Γ. Πατούλης: «Υποχρέωση όλων μας να εργαστούμε για την άρση των κοινωνικών ανισοτήτων και την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος  για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία»

ser1Για τη διαχρονική προσφορά του στα άτομα με κινητικά προβλήματα και τον αγώνα του για την άρση των κοινωνικών ανισοτήτων τιμήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από το Σύλλογο Παραπληγικών Ελλάδος.

Η τιμητική διάκριση δόθηκε στον κ. Πατούλη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της βασιλόπιτας του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών Ελλάδος η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και φορέων στο Σεράφειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών Ελλάδος Κωνσταντή Κωνσταντίνο, τον Αντιπρόεδρο Βίγλα Αθανάσιο, τα μέλη και τους παρευρισκόμενους επισήμανε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο να είναι στο πλευρό των συνανθρώπων μας που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα και δεν έχουν ίσες ευκαιρίες με όλους τους συμπολίτες μας. 

«Αποτελεί υποχρέωση όλων μας να εργαστούμε για τηνάρση των κοινωνικών ανισοτήτων και την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος  για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία.

Ως Περιφερειάρχης, ως Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ, αλλά και ως Πρόεδρος του ΙΣΑ, όπως έχω πράξει και στο παρελθόν από τις θέσεις που έχω αναλάβει στην Αυτοδιοίκηση, θα συνεχίσω να εργάζομαι συστηματικά προκειμένου να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα, τόσο στις παραλίες της Αττικής, όσο και στους δημόσιους χώρους και τα καταστήματα υγειονομικού   ενδιαφέροντος.

Η άρση των κοινωνικών ανισοτήτων απαιτεί πολύ-επίπεδη παρέμβαση και ανάπτυξη συνεργασιών κατά την άσκηση της ser2κοινωνικής πολιτικής, προκειμένου να διασφαλίζεται η κοινωνική ισορροπία και συνοχή. Πρόκειται για ένα θέμα που έχω ήδη συζητήσει με τους 66 Δημάρχους και τους έχω επισημάνει ότι στις προτάσεις και στα αιτήματα για αναπτυξιακά έργα που καταθέτουν στην Περιφέρεια θα δίδεται προτεραιότητα σε μελέτες που έχουν ως στόχο τους την ευκολότερη μετακίνηση και πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία».