Γ. Πατούλης: Διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ισχυρών βάσεων μιας εποικοδομητικής συνεργασίας με την Κίνα με αναπτυξιακό πρόσημο

 

 

chin1Οι δυνατότητες ανάπτυξης μιας γόνιμης  συνεργασίας σε τομείς όπως ο τουρισμός υγείας, οι επιστήμες, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, το περιβάλλον και η οικολογία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με την κα Shen  Yiqin Κυβερνήτη της Επαρχιακής Διοίκησης της Κουεϊτσόου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Η Κυβερνήτης με την αντιπροσωπεία αξιωματούχων συζήτησαν με τον Περιφερειάρχη Αττικής ζητήματα που αφορούν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των συνεργασιών, καθώς και στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων.

Η κ. Shen  Yiqin αφού εξέφρασε το θαυμασμό της στον ελληνικό πολιτισμό, κάλεσε τον κ. Πατούλη να επισκεφθεί την επαρχεία GUIZHOU και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία και η επικοινωνία με την Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα συμφωνήθηκε να υπάρξουν συγκεκριμένες δράσεις προκειμένου να επιτευχθεί η συνεργασία στο εμπόριο, την οικονομία, τον τουρισμό, τις εμπορικές εκθέσεις, τις πολιτιστικές δράσεις, το περιβάλλον και την οικολογία.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αφού καλωσόρισε την κ.  Yiqinαποδέχθηκε την πρόσκλησήchin2 της καιεπισήμανε ότι όπως έχει πράξει στο μέλλον ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, έτσι και τώρα από τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής θα εργαστεί συστηματικά προκειμένου να δημιουργηθούν ισχυρές βάσεις που θα συμβάλλουν στη διεύρυνση της συνεργασίας  με τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες Περιφέρειες της Κίνας όπως είναι στην προκειμένη περίπτωση η GUIZHOU.

 

«Μέσα από ένα στενό πλαίσιο συνεννόησης μπορεί να βρούμε δρόμους αμφίδρομης συνεργασίας που θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική και συνολικά στη χώρα μας.  Στόχος μας είναι η δημιουργία υποδομών που θα συμβάλουν στην αύξηση ροών Κινέζων τουριστών που επισκέπτονται την Αττική η οποία εκτός από τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους διαθέτει πέντε πανέμορφα νησιά. Επενδύουμε στον τουρισμό υγείας και προβάλλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας στον τομέα της φιλοξενίας και της ευζωίας.

chin3Όλοι μαζί διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ισχυρών βάσεων μιας εποικοδομητικής συνεργασίας με την Κίνα με αναπτυξιακό πρόσημο».

 

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στις δυνατότητες ανταλλαγής εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς και στο Ελληνοκινεζικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στην Κω, κατά την διάρκεια του οποίου γιατροί της Κίνας θα ορκιστούν στον όρκο του Ιπποκράτη.      

Την Κυβερνήτη κ. Shen Yiqin συνόδευαν ο κ. ZhangΓενικός Γραμματέας της Επαρχιακής Διοίκησης της Κουεϊτσόου, ο κ. Tian Maosong Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Επαρχιακής Διοίκησης της Κουεϊτσόου, ο κ. LI Sanqi Γραμματέας του Κόμματος, Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού της Επαρχιακήςchin4Διοίκησης της Κουεϊτσόου, και ο κ. ChenLi Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων της Επαρχιακής Διοίκησης της Κουεϊτσόου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.