sepolia logo

Διάβαζα την ανακοίνωση της Αναγέννησης για την ανάγκη να προστατευθούν οι χελώνες και τα γατάκια στο ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ, το οποίο ανακοινώθηκε ότι γκρεμίζεται για να γίνει χώρος πρασίνου και αμέσως σκέφτηκα πόσο μονομερής είναι αυτή η ανακοίνωση....

Κανείς πια δεν υπολογίζει τις αρκούδες; Τις αρκούδες που έχουν πέσει σε χειμερία νάρκη μέσα στο ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ δεν τις σκέφτεται κανείς; Μα θα πουν μερικοί έξυπνοι ότι οι αρκούδες έχουν ξυπνήσει εδώ και καιρό από την χειμερία νάρκη τους. Ναι, αλλά όχι οι Σεπολιώτικες αρκούδες αδελφέ. Η αρκούδα ως γνωστόν, αποκτά ορισμένα από τα χαρακτηριστικά των κατοίκων των περιοχών στις οποίες ζουν. Οπότε οι Σεπολιώτικες αρκούδες αργούν να ξυπνήσουν ενώ μερικές δεν ξυπνούν και καθόλου. Μία τέτοια, με το που άνοιξε βλέφαρο στο παρατημένο σπίτι Μάχης Ιβαν και Αυλώνος και έμαθε ότι ακόμα ο Μητσοτάκης είναι στην κυβέρνηση, το ξανάκλεισε. Σου λέει, έτσι κι αλλιώς πεινασμένη θα μείνω, καλύτερα να κοιμάμαι. Μια άλλη ξύπνησε το δεκαπενταύγουστο από τις καμπάνες, τριγύρισε λίγες μέρες και την ξανάπεσε αρχές Σεπτέμβρη. Για τέτοια τεμπελιά μιλάμε, μπορεί και λίγη κρεβατοφιλία λόγω κατάθλιψης, οι Σεπολιώτικές αρκούδες. Βέβαια, παρ' όλα αυτά σπάνιο είδος είναι και πρέπει να προστατευθεί. Γι αυτό προσοχή τώρα που θα γκρεμίζεται το ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ. 
Τόμαθαν και από τον Αρκτούρο το νέο και θορυβήθηκαν. Ξέρετε, ο Αρκτούρος είναι αυτοί οι οικολόγοι που έχουν γκόμενες αρκούδες. Αυτοί λοιπόν ήδη μαζεύτηκαν έξω από το ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ και ζητάνε να μην κατεδαφιστεί το καταφύγιο της σπάνιας Σεπολιώτικης αρκούδας. Βγήκε στο μπαλκόνια και ο Π.Π. που μένει ακριβώς απέναντι και τους φώναζε, «άμα τις θέτε να τις πάρετε σπίτια σας βρε». Βέβαια αυτός τα φωνάζει αυτά σε όλους και με κάθε αφορμή, αλλά ένας οικολόγος που δεν τον ήξερε του απάντησε «εμείς τις φωνάζουμε, αυτές δεν έρχονται».

Μαζεύτηκαν και κάποιοι άλλοι από την οργάνωση #savethetrees και διαμαρτύρονταν που θα ξεριζωθούν τα δέντρα του ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ. «Μας θα βάλουμε άλλα, πιο παχιά και πιο μεγάλα» τους είπε ο Ντίνος, αλλά αυτοί ανένδοτοι επέμεναν ότι θέλουν τα δικά τους δέντρα και τον ρώταγαν αν ξέρει πως πονάνε τα δεντράκια όταν κόβονται.

Επίσης είχε μαζευτεί κι ένας άλλος μόνος του, διαχειριστής λέει από το Σεπόλια City, που απαιτούσε κι αυτός να μην γκρεμιστεί το ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ, γιατί μπορεί τώρα να μην είναι, αλλά αύριο σίγουρα θα χαρακτηριστεί μνημείο βιομηχανικής ιστορίας και πρότεινε μάλιστα να διατηρηθεί το κτίριο και να μετατραπεί σε κλειστό παιδότοπο και γύρω - γύρω πράσινο. Κάθε τρελός την τρέλα του.

Και κάποιοι της ορνιθολογικής επίσης μαζεύτηκαν και διαμαρτύρονταν, αλλά αυτοί κατά λάθος, γιατί νόμιζαν ότι επρόκειτο για κάποιο πουλί που θα χανότανε, ότι το ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ δηλαδή είναι ορθρογραφικό λάθος και το σωστό είναι το Κοροπούλι.

Κι ακόμα, μια άλλη μόνη της απαιτούσε να γκρεμιστεί τώρα η μάντρα του ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ. Αυτή τα είχε βάλει με όλες τις μάντρες της γειτονιάς, να μην μείνει καμιά όρθια.

Μια ομάδα φανατικών οπαδών του Ολυμπιακού, ζήταγε να σταματήσει πια ο Δήμαρχος να βάζει άλλο πράσινο στην πόλη.

Και βέβαια και η Αναγέννηση πιο πέρα μοίραζε μπύρες και έψηνε σουβλάκια για να γιορτάσει το χαρμόσυνο γεγονός. 

Τάβλεπε όλα αυτά ο Μπακογιάννης, που καθόταν μεταμφιεσμένος σε μια απόσταση από τα τεκταινόμενα και τάβαλε με τον Φοίβο και τις φαεινές του. «Σε έφερα απ' τα κατσάβραχα αγόρι μου να κάνουμε καμιά δουλειά σωστή κι εσύ θα με καταστρέψεις. Δεν θα αντέξει η καριέρα μου μετά το φιάσκο Μεγάλος Περίπατος να φορτωθώ και το φιάσκο ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ», του έλεγε. «Μη φοβού Κώστα» του είπε ο Φοίβος. «Πρώτον σου έχω πει να μην αναφέρεις ξανά την φράση Μεγάλος Περίπατος. Άστο να ξεχαστεί. Και δεύτερον μην ανησυχείς για την καριέρα σου. Σε έχει διαβεβαιώσει η Ντόρα ότι εσύ θα είσαι ο επόμενος. Και η ώρα πλησιάζει με τον άχρηστο. Κι όσο για το ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ πάλι μην σκέφτεσαι αρνητικά. Αν δεν μας βγει σε καλό, θα τα ρίξουμε όλα στον Καμίνη. Αυτός την πλήρωσε την απαλλοτρίωση το 2018, θα πούμε. Εμείς είμαστε απλώς αναγκασμένοι να γκρεμίσουμε». 

Φυσικά από την εμποροπανήγυρη δεν μπορούσε να λείπει και ο πρωτομάστορας της κατεδάφισης, ο Γιώργος μας το γειτονάκι. Σοβαρή πιθανότητα υπάρχει το πάρκο στο ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ, να ονομαστεί πάρκο Γαλανάκη, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε ο ίδιος, συγχαίροντας τον εαυτό του, για το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε στην ανάπλαση του χώρου. Το σίγουρο είναι ότι ο Γιώργος μας θα μπει πρώτος στο ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ κρατώντας ένα μεγάλο γκασμά, για να ρίξει την πρώτη γκασμιά και να επιβεβαιωθεί ο πρωταγωνιστικός ρόλος του στο γκρέμισμα. Εϊναι μάλιστα πολύ πιθανόν να γίνει και προτομή του συμπαθούς Γιώργου στην είσοδο του πάρκου. Αν και, κατά την ταπεινή μου γνώμη, καλύτερα θα ήταν να γίνει προτομή της Marina Stamatis, γιατί αφού ο Γιώργος, που έπαιξε τον μεγάλο ρόλο στην ανάπλαση, την ευχαριστεί, τότε αυτή, δεν μπορεί, θα έχει παίξει μεγαλύτερο ρόλο. Επίσης, θα είναι πολύ πιο όμορφο αισθητικά να μπαίνεις στο πάρκο και να βλέπεις την προτομή της Marina Stamatis από το να βλέπεις την προτομή του Γιώργου.
Βέβαια, όλα αυτά ελάχιστη σημασία έχουν, αν πειραχθεί έστω και το νυχάκι το μικρό μιας Σεπολιώτικης αρκούδας. Γι αυτό προσέχτε γκρεμιστιτζήδες.