Ρένα Δούρου: Πράξαμε για όσα δεσμευτήκαμε, αλλάξαμε το πρόσωπο της Αττικής

«Αθόρυβα και δυνατά αλλάξαμε το πρόσωπο της Αττικής από τη διαφθορά, την ανθρωπιστική κρίση και τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πράξαμε όσα δεσμευτήκαμε», τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο ραδιόφωνο «105,5 Στο Κόκκινο» και τον δημοσιογράφο Νίκο Σβέρκο, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση της παρουσίασης του Συνδυασμού της «Δύναμης Ζωής», στο ΣΕΦ, όπου θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη νέα προσπάθεια με τη «Δύναμη Ζωής» για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής στις εκλογές.

Η ίδια υπογράμμισε ότι «γυρίσαμε κυριολεκτικά σελίδα - όσο και αν ακούγεται κλισέ - και αυτή τη στιγμή μπορούμε να μιλάμε «για μια νοικοκυρεμένη διοίκηση», για κοινωνική αλληλεγγύη, για βιώσιμη ανάπτυξη σε πολλούς τομείς εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Αττικής αλλά και για πρωτιές, όπως αυτή της διαπεριφερειακής συνεργασίας όταν συνδράμαμε την Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία έγινε χωρίς να κρυφτούμε πίσω από την έλλειψη θεσμικά κατοχυρωμένου πλαισίου».

Για τα ελλείμματα και τι θα ήθελε να αλλάξει αν επανεκλεγεί η Περιφερειάρχης σημείωσε ότι παρά τις τεκτονικές αλλαγές που έγιναν, υπάρχει έλλειψη συνεργασίας μεταξύ πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης - καθώς είναι και οι δύο αυτοδιοίκητοι θεσμοί - και αυτό δεν σχετίζεται με την έλλειψη πολιτικής βούλησης, αλλά την απουσία θεσμικού πλαισίου χωρίς να δίνει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Εξήγησε δε ότι ο κ. Πατούλης δεν έχει να επιδείξει τίποτα όπως π.χ. για ένα μείζον θέμα όπως τα απορρίμματα, η διαχείρισή τους, ο ΧΥΤΑ στη Φυλή και ουσιαστικά είναι σαν να «φωνάζει ο κλέφτης».

Το ηχητικό της συνέντευξης, εδώ: https://soundcloud.com/user-899349255/105-5-12-2019-4