sepolia logo

Συνέντευξη στον ΣΚΑΙ παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα (4/4) ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας και αναφέρθηκε σε μία σειρά ζητήματα της επικαιρότητας για τους δημότες.

Σε σχέση με τον Μεγάλο Περίπατο, σημείωσε ότι δεν θα κάνει καμία παρέμβαση προσθέτοντας ότι δεν θα κάνει παρέμβαση ούτε σε εμβληματικούς δρόμους αν δεν έρθει σε συνεννόηση με τους καταστηματάρχες. Παράλληλα, προανήγγειλε αυξήσεις στα πρόστιμα για τα τραπεζοκαθίσματα.

Για το κλείσιμο της Βασιλίσσης Όλγας, ο κ. Δούκας ανέφερε ότι «θα ανοίξει, το πρόβλημα είναι ότι εκεί έχουν βρεθεί κάποια αρχαία. Ο σχεδιασμός είναι να υπάρχει ένας δρόμος ήπιας κυκλοφορίας να κυκλοφορούν αμάξια από το Μετς. Θα ανοίξει ένα ρεύμα και αν υπάρχει πίεση να ανοίγει κι άλλο. Η εικόνα που έχω από τους αρχαιολόγους είναι ότι οι εργασίες θα έχουν τελειώσει Ιούνιο – Ιούλιο».

Σε ό,τι αφορά τα τραπεζοκαθίσματα ο κ. Δούκας είπε ότι από τον Ιανουάριο έχουν γίνει 2000 έλεγχοι και πρόσθεσε ότι «στις 1000 περιπτώσεις ή δώσαμε πρόστιμο ή πήραμε τα τραπεζοκαθίσματα. Θα συνεχίσουμε τους ελέγχους και θα συζητήσουμε με τον κ. Λιβάνιο με αύξηση του προστίμου ώστε να μην επιστρέφουν τα τραπεζοκαθίσματα».

Για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του γηπέδου του Παναθηναϊκού ο κ. Δούκας ανέφερε ότι «πάρα πολλά χρόνια υπήρχε χρονοδιάγραμμα και δεν υπήρχε έργο. Υπήρχε υπουργός που είπε ότι το 2023 θα είναι το έργο έτοιμο και αν πάτε σήμερα με την κάμερα θα δείτε ότι υπάρχουν δέκα μέτρα μπάζα που πρέπει να καθαρίσουμε. Εμείς ανατάξαμε το έργο, έχω κι εγώ άγχος όπως οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού. Τρέχουμε την οικοδομική άδεια για να βγει και τρέχουμε την ιστορία με τα μπάζα, να κλείσει η επιπλέον χρηματοδότηση και το νομικό κομμάτι της για να βγουν τα μπάζα και να σκάψουμε. Μπουλντόζες θα μπουν γρήγορα. Υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση στα λόγια. Σου λένε υπάρχουν 115 εκατομ. για το γήπεδο μα δεν τα έχουμε διεκδικήσει, δεν είχε κατατεθεί ποτέ τεχνικό δελτίο. Σε ένα χώρο που θα γίνει ανάπλαση επιτρέπεται να υπάρχουν μπάζα και να ψάχνω χρηματοδότηση να κάνω την απορρύπανση και όλα αυτά σε τρεις μήνες».

Ερωτηθείς για το προηγούμενο χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε παράδοση του έργου το καλοκαίρι του 2026 απάντησε ότι «θα προσπαθήσει να δημιουργηθεί η απαραίτητη δυναμική για να πιάσουμε τις προθεσμίες».

Απαντώντας τέλος στην κριτική που έχει δεχθεί από μέλη της κυβέρνησης ο κ. Δούκας για τη φράση του «γκλομπ μπάτσου», είπε ότι επρόκειτο για τη φράση ενός κατοίκου που ο ίδιος επανέλαβε και όχι για δικό του χαρακτηρισμό.

Ο κ. Δούκας ανέφερε ότι γίνεται μια προσπάθεια πόλωσης και τοξικότητας γιατί οι υπουργοί να ασχολούνται με μία φράση επισημαίνοντας παράλληλα «έχω πάρα πολλές δουλειές να κάνω στην Αθήνα, φυτεύουμε δέντρα, σπάμε την ανασφάλεια και δεν είναι εικόνα αυτή αν θέλουμε και αγαπάμε και την πόλη μας αν είσαι και βουλευτής της Α’ Αθήνας να καταθέσεις ερωτήσεις στη Βουλή για να προχωρήσουν τα θέματα της καθημερινότητα».

Απαντώντας για το που αποδίδει τις αντιδράσεις ο κ. Δούκας τόνισε ότι «δεν τους αρέσει που κέρδισα στην Αθήνα και δεν τους αρέσει που η Αθήνα αλλάζει και προχωράει με μέτρα και δράσεις και θέλουν να δημιουργήσουν μια τοξικότητα για να μην προχωρήσει η πόλη μπροστά».

Ελπίζουμε μέσα στις τόσες δουλειές που έχει να κάνει ο δήμαρχος της Αθήνας, να μην είναι μόνο τα έργα βιτρίνας, αλλά και αυτά που αφορούν άμεσα στην καθημερινότητα των δημοτών. Καθαριότητα, φωτισμός, αξιοποίηση απαλλοτριωμένων χώρων και κυρίως έργα στην κατεύθυνση δημιουργίας κατάλληλων υποδομών στην πόλη.