anel paraitiseis

Η επικεφαλής της ΑΝΕΛ στην 4η Δημοτική Κοινότητα Αθηνών Κατερίνα Αλεξοπούλου αλλά και ο τομεάρχης της ΑΝΕΛ Α Αθήνας Σπύρος Γκόρπας παραιτήθηκαν από τις θέσεις που κατείχαν αλλά και από μέλη της ΑΝΕΛ.

Την παραίτησή τους την αποδίδουν στην διαφωνία τους με την πολιτική της ΑΝΕΛ, έτσι όπως εκφράστηκε το τελευταίο διάστημα με την ψήφιση του μνημονίου και την στήριξη της κυβέρνησης.

Αναλυτικά οι επιστολές των δύο στελεχών της ΑΝΕΛ δημοσιεύονται στην συνέχεια.

Η επιστολή παραίτησης της Κατερίνας Αλεξοπούλου:

«Σε συνέχεια της παραίτησης μου που στάλθηκε τη Γραμματεία Περιφερειακών Οργανώσεων των ΑΝΕΛ ανακοινώνω δημόσια την αποχώρησή μου από τη θέση της Επικεφαλής Συμβουλίου Πυρήνα της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηνών, καθώς κι από μέλος του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Είναι σαφείς οι λόγοι της διαφοροποίησης μου από την ηγεσία του Κινήματος αλλά κι από την πολιτική που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση συνεργασίας από τις εκλογές της 25ης Γενάρη και μετά, με αποκορύφωμα το καταστροφικό για την πατρίδα μας τρίτο Μνημόνιο και τον εμπαιγμό του λαού με το δημοψήφισμα. Πέραν την υποκρισίας από μέρους της κυβέρνησης και τη υπερψήφισης από τους ΑΝΕΛ της μνημονιακής συμφωνίας με τους δανειστές, η μη τήρηση από τον Πάνο Καμμένο και το Κίνημα των περιβόητων "κόκκινων γραμμών", η έλλειψη σεβασμού στη ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος καθώς η απαράδεκτη ανεπάρκεια και προχειρότητα της συγκυβέρνησης στη διαχείριση των εθνικών ζητημάτων και της υπεράσπισης του λαού, σε συνδυασμό με την σχεδόν ολοκληρωτική σταδιακή μετατροπή των ΑΝΕΛ σε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ με οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Τόσο στις εκλογές όσο και στο δημοψήφισμα, ο λαός ψήφισε κατά των μέτρων λιτότητας, της διαπλοκής και διαφθοράς όχι προσώπων, αλλά του συστήματος συνολικά - ανεξάρτητα της ερμηνείας που θέλει να δίνει ο καθένας - .Αντί αυτού βρεθήκαμε εγκλωβισμένοι σε μια συνέχεια της πολιτικής που καταστρέφει τη χώρα μας τα τελευταία πέντε χρόνια, με τα κόμματα που μας έφεραν εδώ να διασφαλίζουν την εφαρμογή της μέσα από τη στήριξη της κυβέρνησης. Για λόγους πολιτικής αξιοπρέπειας και ηθικής, Παραμένω πραγματικά ανεξάρτητη Ελληνίδα και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι σταθερή στις προσωπικές μου αξίες και τα πιστεύω μου για την πατρίδα μου και τα παιδιά μου, χωρίς να δέχομαι να γίνομαι συνιστώσα κανενός. Ευχαριστώ, συναγωνιστές και φίλους

Και η αντίστοιχη επιστολή του Σπύρου Γκόρπα

«Μετά από 3 και πλέον χρόνια συνεπούς αγώνα, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, στηρίζοντας την Ιδρυτική Διακήρυξη και τις θέσεις του Κινήματος από διάφορες θέσεις με τελευταία αυτή του Τομεάρχη Α Αθηνών κατά τους 7 τελευταίους μήνες, δρώντας πάντα θεσμικά, ανεξαρτήτως των εκάστοτε δυσκολιών, δεν μπορώ πλέον να στηρίξω την πολιτική κατεύθυνση του Κινήματος.

Η Συμφωνία-Μνημόνιο με τους δανειστές που υπερψηφίστηκε από την ΚΟ των ΑΝΕΛ υπονομεύει και καταστρέφει την μακροπρόθεσμη προοπτική της χώρας,εξαθλιώνει τον λαό μας, συνεχίζει την αποτυχημένη πολιτική των τελευταίων 5 χρόνων, είναι υφεσιακή και αντιαναπτυξιακή, ισοπεδώνει την οικονομική δραστηριότητα, διαλύει τον παραγωγικό ιστό της χώρας και συνεχίζει την πολιτική εκχώρησης της Εθνικής Κυριαρχίας. Ένα Μνημόνιο που παραβιάζει και απαξιώνει ηθικά και πολιτικά την Ιδρυτική Διακήρυξη και τις μέχρι τώρα θέσεις των ΑΝΕΛ. Επιπλέον η πολιτική αυτή της Κυβέρνησης απαξιώνει αν όχι καταργεί τη λαϊκή εντολή των εκλογών του Ιανουαρίου και του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος.

Ακόμη και αν μπορούσα να αποδεχτώ εν μέρει την στάση αυτή, ως εντελώς προσωρινή, σαν τακτικό ελιγμό με τις δεδομένες συνθήκες, σίγουρα όμως δεν μπορώ να πειστώ ότι η προετοιμασία της χώρας, η επικαιροποίηση και προσαρμογή πολιτικών στις διαρκώς μεταβαλλόμενες εγχώριες και διεθνείς συνθήκες και η επεξεργασία εναλλακτικών λύσεων, θα γίνει τώρα όταν δεν άρχισε καν επί 5 μήνες. Ακόμη δε περισσότερο όταν δεν έχει γίνει καν αυτοκριτική για τις μεγάλες ευθύνες που αναλογούν στην κυβέρνηση για το διάστημα αυτό, όσο και αν αναγνωρίζεται η σημαντική συμβολή της στη διεθνοποίηση του ελληνικού ζητήματος και του ζητήματος του χρέους και οι αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετώπισε, για την στήριξη ή ανοχή στους Βαρουφάκηδες, την ολιγωρία και τις μεγάλες διαχειριστικές αδυναμίες, όσο και για την λανθασμένη πραγματοποίηση και διαχείριση του δημοψηφίσματος από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και του Πρωθυπουργού. Ούτε βεβαίως δίνουν έστω τώρα προοπτική, η απουσία συγκεκριμένης κυβερνητικής πλατφόρμας ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η έλλειψη της αναγκαίας στρατηγικής, τακτικής, λειτουργίας, οργάνωσης και διείσδυσης στην κοινωνία, των ΑΝΕΛ. Ούτε υιοθετώ την ζημιογόνα λογική της πλήρους σχεδόν ταύτισης με το ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων και με την ανοχή στην υπερψήφιση από τον κυβερνητικό εταίρο και άλλα κόμματα νομοσχεδίων όπως αυτό της ιθαγένειας.Συνένοχος και συμμέτοχος,στα παραπάνω και στην πολιτική που καταστρέφει τους Έλληνες και την προοπτική της χώρας, δεν επιθυμώ να γίνω.

Υποβάλλω λοιπόν για λόγους πολιτικής και προσωπικής ηθικής και αξιοπρέπειας, την παραίτηση μου από τη θέση του Τομεάρχη της Περιφέρειας Α Αθηνών, της Γραμματείας Περιφερειακών Οργανώσεων των ΑΝΕΛ και μέλος του Κινήματος. Εύχομαι να διαψευστώ για το καλό της πατρίδας. Ευχαριστώ για τους κοινούς αγώνες φίλους και συναγωνιστές. Σέβομαι τιμώ και υπολήπτομαι τους ίδιους με πριν τόσο από τους παραμένοντες, όσο και τους αποχωρήσαντες. Παραμένουμε σε κάθε περίπτωση ο καθένας από τη μεριά του, όλοι στην ίδια πλευρά, των αγώνων για την Ελλάδα. Παραμένω πιστός στις προσωπικές μου αρχές και αξίες. Παραμένω σταθερά στον Πατριωτικό Δημοκρατικό Χώρο πιστεύοντας στην ουσιαστική Ανατροπή των Μνημονίων, των αιτιών και των συνεπειών των πολιτικών τους, στον Ριζοσπαστικό και Κοινωνικό Φιλελευθερισμό, στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στην τιμωρία των υπευθύνων της οικονομικής, κοινωνικής και εθνικής κατάρρευσης , σε μια Εθνικά Κυρίαρχη Ελλάδα.»

 

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"