Ρ. Δούρου: «Η Περιφέρεια στηρίζει τα Μουσικά Σχολεία στο πολύτιμο έργο τους»

«Πρώτο ταξίδι έτυχε ναύλος για το Νότο» - στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Κυριακή 10/02 στις 19:00

«Πρώτο ταξίδι έτυχε ναύλος για το Νότο»: Μία ξεχωριστή μουσική εκδήλωση – αφιέρωμα στον σπουδαίο ποιητή της θάλασσας, Νίκο Καββαδία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»), την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, στις 19:00, από τους μαθητές των Μουσικών Σχολείων Αλίμου και Αθήνας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου.

Πρόκειται για διοργάνωση του Μουσικού Σχολείου Αλίμου σε συνεργασία με το νεότευκτο Μουσικό Σχολείο Αθήνας, η οποία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο της συστηματικής αρωγής της προς τα Μουσικά Σχολεία.

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει συστηματικά, με όλα τα μέσα, το έργο των Μουσικών Σχολείων της Αττικής. Και το πράττουμε αυτό γιατί τα Μουσικά Σχολεία έχουν δύο αναντικατάστατα χαρακτηριστικά. Είναι παράλληλα φορείς Παιδείας και Τέχνης. Μεταλαμπαδεύουν τη γνώση της μουσικής τέχνης στα παιδιά. Για το λόγο αυτό η αποστολή τους είναι πολύτιμη. Όχι μόνο για την Αττική αλλά για την Ελλάδα. Για όλες και όλους μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά και τους δασκάλους τους».

Θα ακουστούν τραγούδια των Θάνου Μικρούτσικου, Μαρίζας Κωχ, Ξέμπαρκων, Γιάννη Νικολάου, Μιχάλη Τρανουδάκη και Γιάννη Σπανού. Στη συναυλία μετέχουν το «Σύνολο Σύγχρονου Ελληνικού και Ξένου Δημοφιλούς Ρεπερτορίου» και η Χορωδία Β’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Αλίμου καθώς η Χορωδία Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Αθήνας.

Σχετικά με τη διάθεση των δελτίων εισόδου, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλέσουν στο 213-2063541 (Περιφέρεια Αττικής).

 

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"