sepolia logo

Ένα μεγάλο έργο που θα βελτιώσει την ασφάλεια των δρόμων της Αθήνας και θα αναβαθμίσει την εικόνα της πόλης ξεκινάει ο δήμος Αθηναίων.

Πρόκειται για παρεμβάσεις σε 120 δρόμους, συνολικής έκτασης 680.000 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.) και σε πεζοδρόμια 25.500 τ.μ. Οι εργασίες περιλαμβάνουν ασφαλτοστρώσεις, επισκευές πεζοδρομίων και επαναχρωματισμούς διαγραμμίσεων και ξεκινούν τον Ιούνιο.

Η αρχή του έργου καλύπτει περιοχές όπως τα Εξάρχεια, το Κουκάκι, ο Νέος Κόσμος, η Ακαδημία Πλάτωνος, τα Σεπόλια, η Λαμπρινή, τα Πατήσια το Παγκράτι, τα Πετράλωνα, το Κολωνάκι και ο Κεραμεικός, στις οποίες θα αποκατασταθούν συνολικά 454.000 τμ οδοστρώματος και 17.000 τμ πεζοδρομίων. Στον προγραμματισμό των εργασιών περιλαμβάνονται κομβικές οδοί όπως, Καραγεώργη Σερβίας, Χαρ. Τρικούπη, Εμμ. Μπενάκη, Καλλιδρομίου, Στουρνάρη, Καποδιστρίου, Μυλλέρου, Μαρασλή, Λυκούργου, Δημητρακοπούλου, Δόξα Πατρή, Δεληγιώργη, Βουτάδων, Θεσσαλονίκης, Τριών Ιεραρχών, Ορφέως, Νηλέως, Κωνσταντινουπόλεως, Αχαρνών, Σαρανταπόρου, Πάτμου, Λένορμαν και Αυλώνος.

«Σε ένα έτος από σήμερα 120 δρόμοι, σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, θα αποκτήσουν νέο ασφαλτοτάπητα» δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης επισημαίνοντας ότι «από την πρώτη ημέρα στον δήμο, για να κρατηθεί η Αθήνα όρθια, δουλέψαμε με προσήλωση για το νοικοκύρεμα των οικονομικών, ώστε στη συνέχεια να μπορούμε να προχωρήσουμε σε σημαντικά έργα υποδομής, σε μία πόλη που είχε για πολλά χρόνια εγκαταλειφθεί στην τύχη της. Το έλλειμμα των σχεδόν 50 εκ. ευρώ που βρήκαμε το 2010, το μετατρέψαμε σε πλεόνασμα 28 εκ. ευρώ το 2016, προϋπόθεση προκειμένου να υλοποιηθούν τέτοια μεγάλα έργα, που απαιτούν σημαντικούς πόρους από τον δημοτικό προϋπολογισμό. Σήμερα, τα έργα υποδομής έχουν ήδη ξεκινήσει και η αναβάθμιση του οδικού δικτύου είναι ένα από αυτά».

Ο δήμος Αθηναίων με κανονιστική του διάταξη προέβη σε σημαντική αυστηροποίηση των κυρώσεων σε δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις που, πραγματοποιώντας έργα, χωρίς προγραμματισμό, χωρίς μεταξύ τους συνεννόηση, χωρίς να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας, χωρίς να επισκευάζουν με τον κατάλληλο τρόπο τις φθορές, πολλές φορές ακόμη και χωρίς να έχουν την απαιτούμενη άδεια τομής ασφαλοτάπητα, συμβάλλουν στη συνεχή επιβάρυνση της κατάστασης στο οδικό δίκτυο της Αθήνας.

Στο τέλος του 2018, το έργο θα συνεχιστεί στις περιοχές της Κυψέλης και των Αμπελοκήπων, καλύπτοντας άλλα 228.000τμ δρόμων και 8.500τμ πεζοδρομίων, σε οδούς όπως Σούτσου, Βριλησσού, Τσαλδάρη, Παναγιωταρά, Λάμπρου Κατσώνη, Τριφυλλίας, Αρματολών-Κλεφτών, Τσόχα, Δορυλαίου, Αρκαδίας, Αγίου Μελετίου, Κυψέλης, Καυκάσου, Κοδριγκτώνος, Κερκύρας, Σπετσών, Μοσχονησίων, Αριστομένους και Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αστικής Υποδομής, Κατασκευών και Κτιριακών Έργων, κ. Γιώργο Χρ. Αποστολόπουλο «πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομών που υλοποιούμε στον δήμο Αθηναίων, συνολικού προϋπολογισμού 24.000.000 ευρώ. Είναι αξιοσημείωτο ότι κάθε χρόνο καλούμαστε να επισκευάσουμε φθορές σε περισσότερα από 3.000 σημεία στους δρόμους της πόλης».

Τρι, 08/05/2018 - 10:55