sepolia logo

Με ανακοίνωσή του ο Σ.Ε.Δ.Α. (Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων) καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν σε ορισμένα κτίρια που στεγάζονται υπηρεσίες του Δ.Α. με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή του κτιρίου στην Μαιζώνος 47, που στεγάζονται υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Η κατάσταση στις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει φτάσει στο απροχώρητο. 
Σήμερα, στην Υπηρεσία που στεγάζεται στο ισόγειο της Μαιζώνος 47, ένας πολίτης αποφάσισε να σπάσει με γροθιές το τζάμι της εισόδου επειδή δεν του άρεσε η απάντηση της Υπηρεσίας, ενώ στη συνέχεια γέμισε τον τοίχο δίπλα στην πόρτα με αίματα που έβγαζε με τα χέρια του μέσα από το παντελόνι του, απειλώντας με αυτά τους συναδέλφους.

da maizonos47 6

Φυσικά ούτε σκέψη για φύλαξη στο κτήριο, αλλά και στα υπόλοιπα κτήρια που στεγάζουν Υπηρεσίες με ανάλογο βαθμό επικινδυνότητας, από την Δημοτική Αρχή και την Διοίκηση του Δήμου, παρ’ όλες τις παρεμβάσεις του Συλλόγου. Ας μας πουν από τη Δημοτική Αρχή και τη Διοίκηση, ως πότε είναι διατεθειμένοι να αφήσουν απροστάτευτους τους συναδέλφους, οι οποίοι βρίσκονται σχεδόν καθημερινά αντιμέτωποι με ποινικούς και εν γένει επικίνδυνους προσερχομένους και είναι έρμαια απειλών, είτε λεκτικών είτε φυσικών με αιχμηρά αντικείμενα ή αίματα ή με εκτόξευση αντικειμένων εναντίον τους.

da maizonos47 5

Δεν σταματά εδώ όμως η περιπέτεια των συναδέλφων μας. Μιάμιση ώρα περίπου μετά, στον ίδιο χώρο (μιλάμε για την Υπηρεσία που επί έξι μήνες δεν είχε νερό, επειδή δεν ήταν πληρωμένη η ΕΥΔΑΠ από την ΔΑΕΜ, για την ίδια Υπηρεσία που λειτουργούσε χωρίς θέρμανση και με σπασμένο τζάμι τον χειμώνα) σημειώθηκε πτώση ενός από τα φωτιστικά της οροφής πάνω σε γραφείο με αποτέλεσμα ο χώρος να θυμίζει κάτι από βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ κρέμονται και ηλεκτροφόρα καλώδια όπως φαίνεται εμφανώς στις φωτογραφίες που παραθέτουμε. Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύμα, καθώς η συνάδελφος που εργάζεται στο συγκεκριμένο γραφείο είχε μόλις σηκωθεί δευτερόλεπτα πριν, για να μεταφέρει κάποια έγγραφα στο αρχείο.

da maizonos47 4

Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση οι επανειλημμένες ενημερώσεις προς τους υπεύθυνους του κτηρίου (ΔΑΕΜ) έχουν πέσει στο κενό της αδιαφορίας. Εκεί προφανώς έχουν πιο σημαντικά ζητήματα να ασχοληθούν, όπως οι συμβάσεις των εκατομμυρίων ευρώ με τον Δήμο. Βέβαια από τα έσοδα εκατομμυρίων δεν περισσεύει κάτι για να πληρωθούν λογαριασμοί νερού και να συντηρηθεί το κτήριο, ώστε να μην κατεδαφίζονται υλικά και κινδυνεύουν εργαζόμενοι και πολίτες.

da maizonos47 3da maizonos47 2

Κλιμάκιο του Συλλόγου παρευρέθηκε στο σημείο και στα δύο περιστατικά και κατά την παρουσία του εκεί δέχτηκε καταγγελία για τη κατάσταση του κτηρίου της Μαιζώνος 45 και του ισογείου της Μαιζώνος 47, μετά τον πρόσφατο σεισμό. Όπως γίνεται σαφές και από τις φωτογραφίες που κοινοποιούμε, το κτήριο εμφανίζει εμφανείς ρωγμές σε 3 κολώνες στον πρώτο όροφο της Μαιζώνος 45, ενώ και στον ημιόροφο υπάρχει εμφανής ρωγμή στον τοίχο χωρίς να είχε γίνει ως σήμερα έλεγχος από μηχανικό που να βεβαιώνει για την ασφαλή του χρήση. Στο δε ισόγειο της Μαιζώνος 47, σχεδόν κρέμονται φωτιστικά από την οροφή, ενώ έχουν εμφανή ανοίγματα οι τοίχοι και η οροφή σε αρκετά σημεία. Έπειτα από τηλεφωνική μας επικοινωνία, η αρμόδια υπηρεσία ανταποκρίθηκε και επιτέλους έγινε ένας πρώτος έλεγχος.

da maizonos47 1

Η αδιαφορία έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο, πρόκειται πλέον για εγκληματική αμέλεια και εμπάθεια ενάντια στους εργαζόμενους εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης. Πρωταθλητές στη σπουδή για απ’ ευθείας αναθέσεις όμως κατά τ’ άλλα».