Γ. Πατούλης: Μαζί με τους εκπαιδευτές οδήγησης δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για καλύτερα καταρτισμένους και ικανούς οδηγούς

20200120 MG 8546Ζητήματα που αφορούν στην υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων και έργων που θα συμβάλουν στη μείωση της γραφειοκρατίας, στον εκσυγχρονισμό των υποδομών εξέτασης και στην ενίσχυση της κατάρτισης των νέων οδηγών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διαμαντής Ηλιάδης, ο Αντιπρόεδρος Θανάσης Καλύβας, ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Χαρμπής, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Ηλίας Δόλγυρας και o σύμβουλος οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Κίμων Λογοθέτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου των εκπαιδευτών και των σχολών οδήγησης από την Περιφέρεια Αττικής. Επιπλέον έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί για να εξασφαλιστούν ειδικά διαμορφωμένες πίστες, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, στις οποίες θα γίνονται οι εξετάσεις υποψήφιων οδηγών μοτοσυκλετών.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης ότι θα συνεργαστούν στενά προκειμένου να συνεχιστεί η επιτυχής προσπάθεια κατά τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο, μείωσης της γραφειοκρατίας, ταχύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών στη διαδικασία έκδοσης αδειών οδήγησης, θωράκισης του αδιάβλητου των εξετάσεων και σωστής κατάρτισης των νέων οδηγών.  

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δημιουργική συνεργασία που έχει με την Ομοσπονδία, επισήμανε ότι  μαζί με τους εκπαιδευτές οδήγησης η Περιφέρεια θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα συμβάλουν στην καλύτερη κατάρτιση, ασφάλεια και οδηγική συμπεριφορά και των νέων οδηγών.

«Θέλουμε καταρτισμένους και σοβαρούς οδηγούς οι οποίοι, για τη δική τους ασφάλεια αλλά και όλων των υπολοίπων πολιτών, χρειάζεται να μάθουν να εφαρμόζουν με συνέπεια τους κανόνες του Κ.Ο.Κ.. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μαζί με τους εκπαιδευτές οδήγησης που εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες. 

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς διαπιστώνω καθημερινά ότι στην προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Αττικής για την οριστική αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών που ταλαιπωρούν χρόνια τους πολίτες έχουμε σύμμαχους μας τους Εκπαιδευτές Οδηγών. Με τη στενή συνεργασία μας μπαίνει τέλος στη γραφειοκρατία και σε κάθε διαδικασία που μπορεί να θέτει σε αμφισβήτηση το αδιάβλητο των εξετάσεων».   

20200120 MG 8555