Γ. Πατούλης: « Συμμετέχουμε σε μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και είμαστε περήφανοι που διεξάγεται στην Αττική μας»

marathonios 1Την εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 10 χλμ από τη Λεωφόρο  Βασιλίσσης Σοφίας έως το Παναθηναικό στάδιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο του 37ου αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας που θα διεξαχθεί αύριο, κήρυξε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Παραβρέθηκαν επίσης ο υπ. Υγείας Β. Κικίλας, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού τομέα Γ. Δημόπουλος, ο οποίος βράβευσε και την πρώτη γυναίκα νικήτρια των 10χλμ. Γκλόρια Πρεβελέντζιο.

Με αφορμή την έναρξη της διοργάνωσης ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής: «Η Αττική έχει το προνόμιο και την τιμή να φιλοξενεί κάθε χρόνο το αθλητικό αυτό γεγονός, ιστορίας, μνήμης και πολιτισμού. Η κορυφαία αυτή διοργάνωση που έχει παγκόσμια εμβέλεια, ενισχύει την τουριστική προβολή της Αττικής και την καθιστά αθλητικό και

πολιτιστικό προορισμό, καθώς προσελκύει κάθε χρόνο αθλητές από κάθε γωνιά της γης, καθιστώντας τους  φορείς των ιδεωδών του αγώνα, που στέλνει το πανανθρώπινο μήνυμα για ειρήνη και δημοκρατία. Η Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του αθλητικού αυτού γεγονότος, την αξία της συμμετοχής στον αθλητισμό και τον σεβασμό στις αξίες του αθλητικού πνεύματος, συμβάλλει κάθε χρόνο στην άρτια διεξαγωγή του αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ο οποίος από φέτος έχει ένα έντονο διήμερο αγωνιστικό πρόγραμμα με σκοπό την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου. Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές.marathonios 2

Στα βραβεία Μαραθωνοδρόμων ο κ. Πατούλης

marathonios 3Χθες ο Περιφερειάρχης Αττικής παραβρέθηκε στο ετήσιο γκαλά της AIMS στο Μέγαρο Μουσικής, όπου βραβεύτηκαν οι καλύτεροι μαραθωνοδρόμοι για το 2019, παρουσία σπουδαίων αθλητών και προσωπικοτήτων του αθλητισμού.

Μεταξύ των βραβείων που δόθηκαν ήταν και αυτό της Κοινωνικής Προσφοράς για το 2019 με το οποίο τιμήθηκε ο Μαραθώνιος Harmony της Γενεύης για τη Unicef (Ελβετία).

Από το 2010 ο Μαραθώνιος Harmony της Γενεύης συνεργάζεται με την Unicef, υποστηρίζοντας το πρόγραμμα «WASH: Νερό, Αποχέτευση, Υγιεινή» και τον Αειφόρο Αναπτυξιακό Στόχο τους για την εξασφάλιση πρόσβασης σε πόσιμο νερό για όλους. Από το 2020, ο Μαραθώνιος Harmony της Γενεύης για την Unicef, θα στηρίξει την Unicef στο Μαλάουι για την παροχή ηλιακών αντλιών νερού - μια αξιόπιστη, βιώσιμη, φιλική προς το χρήστη και πράσινη τεχνολογική λύση για τις αγροτικές κοινότητες. Τη βράβευση έκανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

marathonios 4Στο gala παραβρέθηκαν επίσης ο Υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθώνων Πάκο Μποράο, η Πρόεδρος του ΕΟΤ Α. Γκερέκου, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Σ. Τσίρκας, οι Αντιπεριφερειάρχες Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, Ανατολικής Αττικής Αθ. Αυγερινός, Βόρειου Τομέα  Λ. Κεφαλογιαννη, Νήσων Βασιλική Μπόγρη - Θεοδωροπουλου, η εντεταλμενη σύμβουλος αθλητισμού της Περιφέρειας Μαργαρίτα Βάρσου και πλήθος κόσμου.

marathonios 6marathonios 5