sepolia logo

Στην σημερινή (16/3) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας κατατέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» κ. Ρήγα Αξελό, πρόταση για παράταση της θητείας της προσωρινή διοίκησης του Γηροκομείου Αθηνών.

Να θυμίσουμε ότι η προσωρινή διοίκηση έχει ορισθεί από τον Δήμο Αθήνας μετά την διαπίστωση σωρείας πράξεων ατασθαλίας και κακοδιοίκησης από την προηγούμενη διοίκηση και την επέμβαση της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Αξελός, υπογράμμισε τους κινδύνους που υπάρχουν ακόμη, παρά το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει η προσωρινή διοίκηση για την εξυγίανση και την ανασυγκρότηση του Γηροκομείου Αθηνών. Σε άλλη βάση μιλώντας, ο κ. Κωνσταντίνου από την παράταξη «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας» ζήτησε την υπαγωγή του Γηροκομείου στο Υπουργείο Υγείας.

Απαντώντας ο κ. Καμίνης υπενθύμισε ότι η εντολή διορισμού της προσωρινής διοίκησης ήταν να οδηγήσει σε εκλογές το σωματείο, από το οποίο εκλέγεται η διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών. Ακόμη, επισήμανε ότι τα μέλη της διορισθείσας προσωρινής διοίκησης έχουν στοχοποιηθεί και μηνυθεί από το έκπτωτο διοικητικό συμβούλιο, ενώ τους έχει γίνει και καταλογισμός ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ για οφειλές παρελθόντων ετών στο ΙΚΑ. «Πώς θα τους ζητήσουμε να παραταθεί η θητεία τους; Πρέπει να εκλεγεί νέα διοίκηση που θα οδηγήσει το Γηροκομείο με ασφάλεια στο δρόμο που του αξίζει», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ