Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

Έργο υπογειοποίησης σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια - Φωτογραφίες 4 Οκτωβρίου

04-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Προχώρησαν αρκετά οι εργασίες, από τότε που είχαμε τελευταία φορά δημοσιεύσει φωτογραφίες στις 2/5/20, από το έργο της υπογειοποίησης των...

Υπογειοποίηση γραμμών στα Σεπόλια - Δυό χρόνια «εργασιών» για να έχει καλυφθεί μόλις το 0,9% του έργου

25-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Απογοητευτική είναι η κατάσταση με το έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια. Ποιός έχει την ευθύνη για το...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Σε ποιόν θα κόψει κλήση η δημοτική αστυνομία γι αυτό το πεζοδρόμιο;

02-10-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πολύ καλά κάνει η δημοτική αστυνομία και κόβει κλήση σε όποιον παρκάρει σε πεζοδρόμιο. Αλλά γι αυτό το πεζοδρόμιο σε...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

ΑΝΤΙΝΕΑ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

29-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο κινηματογράφος «Αντινέα» κι αυτός στα σύνορα των Σεπολίων, όπως και η ΔΩΡΑ, βρισκόταν στην Λιοσίων 205 και διένυσε μια...

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» για ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

04-11-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» απάντησε σε ερώτημά μας σχετικά με τις θέσεις της για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων...

Ακόμα χωματόδρομος στην Μανιτάκη στα Σεπόλια

04-11-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πόσα χρόνια ακόμα θα παραμείνει χωματόδρομος ένα κομμάτι 20 μέτρων το πολύ στην οδό Μανιτάκη στα Σεπόλια;

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής περνάει σε μία νέα σύγχρονη εποχή, έχοντας πάντα στο επίκεντρο των πολιτικών της, την ασφάλεια και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών»

 

 

kk1«Η Περιφέρεια Αττικής περνάει στην νέα εποχή ψηφιακής διακυβέρνησης και δίνει το στίγμα ότι προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πολιτών», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, εγκαινιάζοντας το νέο σύγχρονο κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας στην πλατεία Αμερικής, παρουσία του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη.

Στα εγκαίνια που τέλεσε ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων οι Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Ν. Πέππας,  Κεντρικού Τομέα  Γ. Δημόπουλος, Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης, ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Κ. Λογοθέτης, ο Γ. Διευθυντής της ΟΤΕ Ακίνητα Π. Καλιαμπέτσος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης Δ. Ηλιάδης, η Γ. Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού έργων και Υποδομών της Περιφέρειας Ε. Βελγάκη, ο Προϊστάμενος Σηματοδότησης της Περιφέρειας Π. Καρυώτης.

Το νέο κέντρο διαχείρισης της κυκλοφορίας & οδικής ασφάλειας αποτελεί την πιο σύγχρονη πρότυπη υπηρεσία του Ελληνικούkk2 Δημοσίου με εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις φωτισμού και εξοπλισμού, προσβασιμότητα και ασφάλεια  

των εργαζομένων. Ως αντικείμενο θα έχει μεταξύ άλλων την παρακολούθηση της κυκλοφορίας, τον εντοπισμό προβλημάτων και την εξεύρεση λύσεων, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Ήδη η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό τον κ. Πιερρακάκη  διαθέτει ήδη τα πρώτα ψηφιακά δεδομένα για τους πολίτες της Αττικής έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν δωρεάν πρόσβαση για έρευνα και μελέτη.

«Προτεραιότητά μας η βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας στην Αττική»

 

kk3«Αυτό είναι η Αρχή μιας αμφίδρομης σχέσης συνεργασίας για τη ψηφιακή διακυβέρνηση και την ηλεκτρονική κατάθεση δικαιολογητικών και την ηλεκτρονική παραλαβή πιστοποιητικών από τους πολίτες της Αττικής» ανέφερε ο κ. Πατούλης απευθυνόμενος στον κ. Πιερρακάκη και επισήμανε ότι το κέντρο αποτελεί ένα μόνο κρίκο στην αλυσίδα των έργων που θα δρομολογήσει η Περιφέρεια για τη βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας αλλά και την διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών. Σε αυτό το σημείο ανακοίνωσε ότι το απόγευμα στο Καλλιμάρμαρο θα παρουσιαστεί η πιο σύγχρονη διάβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μία καινοτόμο δράση στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας και της βιώσιμης κινητικότητας.

 

«Θέλουμε να είμαστε γρήγοροι, αποτελεσματικοί και επιτελικοί» σημείωσε και πρόσθεσε «Δημιουργήσαμε μέσα σε λίγους μόλις μήνες ένα υπερσύγχρονο κέντρο  που αναβαθμίζει  την οδική ασφάλεια και σε άμεση συνεργασία με  την Τροχαία έχει καθοριστικό ρόλο στην διαχείριση της κυκλοφορίας και την επίλυση του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος της Αττικής. Επιπλέον το νέο κέντρο μας θα έχει ουσιαστικό ρόλο στην άμεση ενημέρωση των χρηστών του οδικού δικτύου της Αττικής μέσω των ηλεκτρονικώνkk4 πινακίδων πληροφόρησης με μηνύματα για την οδική ασφάλεια αλλά και την πολιτική προστασία, επί 24ώρου βάσεως 365 μέρες το χρόνο. Ο κρατικός μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής  βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση. Τα δεδομένα του κέντρου αξιοποιούνται από τους συγκοινωνιολόγους μας για τη δημιουργία μελετών σκοπιμότητας και την υλοποίηση έργων υποδομής που έχουν πραγματικά ανάγκη πολίτες της Αττικής». Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας για τη συνδρομή, τους εργαζόμενους αλλά και τον ΟΤΕ που παραχώρησε το κτίριο και συμμετείχε στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση του έργου.

Ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης συνεχάρη τον Περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία και επισήμανε ότι σήμερα εγκαινιάζεται μία αλλαγή στη φιλοσοφία εξυπηρέτησης των πολιτών, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους συνέργειες έχουν εποικοδομητικά αποτελέσματα. «Ευελπιστούμε σε μία πιο στενή συνεργασία για να κάνουμε τη ζωή των πολιτών απλούστερη» τόνισε.

Την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής εξήρε και ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Γαβριήλ.

kk5Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νέο κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας, θα βρίσκεται σε καθημερινή βάση ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Κ. Λογοθέτης ο οποίος θα λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος των πολιτών με την Περιφέρεια, καταγράφοντας τα προβλήματα τους.

Ποιοι είναι οι σκοποί του κέντρου

 

1) Η παρακολούθηση της κυκλοφορίας και η υποδοχή των αιτημάτων των πολιτών για θέματα οδικής ασφάλειας έτσι ώστε έπειτα από αξιολόγηση από τους συγκοινωνιολόγους και τους μηχανικούς να πραγματοποιούνται οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο.

2) Η παρακολούθηση του Φόρτου των κεντρικών οδικών αρτηριών της Αττικής, των συνθηκών που μπορεί να προκαλέσουν τροχαίο ατύχημα και η άμεση επικοινωνία με την Τροχαία έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων.

3) Η διάθεση των πληροφοριών του κέντρου, τόσο στην Ελληνική Αστυνομία για την ασφάλεια των πολιτών, όσο και στους ενδιαφερόμενους επιστήμονες για έρευνα και συγκοινωνιακές μελέτες.

4) Η αναβάθμιση της Πλατείας Αμερικής μιας περιοχής που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καθώς το κέντρο ενισχύει την kk6αστυνόμευση της περιοχής και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, ενώ παράλληλα βελτιώνει τις υποδομές του τοπικού οδικού δικτύου από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του.

5) Παρακολουθεί τους φωτεινούς σηματοδότες όλης της Αττικής επί 24ωρου βάσεως, 365 μέρες το χρόνο και επεμβαίνει άμεσα σε περίπτωση βλάβης.

6) Παρακολουθεί τη στάθμη υδάτων στις υπόγειες οδικές σήραγγες.

7) Έχει σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση μαθητών και φοιτητών για την οδική ασφάλεια και τη βιώσιμη κινητικότητα καθώς είναι διαθέσιμο για επίσκεψη από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της Αττικής.

8) Αποτελεί κομβικό σημείο επικοινωνίας της Περιφέρειας Αττικής για θέματα οδικής ασφάλειας και συντονισμού των δράσεων στην Αττική και άμεση εποπτεία παραβάσεων σε κόμβους που η κυκλοφορία ρυθμίζεται από φωτεινή  σηματοδότηση.

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"