Γ. Πατούλης: «Με πνευματική φώτιση, αγάπη και αλληλεγγύη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες και τους εξωτερικούς κινδύνους»

 

Στην τελετή του εορτασμού των Θεοφανείων στον Πειραιά παραβρέθηκε οth 2 Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Την τελετή που πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου th 3Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, συμπαραστατουμένου υπό του μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος, παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μαζί με θεσμικούς εκπροσώπους και πολίτες.  

Μετά την Τελετή Αγιασμού, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ευχήθηκε th 4χρόνια πολλά και επισήμανε:

th 5«Ο Αγιασμός των υδάτων και η εορτή των Θεοφανείων να αποτελέσουν πηγή φωτός για όλη την χριστιανοσύνη και ιδιαίτερα για τους πολίτες του έθνους μας οι οποίοι ενωμένοι μπορούν να αντιμετωπίσουν όλες τις δυσκολίες και τους εξωτερικούς κινδύνους.

Με πνευματική φώτιση, αγάπη και αλληλεγγύη μεταξύ μας μπορούμε να συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής και συνολικά της th 6th 7Πατρίδας μας. Το φως της Χριστιανοσύνης να φωτίζει την πορεία όλου του κόσμου. Στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας για το 2020 και ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλους».

Να σημειωθεί ότι μετά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος, ακολούθησε η τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον Λιμένα Πειραιώς, στην αποβάθρα προ του Ιερού Ναού Αγίου th 9Σπυρίδωνος.

Στις ιερές ακολουθίες παρέστησαν εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γεώργο Πατούλη, η Πρόεδρος του th 8ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Πλακιωτάκης, οι Βουλευτέ,ς Κ. Κατσαφάδος, Ι. Τραγάκης, Ν. Δούνια, Θ. Δρίτσας, ο Δήμαρχος Πειραιά Ιωάννης Μώραλης, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, Αντιπεριφερειάρχες, th 10Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών.

 

 

 

 

 

th 11