Όταν είδα αυτό το άρθρο κάπου στο διαδίκτυο το θέωρησα ένα ακόμα από αυτά τα τρολ άρθρα που κυκλοφορούν, μόνο και μόνο για να ανεβάσουν την επισκεψιμότητα κάποιου ιστότοπου.

Όταν το δοκίμασα όμως, διαπίστωσα ότι είχα κάνει λάθος.

Εστιάστε στη λευκή κουκκίδα στη μύτη, της κοπέλας ,για 15 δευτερόλεπτα περίπου. Στη συνέχεια, κοιτάξτε τον κενό χώρο που υπάρχει δίπλα στην εικόνα.

ofthalmapati1

Είδατε κι εσείς μιά κοπέλα να σχηματίζεται; Μάλλον πρόκειται για την ίδια αλλά με κανονικά χρώματα!


Αυτό το είδος οφθαλμαπάτης ονομάζεται «αρνητικό μετείκασμα» (negative afterimage). Οφείλεται στη λειτουργία των γαγγλιακών κυττάρων του ματιού, κύτταρα τα οποία αποστέλλουν μηνύματα στον εγκέφαλο κωδικοποιώντας ή αναγνωρίζοντας χρώματα από ζεύγη βασικών χρωμάτων (κόκκινο-πράσινο, μπλε-κίτρινο). Όμως, τα μάτια κουράζονται όταν κοιτάζουμε αρκετή ώρα συγκεκριμένες αποχρώσεις και μπορούν εύκολα να «ξεγελαστούν», με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια οφθαλμαπάτη σαν την παραπάνω.

 

Πηγή:Onmed.gr

Συντάκτης
Author: Antonis MitropiasEmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.