Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.

77709fcc28b8e986cccc5fdfeb57ef9d
Pin It Button

Έχουμε δημοσιεύσει αρκετά άρθρα και ειδήσεις γύρω από το θέμα της ανέγερσης του μεγάλου Εμπορικού Κέντρου της Artume στον Κηφισό στο ύψος της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Κοινή συνισταμένη όλων όσων έχουμε δημοσιεύσει μέχρι σήμερα είναι ότι οι κάτοικοι αντιδρούν. Ή τουλάχιστον ένα μέρος τους αντιδρά. Και αυτοί που αντιδρούν δεν είναι μόνο από την Ακαδημία Πλάτωνος, αλλά και από τα Σεπόλια, το Περιστέρι και άλλες κοντινές περιοχές.

Για να εκφραστεί αυτή η αντίδραση έχει δημιουργηθεί και μια Συντονιστική Επιτροπή από τις διάφορες ομάδες, συλλογικότητες και φορείς της περιοχής.

Η αντίδραση εκφράζεται και στα κοινωνικά δίκτυα. Στο facebook έχει δημιουργηθεί η σελίδα Όχι στην ανέγερση Mall δίπλα στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Εκεί διαβάζουμε την παρακάτω ανακοίνωση, που συνοψίζει την άποψη της Συντονιστικής Επιτροπής:

19225420 172439626628349 4174916525236815979 N Sepolia Medium600 0

 

Πριν λίγες μέρες λάβαμε και ενημέρωση για την καμπάνια που διεξάγεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διεξαγωγής δημοψηφισμάτων Avaaz.org. Οι κάτοικοι καλούνται να εκφράσουν εκεί με την υπογραφή τους, την αντίθεσή τους στην κατασκευή του mall.

Μπορείτε να συμμετάσχετε στην ψηφοφορία πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://secure.avaaz.org/el/petition/Perifereia_Attikis_Dimos_Athinaion_YPPO_Syllogos_Ellinon_Arhaiologon_Ohi_Mall_stin_Akadimia_Platonos_nai_stin_anavathmis/

Οι διοργανωτές της ψηφοφορίας δημοσιεύουν το παρακάτω κείμενο - πρόσκληση, απαντώντας στο ερώτημα, γιατί είναι σημαντική η υπογραφή του καθενός:

 

Γιατί είναι σημαντικό;

Και αυτή η κυβέρνηση ξεπουλάει τα πάντα στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ανάπτυξη ονομάζεται η αύξηση της κερδοφορίας των πολυεθνικών, όπως της Arthume‐Black Rock που θα καταπατήσει τον αρχαιολογικό χώρο, στήνοντας μεγαθήριο 21 μέτρων στις παρυφές του και επιβαρύνοντας οικονομικά (μαγαζιά που θα κλείσουν σε Μπουρνάζι, Περιστέρι, Σεπόλια κ.τ.λ) περιβαλλοντικά (50,000 τετραγωνικά τσιμέντο), κυκλοφοριακά και πολιτιστικά τις γύρω περιοχές και όχι μόνο. Αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές οι πόλεις μας θα γίνουνε μοντέρνες φυλακές (που θα διαθέτουν Mall βέβαια). Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενισχύσετε την προσπάθεια με τη φυσική σας παρουσία. Ο συσχετισμός δυνάμεων στο πραγματικό πεδίο κρίνει αυτούς τους αγώνες και όχι οι υπογραφές από μόνες τους.

Τελευταίες δημοσιεύσεις