sepolia logo

Σε ανακοίνωση - καταγγελία προχώρησε η δημοτική παράταξη Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, σχετικά με αναφορά διευθύντριας δημοτικού σχολείου προς το Υπουργείο Παιδείας, η οποία προηγουμένως, σύμφωνα με την ανακοίνωση, προσπάθησε να εμποδίσει την συνδικαλιστική δραστηριότητα της εκπαιδευτικού και πρώην εκπροσώπου της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο.

Εκτός από την ανακοίνωση της παράταξης όμως, δεκάδες σύλλογοι εκπαιδευτικών εξέδωσαν ψηφίσματα συμπαράστασης και καταγγελίας της αντισυνδικαλιστικής συμπεριφοράς της διευθύντριας του δημοτικού. Διαβάζουμε στον λογαριασμό της Ντίνας Ρέππα:

Δεκάδες ψηφίσματα στήριξης κι αλληλεγγύης, τα περισσότερα ομόφωνα... ΣΕΠΕ Αριστοτέλης, Μαγνησίας, Αθηνά, Αμαρουσίου, Περικλής, Κ. Σωτηρίου, Παρθενώνας, Αιγάλεω, Γληνός, Αργοσαρωνικός, Πλουμπίδης, Ηρώ Κωνσταντοπούλου, Ν. Σμύρνη, Ζ' Θεσσαλονίκης, Κορίνθου, Σύρου Τήνου Μυκόνου, Τρικάλων, Λαγκαδάς, Πρέβεζας, Ροδόπης, Δ. Αττικής, Α' Αθηνών, Τρίπολης, Νίκαιας, Ρόζα Ιμβριώτη, Β' ΕΛΜΕ Αθήνας, Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας, Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων, ΕΛΜΕ Λιοσίων Ζεφύρι Φυλής, ΕΛΜΕ Β' Εβρου, ΕΛΜΕ Φθιώτιδας, ΕΛΜΕ Καλλιθέας-Ν. Σμύρνης-Μοσχάτου, ΕΛΜΕ Χαλκιδικής, ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, Α' ΕΛΜΕ Αθήνας, ΕΛΜΕ Κέρκυρας, Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ΕΛΜΕ Φωκίδας, η ΠΕΝΕΝ...

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Α.Α.:

«Στο νέο σχολείο της αγοράς και της «αξιολόγησης» δεν χωράνε οι εκπαιδευτικοί που αγωνίζονται.

Βιώνουμε μια σκοτεινή περίοδο όπου η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας έχουν εξαπολύσει επίθεση στους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο, επιδιώκοντας να εγκαθιδρύσουν ένα καθεστώς έντονης τρομοκράτησης. Όμως καμμιά εξουσία δε μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμά στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς να αντιστέκονται ενάντια στις αντιλαϊκές, αντιεκπαιδευτικές πολιτικές. Η εξουσία στο πρόσωπο της διευθύντριας του 99ου Δημοτικού Σχολείου Ζημιανίτη Γ., πιστεύει ότι μπορεί να φιμώσει τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς που δεν σκύβουν το κεφάλι.

Η συγκεκριμένη, αφού προσπάθησε να παρεμποδίσει την ενημέρωση των εργαζόμενων από την εκπαιδευτικό και συνδικαλίστρια Ντίνα Ρέππα, μετά την αποχώρησή της τελευταίας από το σχολείο, προχώρησε σε μια κατάπτυστη και ψευδή καταγγελία προς τον γενικό γραμματέα του ΥΠΑΙΘ αλλά και προς μαθητές/ριες του σχολείου, ζητώντας την καταδίκη της για «ανάρμοστη συμπεριφορά».

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα καταγγέλλουμε τέτοιες πρακτικές ρουφιανιάς που πλήττουν το συνδικαλιστικό δικαίωμα και θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη διευθυντική εξουσία για να πλήξουν τους εκπαιδευτικούς και υπηρεσιακά!

Η Ντίνα δεν είναι μόνη.

Βρίσκεται στις καρδιές όχι μόνο των συναδέλφων της, αλλά και στις καρδιές χιλιάδων μαθητών/ριών και γονέων που τη γνώρισαν στα σχολεία της Αθήνας. Η Ντίνα βρίσκεται στις καρδιές των συντρόφων της στην Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, της δημοτικής κίνησης της οποίας ήταν επικεφαλής και δημοτική σύμβουλος και της οποίας συνεχίζει να είναι σήμερα ζωντανό και ενεργό μέλος.

Η Ντίνα βρισκόταν και βρίσκεται παντού όπου χτυπά η καρδιά του μαχόμενου κόσμου της εκπαίδευσης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της πόλης που ασφυκτιούν από τις πολιτικές της κυβέρνησης και του δήμου.

Όλες οι προσπάθειες δίωξης-ποινικοποίησης και «τιμωρίας» που εξυφαίνουν τα υπόγεια του Υπ. Παιδείας θα πέσουν στο κενό. Οι συνάδελφοι/ισσες και οι σύντροφοι/ισες της Ντίνας, καθώς και ο μαχόμενος κόσμος των λαϊκών γειτονιών της Αθήνας θα τους σταματήσουμε.

Η κατάκτηση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης δεν χαρίστηκε από καμμιά εξουσία, επιβλήθηκε με πολύχρονους και δύσκολους αγώνες χιλιάδων ανθρώπων που ύψωσαν το ανάστημά τους σε όλων των ειδών αυταρχικών, αντιδημοκρατικών και δικτατορικών κυβερνήσεων.

Οι μαχόμενοι συνδικαλιστές ήταν πάντα στο πλάι των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς. Αυτό δεν μπορεί να το καταργήσει κανείς, και τα διάφορα γρανάζια της εξουσίας θα πρέπει να το βάλλουν καλά στο μυαλό τους.

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης

Κάτω τα χέρια από την αγωνίστρια συνδικαλίστρια εκπαιδευτικό Ντίνα Ρέππα»