Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

Έργο υπογειοποίησης σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια - Φωτογραφίες 4 Οκτωβρίου

04-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Προχώρησαν αρκετά οι εργασίες, από τότε που είχαμε τελευταία φορά δημοσιεύσει φωτογραφίες στις 2/5/20, από το έργο της υπογειοποίησης των...

Υπογειοποίηση γραμμών στα Σεπόλια - Δυό χρόνια «εργασιών» για να έχει καλυφθεί μόλις το 0,9% του έργου

25-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Απογοητευτική είναι η κατάσταση με το έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια. Ποιός έχει την ευθύνη για το...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Σε ποιόν θα κόψει κλήση η δημοτική αστυνομία γι αυτό το πεζοδρόμιο;

02-10-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πολύ καλά κάνει η δημοτική αστυνομία και κόβει κλήση σε όποιον παρκάρει σε πεζοδρόμιο. Αλλά γι αυτό το πεζοδρόμιο σε...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

ΑΝΤΙΝΕΑ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

29-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο κινηματογράφος «Αντινέα» κι αυτός στα σύνορα των Σεπολίων, όπως και η ΔΩΡΑ, βρισκόταν στην Λιοσίων 205 και διένυσε μια...

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» για ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

04-11-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» απάντησε σε ερώτημά μας σχετικά με τις θέσεις της για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων...

Ακόμα χωματόδρομος στην Μανιτάκη στα Σεπόλια

04-11-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πόσα χρόνια ακόμα θα παραμείνει χωματόδρομος ένα κομμάτι 20 μέτρων το πολύ στην οδό Μανιτάκη στα Σεπόλια;

 

Διοίκηση Πατούλη στηρίζει με πράξεις τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη Δύναμη Ζωής και η επικεφαλής της κα Ρ. Δούρου, σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Logistic της Περιφέρειας Αττικής, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω : 

Πρώτον, λέει ψέματα η κα Δούρου όταν ισχυρίζεται ότι σήμερα η συγκεκριμένη κοινωνική δομή υπολειτουργεί . 

Η αλήθεια είναι ότι η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της, αξιοποιεί με συστηματικό τρόπο το Κέντρο. Με στοχευμένες καθημερινές παρεμβάσεις αποδεικνύει με πράξεις κι όχι με λόγια, ότι στέκεται με σεβασμό κι αξιοπρέπεια στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Δεύτερον, θα έπρεπε να γνωρίζει η κα Δούρου ότι  η έμπρακτη αλληλεγγύη δεν διαφημίζεται με δελτία τύπου γεμάτα ανακρίβειες,  ούτε μπορεί να αποτελεί «προϊόν» που προσφέρεται για μικροπολιτική εκμετάλλευση. 

Μαθήματα ανθρωπιάς κι ευαισθησίας, από παρατάξεις που στήριξαν την πολιτική τους διαδρομή κι ανέλιξη στην μικροκομματική εκμετάλλευση της αγωνίας κι ανασφάλειας των συμπολιτών μας, δεν δεχόμαστε. 

Τρίτον, η σημερινή Διοίκηση από την αρχή της θητείας της, το Σεπτέμβριο του 2019, αξιοποίησε το Κέντρο Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης, το οποίο φρόντισε να μας «κληρονομήσει» η προηγούμενη Περιφερειάρχης με μόλις μια υπάλληλο.

 Μια υπάλληλος για μια τόσο σημαντική δομή. Τόσο «μεγάλο» ήταν το ενδιαφέρον της κας Δούρου για τη συγκεκριμένη κοινωνική δομή , όσο μεγάλο όπως αποδεικνύεται είναι και το πλεόνασμα της υποκρισίας της. 

Η αλήθεια είναι ότι το Κέντρο Logistics δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα να ανταποκρίνεται με συνέπεια και αμεσότητα , από τον Σεπτέμβριο 2019 μέχρι και σήμερα , στα αιτήματα που δέχτηκε. 

Αναφέρουμε μεταξύ άλλων ότι :

1.Τους μήνες Σεπτέμβριο και Νοέμβριο του 2019, μετά από διαδοχικά αιτήματα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εστάλησαν προς τα ΚΥΤ Χίου, Κω, Λέρου, Λέσβου και το Φυλάκιο Έβρου, συνολικά 99 παλέτες(με 6.239 κλινοσκεπάσματα, 340 υπνόσακους, 189 οικογενειακές σκηνές 15 τετραγωνικών μέτρων, 600 σκηνές 4 ατόμων, καθώς και 20.694 είδη ατομικής υγιεινής και φροντίδας  βρεφών, 1067 είδη ένδυσης. 

2.Τον Νοέμβριο 2019, μετά από αίτημα του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Αμυγδαλέζας  εστάλησαν 2 παλέτες (με 2.104 είδη ατομικής υγιεινής και 557 είδη καθαρισμού).

3.Τον Δεκέμβριο 2019, μετά από αίτημα του Λιμεναρχείου Γυθείου, εστάλη 1 παλέτα (με 80 κλινοσκεπάσματα και 250 μάσκες μιας χρήσης).

4.Τον Οκτώβριο 2019 εστάλησαν στο «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ» - Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Μοσχάτου της «Αποστολής» 809 σχολικά είδη και 70 παιχνίδια.

5.Τον Δεκέμβριο του 2019 εστάλη σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες 1 παλέτα (με 28 είδη καθαρισμού, 62 είδη ατομικής υγιεινής και φροντίδας βρεφών, 61 παιχνίδια, 3 κλινοσκεπάσματα, 49 είδη ένδυσης κλπ

6. Τον Δεκέμβριο του 2019, μετά από αίτημα του ΑΤ Ν.Σμύρνης, εστάλη 1 παλέτα (με 603 είδη ατομικής υγιεινής, 29 είδη καθαρισμού και 12 είδη φαρμακευτικού υλικού).

Συσκευάσθηκαν και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες προς αποστολή 63 παλέτες προς τους σεισμοπαθείς  της Αλβανίας , εφόσον δώσει το «πράσινο φως» ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού της Αλβανίας.

7. Παράλληλα, έχουν ήδη συσκευασθεί και συντονίζεται η αποστολή 3 παλετών προς το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνας, καθώς και 2 παλετών προς τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες «ΑΜΥΜΩΝΗ». 

Όλες αυτές οι παλέτες περιέχουν πάνες παιδικές, πάνες ακράτειας, κλινοσκεπάσματα, είδη προσωπικής υγιεινής, στρώματα, κρεβάτια, πετσέτες, σκηνές, υπνόσακους, πλαστικά πιάτα –ποτήρια – μαχαιροπήρουνα.

8. Σήμερα είναι σε εξέλιξη η προετοιμασία 2 επιπλέον αποστολών προς το ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Αμυγδαλέζας και το ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου.

Τέλος, ζητάμε από την κα Δούρου, να μας πει ποιο έτος έγινε η μεταφορά τόνων υλικών προς τα 41 κέντρα διαμονής προσφύγων και μεταναστών, όπως αναφέρει στο δελτίο τύπου που εξέδωσε; Το 2018; Το 2019; Ή μήπως το 2016; Μήπως θυμάται την ένταση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας το 2016; 

Οι δε «έκτακτες ανάγκες όπως στη Μάνδρα, τη Ραφήνα» που τόσο απλοϊκά μνημονεύει στο ίδιο δελτίο τύπου , ποιες ομοιότητες έχουν και με τι ακριβώς τις συγκρίνει σε σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα ; 

Ας μην ματαιοπονεί η κα Δούρου. Κανένας πολίτης της Αττικής δεν πείθεται πια από το όψιμο κι υποκριτικό ενδιαφέρον της . Κυρίως οι πολίτες στη Μάνδρα, τη Ραφήνα, το Μάτι. 

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"