Γ. Πατούλης: «Θα επενδύσουμε σε δράσεις που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητας της Αττικής»

 

plaka 1Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συναντήθηκε με τη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το έργο της νέας πτέρυγας του Μουσείου “Χρήστου Καπράλου” στην Αίγινα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, το οποίο θα στεγάσει το σπουδαίο έργο του μεγάλου γλύπτη Χρήστου Καπράλου και την αίθουσα των τριών καλλιτεχνών φίλων της Αίγινας, του Καπράλου, του Μόραλη και του Νικολάου.

Όπως επισημάνθηκε οι μελέτες για τη δρομολόγηση του έργου είναι έτοιμες και σε αυτό πλαίσιο τονίστηκε από τον Περιφερειάρχη πως θα επισπευσθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του έργου.

«Θα εστιάσουμε στην άμεση έναρξη των εργασιών αυτού του σημαντικού έργου το οποίο θα συμβάλλει ουσιαστικά στην πολιτιστική και τουριστική προβολή της Αίγινας, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών», ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Η κα Λαμπράκη-Πλάκα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για το ενδιαφέρον να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες, υπογραμμίζοντας τη σημασία του για την ανάδειξη του νησιού.

Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες και τα μελλοντικά σχέδια της Εθνικής Πινακοθήκης και τα οποία θα αναδείξουν το πολιτιστικό πρόσωπο της Αττικής.

Με αφορμή τη συνάντηση, σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε τα εξής:

« Με τη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με κοινές δράσεις που μπορούν να δρομολογηθούν με στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητας της Αττικής, που είναι από τις βασικές προτεραιότητες. Θα επενδύσουμε στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα προκειμένου να μετατρέψουμε την Αττική σε Περιφέρεια-πρότυπο σε όλους τους τομείς».plaka 2