβλέπεται κονδύλι του ΔΒΑ για πρόσθετες, πλην όμως αναγκαίες, παιδαγωγικές δραστηριότητες (επισκέψεις σε Μουσεία, θεατρικές παραστάσεις κλπ) στο πλαίσιο λειτουργίας των Σταθμών.
Αντίστοιχα, δεν εξασφαλίζεται η δωρεάν μεταφορά των παιδιών με μέσα των Σταθμών - και μάλιστα στον μεγάλο σε έκταση Δήμο της Αθήνας - αντίθετα αναφέρεται πως σε τέτοια περίπτωση «το κόστος είναι ανεξάρτητο από τα τροφεία», δηλαδή επιπλέον κι επιβαρύνει τους γονείς.
Η προβλεπόμενη αναλογία παιδιών - παιδαγωγών (2 παιδαγωγοί και 1 βοηθός ως 12 βρέφη - 1 παιδαγωγός και 1 βοηθός ως 25 νήπια), όχι μόνο είναι «πίσω» από τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις δεν τηρείται, όπως καταγγέλλουν γονείς στο σύλλογό μας.
Θεωρούμε απαράδεκτο να μην προβλέπεται ξεκούραση/ύπνος το μεσημέρι στα τμήματα των νηπίων (δηλαδή για παιδιά από 2,5), επειδή δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και να αντιμετωπίζεται αυτή η ανάγκη ως «κόστος».
Επιπλέον, ενώ οι Σταθμοί χρηματοδοτούνται για τα παιδιά μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ με πολύ μεγαλύτερα ποσά σε σχέση με τα τροφεία της χρονιάς, το ΔΣ του ΔΒΑ ζητάει από τους γονείς που πήραν ΕΣΠΑ στη β' διαλογή (Οκτώβρη) να πληρώσουν τροφεία για το μήνα Σεπτέμβρη!

Για όλα τα παραπάνω σας καλούμε να συζητήσουμε στη Γενική Συνέλευση, να μας μεταφέρετε τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στους παιδικούς σταθμούς των παιδιών σας και να οργανώσουμε νέες παρεμβάσεις. Εμείς, οι γονείς καικηδεμόνες, είμαστε αυτοί που πρέπει να μπούμε μπροστά για να εξασφαλίσουμε καλές συνθήκες προσχολικής αγωγής για τα παιδιά μας!

Απαιτούμε:

Κανένα παιδί εκτός βρεφικών και παιδικών σταθμών. Να γίνονται δεκτές όλες οι αιτήσεις, οι επιλαχούσες και οι εκπρόθεσμες. Να δημιουργηθούν νέα τμήματα ώστε όλα τα παιδιά να έχουν μια θέση.
Αμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και εξειδικευμένου προσωπικού. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Σύγχρονους, ασφαλείς, δημόσιους και δωρεάν βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά. Να καταργηθούν τα τροφεία
Να καλύπτεται το κόστος των επιπλέον παιδαγωγικών δραστηριοτήτων από το ΔΒΑ. Δωρεάν μεταφορά από και προς τους σταθμούς.
Να προβλέπεται μεσημεριανή ξεκούραση για τα νήπια και να διαμορφωθούν οι κατάλληλες υποδομές σε κάθε σταθμό.
Tα κονδύλια από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ να εντάσσονται στον κρατικό προϋπολογισμό και από εκεί να διατίθενται στην επαρκή χρηματοδότηση της Προσχολικής Αγωγής, για την ίδρυση περισσότερων δημόσιων παιδικών σταθμών σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές, τον εξοπλισμό τους και την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑ ΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΛΕΝΗ ΜΑΪΛΗ

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"