Για θέματα επικαιρότητας, την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, τα διακυβεύματα που αντιμετωπίζει η χώρα αλλά και την προσωπική της πορεία μίλησε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στον Βασίλη Σκουρή στον ραδιοφωνικό σταθμό News24/7, στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας», σήμερα το πρωί (15/7/19).

Για τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση η Περιφερειάρχης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «χρειαζόμαστε ένα πλατύ μέτωπο που θα είναι θεματοφύλακας των κατακτήσεων των τελευταίων 4 ετών», ενώ αναφερόμενη στις εσωκομματικές διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ στο επίπεδο αυτό, τόνισε ότι «πρέπει να ανασυνταχθούμε πολύ γρήγορα ως προασπιστές της θέσης της χώρας μας που τα τελευταία 4 χρόνια απέκτησε μία πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική. Πήραμε μια χώρα “τεμπέληδων χρεοκοπημένων” και τη φθάσαμε μέχρι τη συμφωνία των Πρεσπών». Επιπλέον, αναφέρθηκε και στον ρόλο που πρέπει να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ «σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και για την αναχαίτιση μιας λογικής ορμπανισμού». Για το εκλογικό αποτέλεσμα ανέφερε ότι «το 31.5% είναι ένα πολύ υψηλό ποσοστό που δεν απομακρύνει τον κίνδυνο του εφησυχασμού. Το ζήτημα εδώ δεν είναι το 31,5% να γίνει μία ‘κολυμβήθρα του Σιλωάμ’ σε ό,τι αφορά τον καταμερισμό των ευθυνών για την ήττα στις ευρωεκλογές ή για τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα μετά το 2014 σε αυτοδιοικητικές εκλογές και δεν είναι σίγουρο, όπως λέμε».

Υπογράμμισε επίσης και τη βαρύτητα του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει το ΚΙΝΑΛ στη διαμόρφωση μιας συνεκτικής αντιπολίτευσης, με το να πάρει σαφή θέση απέναντι στις επιλογές της κυβέρνησης.

Σε σχέση με την κλιματική αλλαγή εξέφρασε την ανησυχία της για τη χώρα, «μία χώρα αθωράκιστη» και επισήμανε ότι «το 2016 όταν υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητες του αυτοδιοικητικού ξεκινήσαμε μία σειρά συζητήσεων με διεθνή ερευνητικά κέντρα για την κλιματική αλλαγή, λοιδορηθήκαμε» και συμπλήρωσε «δεν μπορεί κάποιοι με συνέπεια, δουλειά, σύστημα να προσπαθούνε να θωρακίσουν τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες και κάποιοι άλλοι, ξαναλέω, να τα αντιμετωπίζουν όλα αυτά με πολιτική σκοπιμότητα. Άλλωστε το πόρισμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος καθώς και το πόρισμα 8 Δημοσίων λειτουργών αποδεικνύει ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής λειτούργησαν με παραδειγματικό τρόπο όπως όφειλαν να λειτουργήσουν όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες αν, ξαναλέω, δεν θέλουμε να μετερχόμαστε της κλιματικής αλλαγής και της κρίσης μόνο για να διαφυλάξουμε τους δικούς μας και να εξοντώσουμε τους πολιτικούς αντιπάλους».

Για το ενδεχόμενο συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «η ενιαία λειτουργία ενός κόμματος δεν πλήττει κατά ανάγκη τη διαφορετικότητα, τις διαφορετικές ταυτότητες αρκεί όλες αυτές να συμποσούνται σε ένα επεξεργασμένο πρόγραμμα με σοβαρή στοχοθεσία».

Τέλος, ερωτώμενη για την προσωπική της πορεία, είπε: «έχετε μία περίπτωση ενός ανθρώπου που έχει αποδείξει έμπρακτα ότι δεν έχει στοχοθεσία πολιτικής καριέρας και να θυμίσω ότι ήμουνα η πρώτη που παραιτήθηκε από τη βουλευτική έδρα προκειμένου να διεκδικήσει το 2014 το αξίωμα της Περιφερειάρχου χωρίς τα ποσοστά να δείχνουν ότι ήταν κεκριμένο το αποτέλεσμα. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν έρχεται με μία λογική επαγγελματική που έχει οδηγήσει τελικά στα μάτια των νέων ανθρώπων οι περισσότεροι αιρετοί να είναι απαξιωμένοι».

 

Το ηχητικό της συνέντευξης, εδώ:

https://www.mixcloud.com/radiofono247/15072019-ρενα-δουρου/