Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

ΑΝΤΙΝΕΑ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

29-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο κινηματογράφος «Αντινέα» κι αυτός στα σύνορα των Σεπολίων, όπως και η ΔΩΡΑ, βρισκόταν στην Λιοσίων 205 και διένυσε μια...

Η αλήθεια για την πολυκατοικία στην Αμβρακίας στα Σεπόλια και το πρόγραμμα ένταξης ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων

09-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Πολλά λέγονται στην γειτονιά μας τις τελευταίες μέρες σχετικά με την πολυκατοικία στην Αμβρακίας και την εγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε...

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» για ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

04-11-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» απάντησε σε ερώτημά μας σχετικά με τις θέσεις της για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων...

Ακόμα χωματόδρομος στην Μανιτάκη στα Σεπόλια

04-11-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πόσα χρόνια ακόμα θα παραμείνει χωματόδρομος ένα κομμάτι 20 μέτρων το πολύ στην οδό Μανιτάκη στα Σεπόλια;

Οι Μύλοι Παινέση στα Σεπόλια και το νερό του Κηφισού

02-01-2021 ΙΣΤΟΡΙΑ

Από τα τέλη του 19ου αιώνα και μέχρι τα μέσα περίπου του 20ου, υπήρχαν αρκετοί μύλοι στην Αθήνα και μερικοί...

Στο 2%(!!!) το έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια

19-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 20 Οκτωβρίου είχαμε ενημερώσει ότι στο έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια είχε καλυφθεί το 0,9%, σύμφωνα...

Μισή δουλειά στην Καλαμά στα Σεπόλια, μετά το γκρέμισμα της επικίνδυνης μάντρας δίπλα στην είσοδο των σχολείων

14-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Η επικίνδυνη μάντρα στην οδό Καλαμά στα Σεπόλια, που ήταν δίπλα στην είσοδο των σχολείων γκρεμίστηκε (όπως είχαμε γράψει και...

 

Γ. Πατούλης: «Η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας θα συνδράμει ενεργά στο έργο της Κυβέρνησης για την καλύτερη θωράκιση των πολιτών.

Σε αυτή την εθνική μάχη είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι»

kikiliasΟ συντονισμός των δράσεων με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και προστασία των πολιτών αλλά και των εργαζομένων από τον κορωνοϊό, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με τον υπ. Υγείας Β. Κικίλια, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Α. Βαθιώτης και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης.

Ο κ. Πατούλης εστίασε στη μεγάλη σημασία της πρόληψης στην προσπάθεια της αποτελεσματικής θωράκισης της χώρας και των πολιτών από τον κορωνοϊό και στο πλαίσιο αυτό συνεχάρη τον υπ. Υγείας για την απόφαση αναστολής της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.

«Η Περιφέρεια Αττικής λαμβάνει καθημερινά όλα τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται για την καλύτερη προάσπιση της υγείας των πολιτών και των εργαζομένων της, ενώ παράλληλα έχει εστιάσει ιδιαίτερα στο ζήτημα της ενημέρωσής τους», επισήμανε και διαμήνυσε στον κ. Κικίλια πως θα συνδράμει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτή την υγειονομική κρίση. «Αυτή την εθνική μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπ. Υγείας ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την έμπρακτη στήριξή του και υπογράμμισε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Σε δηλώσεις τους μετά το πέρας της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Αττικής και ο υπ. Υγείας τόνισαν τα εξής:

Γ. Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής: «Με τον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια τον οποίο είχα την τιμή να υποδεχθώ εδώ στην Περιφέρεια, είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με στόχο τη γόνιμη συμπόρευσή μας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που περνάει η χώρα μας.

Όλοι μαζί δίνουμε μια μεγάλη μάχη και αυτή τη μάχη θέλουμε να την κερδίσουμε, θωρακίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χώρα και τους πολίτες.

Στόχος μας είναι να επιβραδύνουμε την εξέλιξη αυτού του ιού που έχει πλήξει σε παγκόσμιο επίπεδο όλες τις χώρες και συγχρόνως να ενισχύσουμε τα μέτρα πρόληψης για την προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών.

Ο υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση συνολικά αντιμετωπίζουν την κατάσταση με σοβαρότητα, ψυχραιμία και τα αποτελέσματα είναι ορατά καθώς είμαστε η χώρα με τα λιγότερα δυνατά περιστατικά σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ωστόσο πρέπει να είμαστε όλοι σε διαρκή επαγρύπνηση και να εντείνουμε τα μέτρα πρόληψης και ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν για την καλύτερη προστασία τους. Έμφαση απαιτείται να δοθεί στις ευπαθείς ομάδες πολιτών οι οποίοι θα πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να αποφεύγουν χώρους μεγάλων συναθροίσεων.

Έχουμε εμπιστοσύνη στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας και είμαστε βέβαιοι ότι είναι έτοιμοι και επαρκώς προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Οφείλουμε να είμαστε όλοι ψύχραιμοι και αισιόδοξοι ότι η χώρα θα βγει σύντομα από την παρούσα δύσκολη κατάσταση και θα συνεχίσει τη σταθερή και δημιουργική πορεία της προς το μέλλον».

Β. Κικίλας, υπ. Υγείας: «Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ εδώ στην Περιφέρεια Αττικής με τον Περιφερειάρχη αλλά και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας Γ. Πατούλη με τον οποίο είχαμε μία πολύ χρήσιμη συζήτηση. Η Περιφέρεια Αττικής είναι σχεδόν η μισή Ελλάδα, οι υπηρεσίες της είναι διάσπαρτες σε όλη την Αττική και σε αυτό το πλαίσιο όλοι οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας και οι πολίτες πρέπει να έχουν σωστή πληροφόρηση και ενημέρωση για τους κανόνες υγιεινής και για το πώς τηρούμε τους κανόνες αντισηψίας, για το πώς προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους αλλά και τους συμπολίτες μας που έχουν χρόνια προβλήματα. Πρόκειται για τις κατηγορίες πολιτών που κυρίως πλήττονται από τον συγκεκριμένο ιό.

Με τον κ. Πατούλη είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια στο πρόσωπό του, για τη στήριξη, τη βοήθεια μέχρι τώρα αλλά και για τη μάχη που έχουμε να δώσουμε από εδώ και πέρα».

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"